dijous, de setembre 28

Comença el Correllengua al Baix Gaià


Comença el Correllengua i ja fa 7 anys que s'organitza al nostre territori. Aqui teniu el programa, com podeu veure em toca fer de "pregoner", fet que em fa molta il,lusió. Sé que pot molestar a algunes persones la meva presència, (recordo quan s'em va vetar a llegir el manifest fa tres anys argumentant que un polític no ho podia fer, el mateix que ho va defensar, regidor d'ERC a la Pobla de Montornès va acabar llegint el manifest del Correllengua a Baix a Mar). ;-)
Ens veiem aquest cap de setmana lluitant per la llengua, Salut!

Dijous 28 de setembre a les 21h. a l'Auca

Passi del video: CORRELLENGUA, UNA EINA PER FER PAÍS

Dissabte 30 de setembre a les 20’30h. a la Plaça de la Vila

Rebuda de la flama a càrrec del Ball de Diables i Ball de Serrallonga de Torredembarra i lectura del Manifest, a càrrec del regidor de l’Alternativa Baix Gaià, Lluís Suñé.

Dissabte 30 de setembre a les 21h. a l’Auca

Sopar popular amb productes de la terra (preu 8e, apunteu-vos a l'Auca fins divendres 29), i tot seguit, concert i gresca amb el cantautor de les terres de l'Ebre MIQUEL DEL ROIG.

Organitza: Comissió Correllengua Baix Gaià

Col·labora: Ball de Diables de Torredembarra, Ball de Serrallonga, Cafè-bar l'Auca, Assemblea de joves, ABG, Ajuntament de Torredembarra

dimecres, de setembre 27

Memoria històrica


Avui dimarts he estat a BCN, amb un company que intenta que es faci un reconeixement a la memòria del seu pare. La història d'aquesta persona que va lluitar a la Guerra Civil defensant la República, no és gaire diferent a la de molts i moltes lluitadores. 5 anys de presó a la Model de Barcelona, 4 anys a treballs forçats a l'Àfrica llavors espanyola, després una salut precària.... i la mort. Ens queden alguns documents per trobar, -certificació de la seva mort i anar a l'Arxiu Nacional de Catalunya per trobar l'expedient que tristement acredita que va estar 5 anys a la model-.

Ni oblit, ni perdó!

dilluns, de setembre 25

Santa Tecla diablera


A part de fer de polític també faig altres coses, com tothom, en aquest cas soc membre del Ball de Diables de Torredembarra desde la seva recuperació, l'any 1987. El Ball de diables del meu poble té referències històriques que es remunten a finals del segle XVII. Com a entitat és una de les més dinàmiques i festives del municipi. Aquest diumenge vam estar al Correfoc de Santa Tecla, conjuntament amb Tarragona, la Vella de Sitges i dracs. L'actuació senzillament memorable!
A la foto surt en Gari, un dels diables històrics de la Colla Vella de Sitges, a més d'un bon amic!

dissabte, de setembre 23

Dissabte plujós



Al meu poble avui plou, i plou bé, molt bé. Amb tranquilitat, lentament, convidant a reflexionar el ritme frenètic de la setmana, els errors, els encerts... Avui teniem una trobada per retrobar els orígens de l'independentisme al Baix Gaià, el Jordi ens ha fet pinzellades de història del segle XX. Pero hem acabat reflexionant del present i futur proper de l'ABG de Torredembarra, hem vist fotografies dels darrers 10 anys (autopista, COPALTAV, Correllengua...) que confirmaven gràficament la lluita social dels nostres orígens polítics i organitzatius. A continuat plovent i hem pensat que continuarem lluitant, modificant i transformant lentament un sistema que no ens agrada. Al meu poble avui plou!
Les fotos són de la reunió d'avui, a la primera podeu veure el "joves" Gerard i Josep.

divendres, de setembre 22

Els veïns de Carrer Anton Roig, pagaran molt menys


El Ple d'ahir va aprobar fer pagar inicialment, el 25% del valor dels rebuts de contribucions especials que van rebre els veïns del Carrer Anton Roig. L'alt nombre de subvencions i el fet que el cost clavagueram l'assumirà la nova empresa que gestioni l'aigua, fa que finalment el que hauran de pagar els ciutadans serà molt menys del previst inicialment. Ara queda l'altre part de les reivindicacions, l'estètica del carrer. I aixi ho vam reflexar en la nostra intervenció. La foto de Gerard Vallès

dijous, de setembre 21

Les obres del Carrer Nou comencen el 9 d'octubre!


Aquest matí hem tingut Junta de Govern Local, a l'acabar els regidors d'obres i Serveis i Urbanisme, ens han comunicat a la resta de regidors que les obres del Carrer Nou començaran el 9 d'octubre. Ens han explicat, pel damunt, com es faran. Ah, les "famoses" faroles ja estan descartades! Ja us donaré més detalls de l'obra magna. Salut

Ahir no va ser un mal dia


Al dia d'ahir li tenia un cert respecte, sobretot per la sobredosis de reunions i de feina de petita gestió. Els resultats finals van ser força satisfactoris, contacte amb PTOP respecte Muntanyans II, un nou poble que estrenarà candidatura de l'ABG amb persones molt potentes, i ja són 7 les candidatures confirmades, una assemblea de l'ABG molt motivada i amb moltes ganes de treballar... Però un dels fets d'ahir que més em va il.lusionar va ser les felicitacions que vam rebre per part d'alguns veïns del Carrer Nou per la feina que haviem fet en les darreres setmanes per desbloquejar el conflicte de la zona peatonal.
El dia d'avui també serà molt actiu, ahir, a última hora, el regidor d'hisenda ens ha convocat per aquest matí per començar a parlar dels impostos municipals per l'any que vé, desprès Junta de Govern Local... i a la tarda una comissió i plenari. De les accions contra Muntanyans II que va decidir l'assemblea demà us informo!
L'autor de la foto es en Gerard Vallés (salutacions camarada) i el lloc Bonastre, presentant la campanya "Baix Gaià és Comarca"

dimecres, de setembre 20

Reflexions matinals


Acabo d'estar en el portal de pobleviu.com, hi ha penjada la "famosa" nota de premsa del GEPEC demanant que rectifiqui unes declaracions meves. Hi han prop de mig miler d'entrades i 29 missatges! uns a favor, uns en contra (del sr.Suñé) i algun demanant seny i pau. He quedat al.lucinat.
Avui tenim assemblea la gent de l'ABG, tenim que decidir si responem la nota de premsa del GEPEC i decidir-nos per les noves accions en defensa de Muntanyans. Sincerament tinc poques ganes de continuar amb la polèmica i moltes ganes de donar canya al projecte urbanístic. A vegades penso que aquestes polèmiques s'utilitzen per estar en la "picota" informativa al mínim esforç. Sincerament, si el GEPEC considera que tinc que anar als jutjats hi aniré. També tinc molt clar que no penso rectificar.
"La única lluita que es perd, es la que s'abandona", Salut!

dimarts, de setembre 19


Una de les feines que més m'han satisfet aquest estiu com a regidor de Joventut, ha estat organitzar, conjuntament amb la Regidoria d'Esports, els Casals d'Estiu. Uns Casals plantejats per donar servei al model familiar del segle XXI, on els pares tenen que treballar tots dos. L'altre vesant important han estat els preus, uns preus molt baixos per que els diners no fossin el problema per inscriure a la nena o el nen. Això es socialitzar el diners públics! En la foto podeu veure al Peri entrevistat per una cadena de televisió.

dilluns, de setembre 18

Moció que vam presentar al Consell Comarcal del Tarragonès


Moció

ANTECEDENTS DE FET

Atès que els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II de Torredembarra es l’únic conector biològic que queda a l’Espai d’Interès Natural (EIN) Muntanyans, garantint la conexió del litoral amb els espais de l’interior.

Atès que el desenvolupament urbanístic del Pla Parcial Muntanyans II pot dificultar, encara més, la correcta protecció de l’Espai d’Interés Natural (EIN) Muntanyans, augment de la presió humana, fort impacte visual i l’eliminació de l’únic conector biològic que li queda.

Atesa la voluntat expresada en el plenari de l’Ajuntament de Torredembarra de preservar els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II, per poder-los incorporar a l’Espai d’Interès Natural (EIN) Muntanyans.

Atès l’interes d’adquirir els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II per part del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, i de l’inici de tramitació per que el Ministerio de Medio Ambiente acceptés la proposta d’adquirir els terrenys afectats.

Atesa la voluntat del Ministerio de Medio Ambiente d’adquirir els terrenys afectats, per el Pla Parcial Muntanyans II.

EL PLE DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS ACORDA:

PRIMER – Recolzar el treball del Departament de Medi Ambient i Habitatge i del Ministerio de Medio Ambiente per poder adquirir els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II.

SEGÓN – Demanar que els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II siguin inclosos a l’Espai d’Interés Natural Muntanyans.

TERCER – Comunicar aquest acord a l’Ajuntament de Torredembarra, al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i al Ministerio de Medio Ambiente del Govern Central.

Juliol de 2006

Carta al megaconseller Nadal sense resposta


A l’atenció del Conseller de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya, Sr. Joaquim Nadal.

Benvolgut,

Represento la veu d’una de les 27 entitats, totes elles del Camp de Tarragona, convocants de la manifestació que hem preparat pel proper 10 de setembre, vigília de la Diada Nacional de Catalunya, per demanar a les administracions que facin tot el possible per aturar el projecte urbanístic anomenat Pla Parcial Muntanyans II.

El desembre de 2004 el seu departament va decidir suspendre l’aprovació definitiva del projecte, reconeixent que el Pla Parcial Muntanyans II està ubicat en zona inundable, (és el tram final del Torrent d’en Gibert). Des de llavors la ciutadania de Torredembarra i del Camp de Tarragona han pogut conèixer la realitat del projecte Pla Parcial Muntanyans II.

Són tres els arguments fonamentals que han produït el rebuig social del pla Parcial Muntanyans II:

Seria una urbanització construïda damunt de terrenys declarats com a inundables d’alt risc, que vol dir que com a mínim un cop cada 50 anys les avingudes d’aigües poden afectar a les persones i als béns materials que hi hagi damunt dels terrenys (habitatges, vehicles...).

Tancaria l’únic connector biològic que li queda a l’Espai d’Interès Natural (EIN) Muntanyans. Un fet que aniria en contra del projecte Xarxa Natura 2000, que diu que tots els espais naturals hauran d’estar interconnectats per permetre la mobilitat de la fauna.

Va en contra del model urbanístic del segle XXI, un model que parla de la cohesió dels nuclis i desenvolupament sostenible, però en cap cas parla de fer urbanitzacions disperses pel territori.

La pressió ciutadana ha fet que la majoria de partits polítics del nostre territori hagin canviat de postura. La majoria de partits que en el seu moment van votar a favor del projecte ara han rectificat i s’han posicionat obertament favor d’aturar-lo. L’actitud de la ciutadania i la postura de la majoria de partits polítics són per nosaltres un argument més per tal que el Govern de la Generalitat i el Govern Central es posin d’acord per aturar el projecte Pla parcial Muntanyans II.

Per fer més efectiva la lluita, li demanem que s’afegeixi al treball del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri de Medi Ambient del Govern Central per adquirir 83.000 m2 dels terrenys afectats.
També li demano que el PSC, l’únic partit que fins ara vota en contra de les mocions que demana aturar el projecte (vot en contra en l’Ajuntament de Torredembarra i abstenció en el Consell Comarcal del Tarragonès), es posicioni amb la voluntat majoritària del conjunt de la societat del Camp de Tarragona, que és la d’aturar Muntanyans II.

Aprofito aquest escrit per demanar-li una reunió, per tal de poder compartir les sensibilitats de centenars de ciutadans que s’oposen al projecte. Esperem que aquesta reunió, pugui servir per a què, tant el seu Departament com el partit que vostè milita, s’afegeixin al rebuig d’aquest Pla Parcial.

Atentament,

Lluís Suñé

Regidor a l’Ajuntament de Torredembarra
Vicepresident del Consell Comarcal

diumenge, de setembre 17

11 de setembre al Fossar de les Moreres


Seguint la tradició de fa molts anys, no vaig faltar a la cita del Fossar de les Moreres. Hi havia força gent, però em va donar la sensació que menys gent que altres anys. Qui no va faltar a la cita es l'entranyable avia que cuida i recull les flors que porten els col.lectius.

L'autorització de la manifestació va arribar 3 dies desprès

Les fotografies que vaig penjant estan fetes amb la càmera del meu mòbil, això vol dir que les resolucions no són molt bones. Aquesta es de la manifestació del 10 de setembre, on mig miler de ciutadans hi van participar. L'anècdota es que el permís de la Subdelegación del Gobierno per fer l'acte, no va arribar fins tres dies desprès, 13 de setembre, a través de "correo ordinario". En fi, coses de l'administració!
Ah!, la pancarta la va fer el membre de l'ABG, Jordi Roig. Tot un artista, o no?

dissabte, de setembre 16

Torredembarra, en Joanet i la seva generació represaliada


Aquest article es va publicar el mes d'agost, la primera reacció va ser rebre un anònim que justificava amb dades la barbarie feixista.
Aquest mes de juliol vaig tenir l’'oportunitat de recuperar les olors i formes que tenia el meu poble fins fa poques dècades. Gràcies a l'’oferiment d'’en Jordi Rovira i la gestió de mitjancer d’'en Pere Abadia, un grup de persones vam tenir l'’oportunitat de gaudir d'’un museu que ens trasllada a la vida dels nostres avis i àvies, la seva manera de viure, els seus estris de casa, les eïnes per treballar la dura terra... Entrar a la casa-museu del Carrer Muralla està feta per homenatjar i recordar als nostres avis i àvies, però especialment a la figura d’'en Joanet, persona que va haver de patir la duresa, no tant sols del treball de la terra i de les limitacions econòmiques, sinó que en Joanet forma part d’'una de les generacions que li va tocar soportar i patir una guerra civil, una guerra que s’emportà a tota a la seva familia "gràcies" a les bombes dels feixistes.
Però el patiment d’en Joanet no acabà amb la guerra, va haver de suportar les humiliacions dels guanyadors, hagué de veure com els traïdors de la república, la democràcia i del poble s’'apropiaven de les propietats dels vençuts, dels morts i dels exiliats, una apropiació que en molts casos encara dura avui.

La visita al museu, amb la veu apassionada d’'en Jordi Rovira, em va fer esborronar la pell, poder retornar a les olors i sensacions de les cases dels nostres avis es un privilegi que per desgràcia l'’agressivitat de la construcció i la manca de sensibilitat per part de les administracions, aquest patrimoni desapareix a marxes forçades. Es per això que cal que des d'urbanisme, cultura i desde la classe política es puguin accelerar els procesos de conservació del poc patrimoni històric que ens queda.

El llegat que ens deixa en Joanet i la seva generació no ha de desaparèixer per molts motius, per història, per memòria i per justícia. Caldrà, el més aviat possible, que l’'Ajuntament de Torredembarra faci gestos per potenciar la memòria històrica dels nostre poble, no podem permetre que els miserables "guanyadors" es surtin amb la seva, enterrant definitivament a en Joanet i la seva generació.

Lluís Suñé, regidor d'Alternativa Baix Gaià a l'Ajuntament de Torredembarra

Acció en defensa dels Muntanyans

Aquesta acció es va fer el dia abans de la manifestació, membres de l'ABG i de l'Assemblea de Joves la vam penjar en la Plaça de la Font.

Va quedar de primera!

divendres, de setembre 15

Nota de premsa - 15/09/06


Nota de premsa

L’Alternativa Baix Gaià fa una valoració positiva de la manifestació del 10 de setembre, i fa crida a la mobilització ciudadana

Des de l’Alternativa Baix Gaià fem una valoració molt positiva de la manifestació del 10 de setembre, indiscutiblement, Torredembarra va viure una de les jornades de mobilitzacions més importants de l’actual democràcia. Més de mig miler de persones ompliren el Carrer Antoni Roig amb un sentiment unànime, aturar el Pla Parcial Muntanyans II.

Des de l’ABG volem agrair al més de mig miler de persones que van acudir a la convocatòria i a totes les entitats que conjuntament amb l’Alternativa Baix Gaià, vam convocar aquesta manifestació. Gràcies, doncs. a les 27 entitats es va poder garantir una presència àmplia de tots els sectors de la nostra Vila. L’engrescament de la població de Torredembarra per fer visible el seu rebuig al Pla Parcial Muntanyans II va fer perdre la por a manifestar-se i sortir al carrer. També volem agrair la col·laboració de l’actor Carles Martínez (de Lo Cartanyà) per la lectura del manifest, a en Pere Abadia, poeta de Torredembarra i membre de l’Alternativa Baix Gaià, per haver llegit un dels seus treballs, a l’Assemblea de Joves del Baix Gaià, per el treball en l’organització i per la lectura del seu manifest, i a la Policia Local, per la col·laboració en el desenvolupament de la manifestació.

L’Alternativa Baix Gaià va anunciar aquesta i altres accions de protesta contra el Pla Parcial Muntanyans II en una activitat feta al mateix espai amenaçat a principis del mes de d’agost. L’acció fet in situ va servir per iniciar una campanya de mobilització ciutadana. La primera d’elles va ser la manifestació esmentada, a la qual es van adherir com a convocants 27 entitats més.

El motiu d’aquesta decisió (intensificar els actes de protesta) és perquè la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya va aprovar definitivament projecte definitiu del Pla Parcial Muntanyans II el mes de juny. A més, la Ministra Narbona va fer declaracions dient que l’aprovació definitiva complicava el procés de compra dels terrenys afectats.

Per aquests motius, l’Alternativa Baix Gaià ha convocat una assemblea extraordinària per el proper dimecres 20 de setembre per decidir el calendari accions al carrer. Accions que hauran de servir per a pressionar a les administracions per tal que adoptin les mesures necessàries per aturar el Pla Parcial Muntanyans II.

En aquest sentit, vam demanar per escrit al Conseller de Política Territorial, el Sr. Nadal, una reunió per demanar-li que s’afegís a les reivindicacions de la població de Torredembarra. Tres setmanes després de la carta encara no hem rebut resposta.

Alternativa Baix Gaià

dijous, de setembre 14

Nota de premsa del GEPEC contra el sr. Suñé

Com podeu veure, ja no tant sols l'estat i el poder econòmic ens foten canya. Ara un suposat ecologista, actualment al servei d'ERC i anteriorment proper a CIU, i que ara gestiona el grup ecologista GEPEC, ha decidit incorporar-se a la brunete del Camp de Tarragona per intentar enfonsar-me políticament. L'única pena de tot plegat son els socis i socies del GEPEC, persones que lluiten per un territori més coherent. Estic pensant en fer-me militant del GEPEC per demanar la dimissió del sr. que ha fet aquesta nota de premsa. Es conya, es clar!

Salut!


Nota de premsa - GEPEC

Recentment s'han publicat a diversos mitjans de comunicació unes declaracions de Lluís Suñé, Regidor de Medi Ambient de Torredembarra que acusava al GEPEC d'haver “donat el vist-i-plau al primer projecte d'urbanització a l'àrea” de Muntanyans II. El GEPEC-EdC lamenta profundament que el Sr. Suñé hagi acusat l'entitat de quelcom que mai ha fet, ans al contrari. El GEPEC-EdC va donar còpia a particulars i als politics municipals de la informació acabada d’aconseguir d’un informe elaborat pel Ministerio de Medio Ambiente que recomanava la compra dels terrenys. D’aquesta manera es revifava la reivindicació per la preservació de la zona. És més, el GEPEC-EdC probablement ha estat l’únic que ha presentat al·legacions al Pla General contra la urbanització de Muntanyans II i ha estat sempre en contra del projecte. Cosa que no pot dir el Sr. Suñé que va votar a favor de presentar un recurs contra una decisió de la Generalitat d’aturar temporalment la urbanització. Aquesta iniciativa va permetre donar més temps per a tirar endavant accions legals, econòmiques, socials i tècniques per a intentar preservar la zona Muntanyans II. En aquells temps el regidor acusava a la Generalitat d'actuar contra l'autonomia municipal.

La greu acusació del Sr. Suñé es basa en tergiversar malintencionadament un informe no vinculant (perquè no tenim cap potestat ni competència legal decisòria). GEPEC-EdC ha estat l'única entitat que ha presentat informes perquè, en cas de construir-se, per comptes de plantar palmeres o gespa, per exemple, es recreï la vegetació autòctona en l'espai alliberat com a zona verda. Si aquest és l'argument fonamental de l'acusació del Sr. Suñé és tan pobre que atempta contra la intel·ligència de les persones.

El GEPEC-EdC recorda que la documentació urbanística és d'accés públic i agrairia que el senyor Lluís Suñé aportés la documentació segons la qual el GEPEC-EdC dóna el vist-i-plau per a la urbanització dels voltants de l'EIN.

El GEPEC-EdC exigeix al regidor de Torredembarra, Lluís Suñé, que es retracti públicament d'aquestes acusacions. En cas contrari, GEPEC-EdC es reserva el dret de prendre les accions legals oportunes per preservar el bon nom de l'entitat que porta mes de vint anys en la defensa del medi ambient i del territori.

Les acusacions que el Sr. Suñé fa al GEPEC es poden entendre en clau electoralista, però altra vegada s'equivoca. Primer perquè el GEPEC no és un partit polític ni una coalició que es presenti als comicis (no es l'objecte social de l'entitat) i pugui esgarrapar vots a ABG, per tant no som un enemic a abatre i segona perquè cercar protagonismes injustificats no és el millor mètode per lluitar per la preservació de Muntanyans II. La protecció d'aquesta zona no s'ha de plantejar com a un joc competitiu a veure qui fa més i més en solitari.

GEPEC-EdC també vol explicar que la Plataforma Salvem els Muntanyans, porta un any i mig treballant intensament per a la preservació d'aquesta zona. Aquesta Plataforma està formada per persones de diferents ideologies, moltes d'elles sense pertànyer a cap partit polític ni grup ecologista mereixent un respecte. GEPEC-EdC vol recordar que ni el propi GEPEC-EdC ni la Plataforma són partits polítics contra els qual s'ha de lluitar per esgarrapar uns vots a nou mesos de les eleccions.

Aprofitant l'avinentesa i malgrat que les formes despreciatives cap al moviment social utilitzades no agraden gens al GEPEC-EdC, la convocatòria efectuada pel senyor Lluís Suñé d'una manifestació contra la construcció a Muntanyans II pel proper 10 de setembre, rep total suport per part del GEPEC-EdC que convida a la ciutadania a participar-hi massivament.

El criteri del GEPEC-EdC continua sent el de prioritzar la protecció dels Muntanyans davant del propi protagonisme o el de perjudicar-lo promovent la discussió entre les entitats que volen conservar-lo. A partir d’aquesta nota de premsa GEPEC-EdC no continuarà públicament amb aquesta polèmica.

El que hem de fer és unir esforços contra aquelles iniciatives que accepten o promouen aquest urbanisme insostenible. I no som ni el GEPEC-EdC ni el senyor Lluís Suñé els que ho estem promovent. D'aquí la nostra sorpresa.

Reproducció del comunicat del Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes del Camp

dimarts, de setembre 12

Muntanyans II i el Diari El Mònic


Primer de tot cal felicitar-nos, tots, per l’èxit de la manifestació del 10 de setembre, indiscutiblement Torredembarra va viure una de les jornades de movilitzacions més importants de l’actual democràcia. Més de mig miler de persones omplien el Carrer Anton Roig amb un sentiment gairebé unànim... aturar l’imbecilitat del Pla Parcial Muntanyans II.

Cal felicitar-nos els companys i companyes de l’Alternativa Baix Gaià. Nois! quina feinada que hem fet tots plegats, -pancartes de primera, accions al carrer com el de la Plaça de la Font, (amb l’inestimable col.laboració de l’Assemblea de Joves del Baix Gaià), penjada de cartells (amb el super disseny d’un membre de l’Assemblea de Joves del Baix Gaià), o la sensible poesia del l’Alternatiu poeta en Pere...- son moltes les sensacions que hem viscut el membres de l’ABG durant aquest mes de preparació de la manifestació.

També agraïments per totes les entitats que conjuntament amb l’Alternativa Baix Gaià vam convocar aquesta manifestació, gràcies ales 27 entitats es va poder garantir l’engrescament de la població de Torredembarra per fer visible el seu rebuig al Pla Parcial Muntanyans II. Pero com tot, sempre la part negativa de les coses, que ningú pensi que criticaré al PSC, en aquest cas es l’actitut del binomi El Mònic i CIU.

En el cas de Mònic no se ven be com expresar-me per no ferir sensibilitats, peró sí que tinc una cosa ven clara, els seus responsables ni son periodistes, ni molt menys tenen intenció de fer periodisme. Quan va sortir aquesta publicació, tots ens vam alegrar de tenir un nou mitjà de comunicació al carrer, peró la decadència moral dels seus responsables han fet del Mònic un pamflet amb articles sense signar i que ofenen a la dignitat mental. Anònims carregats de cobardia i de mentides. Unes mentides basades a defensar el interessos d’un partit polític, CIU. Es divertit veure com promocionen al seu candidat, “El sr. candidat de CIU es reuneix amb el col.lectiu de Granotes Reprimides per explicar el seu programa electoral”, o be, “El sr. candidat de CIU s’ha reunit amb l’Associació de Col.lecionistes de Cromos de la Torre, per intercanviar cromos que el candidat tenia repes”. En definitiva la feina del Mònic d’avui es desinformar i caldrà que la ciutadania ho sàpiga. De totes maneres penso que egoístament, potser que el Mònic continuï defensant a CIU de la manera que ho fa, grollera i lamentable, ja que potser indirectament està contribuïnt a la desaparició definitiva d’un dels partits amb més història de Torredembarra. Gràcies Mònic!