dimecres, de febrer 28

El problema no és la policia, el problema es l'agent Paco


Davant del conflicte creat per un agent de la Guardia Civil, tinc que dir que el responsable de la Policia Local està fent un bon treball, per intentar evitar que el nivell de tensió, creat per l'altre cos policial, pugui rebaixar-se.


La feina que ha fet l'agent Paco, l'ha fet ben feta, pressionar, provocar a ciutadans de la ciutat, per portar-los a l'extrem que ell volia i dessitjava. Insistèixo que Torredembarra és una ciutat de pau i de respecte, i que la feina de l'agent Paco ha estat intentar trencar el respecte entre les persones i la pròpia cohesió social. Tinc que demanar, a tothom, que posem seny davant d'aquesta situació, no podem permetre que la corda es trenqui, i que Torredembarra hagi de viure moments de tensió.


Tinc que demanar a la Subdelegació que acceleri el procés per aturar a l'agent Paco (aixi s'identifica davant de tothom), no podem permetre que la simplicitat mental d'una sola persona pugui trencar la cohesió social.


Per cert, encara no s'ha rebut cap suport d'altres organitzacions polítiques, estem a l'espera.

dimarts, de febrer 27

Més imatges de l'inauguració de l'Skate Park







Reconec que soc un "xic" pesat, però em va fer molta il.lusió veure l'Skate Park en moviment...

dilluns, de febrer 26

...i l'inauguració de l'Skate Park, també!

Ah! i la calçotada va ser un èxit, amb la presència de 110 persones...


Dia de reunions i de telèfons


Avui he tingut reunió amb el cap de la Policia Local, han estat presents 3 membres de l’Assemblea de Joves del Baix Gaià. La reunió, en tot moment cordial, ha servit per exposar la problemàtica dels darrers dies, i trobar sol.lucions inmediates, però també per refrescar la memoria dels mesos que portem aguantant l’actitut d’alguns agents de la Guardia Civil, tinc que agraïr el to positiu del responsable de la Policia Local, he quedat amb ell demà de bon matí, ja que disposarà de més dades del “merder” creat per l’agent de la Guardia Civil.

També hi han hagut contactes amb la Subdelegació del Govern, amb l’intenció de que intervinguin per aturar l’actitut provocadora de l’agent, jo proposo que sigui destinat a la Patagònia, de les converses amb la Subdelegació de moment no les faré públiques.

En el moment d’escriure aquest post em trobo amb més de 150 visites, quan la xifra normal es al voltant de 50. Aixó confirma l’interés dels blocaires per aquest afer, també he vist comentaris en altres blogs, molts de suport, algun acusant al joves de ser els agressors del local de CIU i fins i tot el plantejament de ser un muntatge… Hi ha material gràfic que demostren com juguen aquests senyors, hi han desenes de persones, de totes les edats, que es senten represaliats per l’actitut de l’agent Paco.

Quan la seu de CIU va ser pintada, la majoria de partits polítics ens vam solidaritzar amb el partit polític afectat, espero que ara passi el mateix… o potser no és el mateix?

diumenge, de febrer 25

Més del mateix


Un altre imatge


Primera imatge de l'intent d'en Paco de reventar la Calçotada independentista



Aquesta imatge està penjada al bloc d'en Siscu Mercadé, quan l'agent Paco ha intentat reventar la Calçotada independentista. Desenes de persones han demanat ser identificades en solidaritat amb el jove represaliat.

La Guardia Civil em vilgila el blog!


Hola soy el del monopatín, ayer inauguré una pista de patinaje, por que soy concejal de mi pueblo, Torredembarra. No soy mala persona, pero hoy me he enfadado con un agente de su cuerpo porque lleva meses intentando criminalizarnos, confundiendo ideologia política con actitudes en la calle.
El lunes tengo intención de hablar con el Subdelegado del gobierno para para pedirle que haga algo ante una situación que cada dia se hace más insostenible. Mi pueblo vive una cohesion social envidiable, y como concejal mi trabajo es que no haya nadie que venga a romper la convivencia social. Y claro, resulta lamentable que sea un agente del cuerpo de la Guardia Civil que se dedique a provocar el rompimiento de esta cohesión.
En fin, les envio un saludo cordial a los agentes de la Guardia Civil de Madrid, desde que he podido saber que visitan mi humilde blog, salud!


1. 25 febrero 20:14 Jazztel, España

2. 25 febrero 20:24 Guardia Civil, Madrid, España

3. 25 febrero 20:29 Guardia Civil, Madrid, España

4. 25 febrero 20:37 Guardia Civil, Madrid, España

5. 25 febrero 20:47 Guardia Civil, Madrid, España

6. 25 febrero 20:58 Telefónica SA, España

7. 25 febrero 21:01 Telefónica SA, España

8. 25 febrero 21:02 Telefónica SA, España

9. 25 febrero 21:28 Telefónica SA, España

10. 25 febrero 21:35 Telefónica SA, España

divendres, de febrer 23

Ja hi tornem a ser!


Ja hi tornem a ser!, ara li ha tocat a 4 joves catalans del nostre municipi, ón el seu delicte és precisament el fet de sentir-se lliurement catalans. Sabem que a vegades s’exageren les versions d’uns fets, però jo puc confirmar que el que denuncien es totalment cert, un cop més estem davant de la prepotencia ideològica d’algún agent de la Guardia Civil, que prové de les espanyes més profundes, on a les seves escoles li diuen que “Espanya es una”, “y que antes roja que rota”.


I es clar, quan venen al nostre pais, i veuen que Catalunya es el territori de la diversitat, on es parlen diverses llengues, i on les cultures estan destinades a enriquir-se mutuament, es quan s’els hi creuen el cables. Uns cables que els porten a represaliar tot alló que no seguéix les normes de l’espanyolitat de Franco i d’Aznar.


Fa masses mesos que estan passant fets lamentables a Torredembarra i cal aturar-los d’arrel, per evitar que la convivencia es compliqui. També tinc que lamentar el poc criteri dels agents locals presents en els fets, acceptant sense dubtes la versió dels agents de la Guàrdia Civil, fets que van acabar amb multes de 300 euros per dos dels joves.


Per aclarir els fets, he demanat reunió amb el Subdelegat del Govern, el sr. Abelló, per denunciar l’actitut concreta d’un agent de la Guardia Civil, anomenat Paco, que porta mesos darrera de la criminalització de l’esquerra independentista i dels moviments socials, jo mateix he estat identificat per aquests personatges. I com no, he demanat una reunió amb els responsables de la Policia Local per aclarir l’actitut dels agents.
Aquest és el comunicat fet públic avui per l'Assemblea de Joves del Baix Gaià



QUATRE JOVES DE L'AJBG SÓN VÍCTIMES DE LA REPRESSIÓ POLICIAL!!!!


Bones a tots des de l'Assemblea de Joves del Baix Gaià. Aquest és un missatge urgent a reenviar a tothom. La passada nit dijous dia 22, uns agents de la Guàrida Civil ens han parat mentres estàvem penjant cartells pel poble. Abans de començar la identificació l'agent que s'ens ha dirigit ens ha dit que li parléssim en castellà i que ell no estava obligat a conèixer i entendre el català. Quant se li ha demanat la identificació ha dit que "eso en la películas", i ens l'ha negada, fet que demostra la impunitat en l'actuació dels cossos policials del estat. Tot seguit ens han preguntat si duiem drogues, i quant els hi hem dit que no en portàvem ens han registrat. (Òbivament buscàven vincular drogues amb política).


Tot seguit han avisat a la Policia Local per denunciar-nos per penjar cartells. La sorpresa ha vingut quant hem sabut que la multa oscil·lava els 600 euros. Multes d'aquest estil no es veuen ni per fer pintades. No tenint-ne prou amb això, quant els hem tornat a demanar si us plau el número de placa (que en cap moment ens han donat tal i com és dret legítim del ciutadà), ens han demanat que els donéssim tots els cartells. Ens han requisat tots els cartells contra Muntanyans, ens han requisat tots els cartells per la Marina Bernadó (presa política catalana), tots els cartells del 8 Març contra el sexisme i una pancarta per la amnistia de la Marina. Això no és un fet puntual, doncs en la campanya que vàrem fer contra la especulació, ja ens van identificar el dia que es va fer la botifarrada per la defensa del territori, o bé les identificacions reiterades en llocs especialment polititzats del poble i la comarca.


Les i els joves, estàn treballant amb agents antirepresius per tal d'afrontar aquesta sanció totalment desproporcionada i el tarannà prepotent de la Guàrdia Civil, i el col·laboracionsime total de la Policia Local a unes actituds que recorden a temps passats. Per acabar, convidem a la societat torrenca i catalana a donar suport a l'Assemblea de Joves del Baix Gaià i a no deixar-se portar per les pors que el poder utilitza per reprimir aquells qui volen expressar les seves idees lliurement.


PROU REPRESSIÓ AL JOVENT QUE LLUITA!

dijous, de febrer 22

El 14 de març, a Madrid!


El 14 de març s'em planteja un dels reptes més importants d'aquests anys. A les 10 de matí estarè a Madrid, al Ministerio de Medio ambiente, concretament amb el Secretario de Costas, acompanyat per membres de la Conselleria de Medi Ambient. Damunt de la mateixa taula estarem representant a tres administracions, Generalitat de Catalunya, Govern Central i Ajuntament de Torredembarra, analitzant les possibles fòrmules jurídiques per aturar el Pla Urbanístic.


La feina previa és preparar tots els documents generats al llarg d'aquests anys, preparar els millors arguments, arguments que han d'estar ben documentats. Sabem, i aixi es va dir desde el Ministerio, que l'any passat es va estar a punt de fer la compra de Muntanyans II, però que presions polítiques van abortar el procés.


Al Departament de Medi Ambient he vist aquests dies com s'estan preparant, amb il.lusió i amb moltes ganes d'aconseguir l'objectiu, espero que els defensors del pla parcial es quedin "quietets una temporadeta"

dimarts, de febrer 20

Article d'El Punt


Ahir es va publicar aquesta noticia a El Punt, intenta reflexar la realitat de desenes de persones que, mensualment, es reuneixen per aportar propostes per millorar la ciutat. Algunes propostes han estat fortament criticades per alguns partits polítics, pensant-se que la proposta era de la regidoria de Medi Ambient, es a dir, meva ;-)


Cap a la sostenibilitat social
El Consell Municipal de Torredembarra es planteja revisar el reglament
A.P.. Torredembarra

L'any 2001 es reunia per primera vegada el Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra (CMST). Nascut a partir de l'embrió de la Plataforma Torredembarra des del Mar, i estretament vinculat en el seu origen a la regidoria de Medi Ambient i a les directrius de la Carta d'Aalborg (1994), el consell vol ara espolsar-se l'àuria de reducte ecologista i obrir-se al municipi. «Volem que la gent sàpiga que aquest és el consell de la ciutat, perquè la sostenibilitat no només és ambiental, també és social», explica el regidor de Medi Ambient, Lluís Suñé. Una mostra d'aquesta evolució es troba també en la revisió de l'Agenda 21, en què, segons Suñé, s'han augmentat «en un 200%» els aspectes socials.

REORGANITZACIÓ INTERNA
Els responsables del Consell Municipal de Sostenibilitat defensen que és una iniciativa gairebé inèdita al Camp de Tarragona. El consell s'organitza a través d'una fórmula oberta que permet participar, tant de manera individual com a través d'una entitat, en alguna de les set comissions que es reuneixen mensualment. Actualment, en el CMST es tracten temes de residus, aigua, medi rural i litoral, economia i benestar social. Al voltant del 80% de les propostes que aprova el ple del CMST (que té lloc dos cops a l'any) han prosperat després al consistori.

El pas dels anys i el rodatge, però, han fet necessària una revisió del reglament, ara desencaixat amb la realitat del consell. «És necessari redistribuir les funcions de les comissions, evitar lligar tant el consell amb la regidoria de Medi Ambient i reglar les relacions amb l'Ajuntament», explica la tècnica de la regidoria Elisenda Forès. Per exemple, un dels objectius és aconseguir que cada comissió tingui un tècnic municipal assignat de la seva àrea.

COMPTES PARTICIPATIUS
Una de les principals novetats del treball del CMST en aquest últim any ha estat la impulsada per la comissió d'Economia i Pressupostos Participatius. Els pressupostos del 2007 van incloure partides concretes demandades per la comissió del CMST, entre les quals van prosperar els 60.000 euros per a la reforma de l'Antic Escorxador per destinar-lo a usos culturals, la instal·lació de 30 contenidors de poda i petites accions, com plantar un arbre. «També hem aconseguit doblar la partida per a l'eliminació de barreres arquitectòniques», que ha arribat fins als 30.000 euros, com destaca Suñé. En el pròxim exercici, però, el consell preveu canvis. «Volem obrir la participació en els comptes a tota la ciutat», explica Elisenda Forès.
GESTIÓ DE RESIDUS
Un altre dels eixos més actius en el CMST és la comissió d'Aigua, Residus i Energia, que actualment estudia el nou model de gestió de la recollida de la brossa a Torredembarra.

El litoral, que va ser el centre operatiu del consell en els seus orígens, continua també tenint un paper important. El CMST ha demanat al consistori que treballi per la creació d'un consorci format per l'Ajuntament torrenc, el de Creixell, el departament de Medi Ambient i altres institucions per gestionar conjuntament l'EIN de Muntanyans i el Gorg, fet que permetria disposar d'un «interlocutor únic» i crear un centre d'interpretació per a tot l'espai natural.

Les platges de Torredembarra també han estat objecte d'interès del CMST. El consell ha introduït la neteja mixta a la platja de Baix a Mar, cosa que permetrà recuperar les dunes naturals i protegir el passeig marítim dels efectes dels temporals.

diumenge, de febrer 18

Per carnaval ens van visitar els homes de Paco...




... però de mentida!

Estrenem l'Skate Park

Era una demanda històrica de molts joves de Torredembarra i gràcies al treball de l'Assemblea de Joves de la Regidoria de Joventut, el proper dissabte 24 de febrer podrem inaugurar la nova instal.lació. Hi hauran professionals fent exhibicions, concerts... i cap discurs de cap polític. La festa ha de servir per reafirmar el protagonisme dels joves en la vida social de Torredembarra, i per demostrar que el jove té ganes de guanyar-se un espai dins de la nostra societat.

divendres, de febrer 16

Calçotada en defensa de la Terra




El proper diumenge 25 de febrer ens tornarem a trobar per fer la tradicional calçotada independentista del Baix Gaià, enguany la dedicarem a la lluita per la defensa del nostre territori, en aquest cas en defensa de Muntanyans II. La previsió d'assistència es molt alta, us demanem la vostra confirmació el més aviat possible, via telèfon, correu electrònic o passant per l'Auca aquest cap de setmana. Les places són limitades, 150 persones, us demanem als companys i companyes locals que pogueu pagar per avançat, la resta el mateix dia. De moment tenim confirmades gent de terres valencianes i d'Euskal Herria.




Salutacions i visca la terra!



Programa:


13h. Al Casal Popular l'Auca - acreditacions (es conya)


14h. Menjarem calçots, llangonissa i cansalada, veurem vi del bo... i els cafès al bar del costat.


15'30h. Concert revolucionari-ludico-festiu a càrrec del "mític" i conegut cantautor "tot terreny" i de La Cala, el fabulós Miquel del Roig.


Tot plegat per 15 eurus!


Organitza: Comissió Calçot de l'Alternativa Baix Gaià (CCABG)


Ah!, l'eskamot de gent que cuina, autoanomenada Comissió VollDamm, demana col.laboració. Garantèixen que el servei d'intendència serà de primer nivell.



Reserves








696 363 328




Casal Popular l'Auca - C/ SantaRosalia, 5 divendres i dissabte a partir de les 19h.

dimecres, de febrer 14

Avui totxo, i els propers 25 anys que ?


Torredembarra, com la majoria de municipis del litoral, viu econòmicament de la font d'ingressos, en part, del turisme, i sobretot de la construcció. L'economia de les arques municipals depen, i molt, de les llicències d'obra, aquesta dependència és la que provoca que els nostres municipis estiguin creixent d'una manera desmesurada. Mentre aquesta industria ha anat consolidant-se en el nostre municipi, altres industries han anat desapareixent, i es que avui, Torredembarra no disposa d'una industria alternativa a la construcció.


Que passarà quan el món de la construcció redueixi la seva activitat, en el nostre terme municipal?, que passarà quan les arques municipals deixin d'ingressar els diners de llicències d'obres?, amb menys ingressos d'activitats econòmiques, menys diners per fer inversions, per dotar econòmicament un bons serveis socials, menys diners per cultura... pretendrem augmentar un 500% els impostos als ciutadans per poder disposar de diners en les arques municipals?, té algú preparat un "plan B"? crec que no!


Aquest plantejament el vam fer desde l'ABG a la resta de partits polítics fa tres anys, proposaven iniciar un procés participatiu (amb propostes de la ciutadania i dels partits polítics), i un procés fet per tècnics, que conjuntament es poguessin dissenyar les alternatives econòmiques dels propers 25 anys, vaja, com una mena de full de ruta econòmica, evitant la dependència de l'economia municipal de la construcció. La proposta va despertar tant d'interes per part de la classe política torrenca, que fins a data d'avui ningú a donat cap tipus de resposta.


Seguirem insistint!




diumenge, de febrer 11

FEM POBLE! ENDAVANT AMB L'ALTERNATIVA


Entrem en fase preelectoral, i es hora de començar a fer balanç d'aquests 4 anys de l'Alternativa Baix Gaià a l'Ajuntament de Torredembarra. Hem estat a l'oposició i al govern, amb el condicionant de tindre un sol regidor. Malgrat aquest condicionant durant aquest anys el col.lectiu s'ha fet gran, l'ABG aplega a 60 militants, molts d'ells molt actius en el teixit associatiu de Torredembarra, així com una xarxa de 150 simpatitzants que reben el butlletí intern, que l'incansable Jordi redacta i envia puntualment per correu electrònic. L'ABG s'està fent gran, sense fer sorolls, fent xarxa i complicitats emocionals entre la gent que creu amb nosaltres.


Aquests fets em demostra que no hem anat tant malament, per que hem fet les coses amb il.lusió, topant amb unes administracions lentes, complicades d'entendre desde el carrer, però amb il.lusió, amb errors i també amb algún que altre encert.


Aquests dies es farà públic aquest manifest, un manifest senzill, però que intenta reflectir el que pensem i el que sóm. Demanarem a la ciutadania que el signi, i que ens recolzi a consolidar el treball de l'ABG al llarg dels propers 4 anys.


Salut!




El manifest i el llistat d’adhesions es farà públic en dates properes a les eleccions municipals del mes de maig. Gràcies pel teu suport!


FEM POBLE! ENDAVANT AMB L’ALTERNATIVA


Els sotasignants volem donar suport PÚBLIC a la candidatura veïnal Alternativa Baix Gaià de cara a les properes eleccions municipals (maig 2007) perquè creiem que cal:


Regenerar la política torrenca donant pas a la implicació activa del JOVENT en la vida diària de la vila.


Potenciar els serveis per a la GENT GRAN.


Apostar fort per la DEMOCRÀCIA DIRECTA.


Establir vincles estables amb la resta de municipis del BAIX GAIÀ per tal de mancomunar els serveis (residus, mitjans de comunicació, etc).


Garantir una política ECOLOGISTA a l’administració local a partir de l’aplicació de l’Agenda 21.


Planificar el desenvolupament i la DIVERSIFICACIÓ DE L’ECONOMIA de la Vila.


CONTROLAR EL CREIXEMENT URBANÍSTIC, potenciar L’HABITATGE SOCIAL i garantir la conservació del PAISATGE AGRÍCOLA.


Protegir el nucli antic i el PATRIMONI HISTÒRIC.


IMPLICAR TOTS ELS SECTORS DE LA POBLACIÓ, sense distinció del seu origen, en la vida local.


Garantir el SUPORT necessari A TOTES LES ENTITATS per tal que puguin desenvolupar les seves activitats amb llibertat i qualitat.


AMPLIAR ELS SERVEIS SOCIALS i l’educació per adults.


Garantir ESPAIS PER A FER ESPORT a tots els barris.


Planificar i potenciar espais per a usos culturals (TEATRE, CENTRE CÍVIC, BIBLIOTECA, SALA D’EXPOSICIONS, etc.).


Oferir des de l’Ajuntament una total TRANSPARÈNCIA EN LA SEVA GESTIÓ.


Primer llistat d'adhesions: 64 veïns i veïnes!

dimarts, de febrer 6

Dies intensos

S'acosten les eleccions i sembla que el nerviosisme s'apoderi de tots aquells que ens presentarem en les diferents candidatures. Una precampanya i campanya electoral ha de servir per explicar coses, que voldrem fer en cas de governar?, que hem fet si hem estat governant?, quins projectes, quines il.lusions volem transmetre a la ciutadania alhora de demanar la seva confiança. Però un cop més tornem a caure en el parany de la bronca, de les crítiques dures, "tú m'has dit, doncs jo et dic..." i certament aixó no ens porta en lloc, en tot cas si ens porta a alguna cosa, es al desencís de la ciutadania.

Proposo a tots el blocaires del territori a exposar que pensem en diferents temes del nostre territori, fins i tot de l'àmbit comarcal. Tots els que setmanalment anem publicant, i que la majoria estem, en major o menor mesura, vinculats en diferents organitzacions polítiques, o veus crítiques i anònimes com el fantama del castillo, podriem enriquir-nos, en comptes de fotrens castanyes. Llenço la pedra i us convido al debat.