dissabte, d’abril 28

dimarts, d’abril 24


divendres, d’abril 20

diumenge, d’abril 15

14 d'abril a l'Auca




Seguint el fil del 14 d'Abril, l'Alternativa Baix Gaià va organitzar un concert - recital a l'Auca amb el Vicente Monera i el Jaume Calatayud, amb cançons i poesies que ens parlen d'una etapa de la nostra història, la IIª República i la Guerra Civil... van fer caure més d'una llàgrima!

14 d'Abril a Vespella de Gaià





Desprès d'estar al nou Pavelló, a les 12 h. estava al cementiri Vespella de Gaià, per participar en un acte d'homenatge als soldats republicans que el gener del 39, van ser la darrera resistència davant de l'ofensiva de les tropes de franco. La majoria van caure en combat, i afusellats la resta. Es va descobrir un placa conmemorativa i una creu, que simbolitza les llàgrimes dels que van patir la Guerra Civil. Vull destacar la col.laboració de l'Alcalde de Vespella, el Daniel Cid, i al conjunt de l'Ajuntament de Vespella de Gaià, per finançar l'acte.

El Pavelló Municipal Sant Jordi, en funcionament


Ahir al matí vam estar a l'acte que posava en marxa el Pavelló Municipal de Torredembarra, un equipament necessari per la societat torrenca, i que ahir es va fer realitat. Sempre hi ha el que trobarà malament els acabats, insuficient per donar resposta a les necessitats... estem en èpoques electorals, i a segons qui no vol que rés surti correctament. En dos anys i mig, aquest equip de govern ha estat capaç de fer realitat dos equipaments importants, i aixó és una realitat que molesta a alguns, però que alegra a molts. Ahir al vespre vaig poder parlar amb molta gent que va estar per la tarda, i la majoria estava contenta per la feina feta. Des d'aquí vull felicitar a l'ànima dels dos equipaments, per que ha patit i lluitat per assolir aquests dos objectius, la regidora Susanna Navarro.

dissabte, d’abril 14

Noticia d'El Punt




Bloquegen el debat de la moció de Salvem els Muntanyans al ple de la Torre


A.P.. Torredembarra


La moció presentada per la Plataforma Salvem els Muntanyans finalment no serà debatuda al proper ple de l'Ajuntament de Torredembarra, que se celebrarà el 19 d'abril. La comissió informativa celebrada dijous passat a la tarda va descartar que la moció fos inclosa a l'ordre del dia gràcies al vot contrari de PSC, PP, GIT i l'abstenció de CiU. Tan sols l'Alternativa Baix Gaià (ABG), ERC i la regidora no adscrita Maria Dolors Toda van mostrar-se favorables que el text presentat per la plataforma fos votat al ple.


La moció presentada per la plataforma reclamava l'adhesió del consistori a la petició presentada davant del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, en què es demanava l'ampliació de l'espai d'interès natural Platja de Torredembarra i Creixell amb els terrenys afectats pel pla parcial Muntanyans II. La plataforma ja va presentar una altra moció el 2005 (en què demanava el suport a la possibilitat de compra de Muntanyans II per part del Ministeri de Medi Ambient), que en aquell cas sí que va arribar a ser debatuda i aprovada pel ple.


El portaveu de la plataforma, Jordi Vázquez, va lamentar la falta de voluntat per part de la majoria al consistori de protegir els terrenys, i va assegurar que s'intentarà tornar a presentar la moció. ERC, a més, va demanar que s'elabori un nou reglament de participació ciutadana «més contundent».

divendres, d’abril 13

Actes 14 d'abril


Extret del diari Avui


Avui ha saltat a la premsa aquesta noticia, el diari Avui l'ha publicat i Catalunya Ràdio l'esbombat a primera hora del matí. El telèfon ha començat a sonar constantment de persones que volen més informació... La realitat es que provablement la compra de Torredembarra es referèixin a l'adquisió de les cases de Claramar.




L'Estat combat l'especulació a la costa comprant sis finques


La ministra Narbona anuncia adquisicions a Tossa, Torredembarra, Deltebre, Roses, l'Escala i cap de Creus Les noves intervencions seguiran el model del Club Méditerranée i Radio Liberty a la platja de Pals


Joaquim Elcacho


El ministeri de Medi Ambient és a punt de completar l'adquisició de tres finques a primera línia de costa a Tossa de Mar, Torredembarra i Deltebre; i estudia les condicions de compra de tres finques costaneres més, totes elles de gran valor ecològic, a Roses, l'Escala i el cap de Creus, segons va explicar ahir a Barcelona la ministra Cristina Narbona. La compra d'aquestes sis finques se sumaria a les recents inversions estatals en la restauració dels terrenys ocupats pel Club Méditerranée (Cap de Creus) i Radio Liberty (platja de Pals), que van sumar 8 milions d'euros.


En conjunt, aquesta seria l'actuació més important realitzada fins ara pel ministeri de Medi Ambient per combatre l'ocupació urbanística a primera línia de costa a Catalunya. Cal recordar que la protecció de la costa (domini marítim-terrestre) continua sent competència de l'administració central.


Evitar noves ocupacions


"Aquestes actuacions a Catalunya formen part d'un programa estatal que preveu continuar invertint durant els pròxims anys entre 20 i 50 milions d'euros anuals per adquisicions de finques del litoral, amb l'objectiu d'evitar l'ocupació d'aquests espais amb actuacions urbanístiques noves", va explicar ahir la ministra Cristina Narbona en una trobada amb periodistes.


En el cas de Tossa de Mar, la declaració d'utilitat pública de la finca que adquirirà el ministeri podria ser aprovada immediatament pel consell de ministres. En aquest cas es tracta d'una parcel·la d'uns 1.900 metres quadrats i la inversió seria de 500.000 euros, va indicar Narbona.


A Torredembarra i Deltebre, la inversió del ministeri de Medi Ambient serà d'uns 10 milions d'euros i els terrenys que passaran a ser de propietat pública seran d'unes 260 hectàrees. A Roses, l'Escala i el cap de Creus, les noves adquisicions ministerials en estudi afecten 500.000 metres quadrats, segons va explicar la ministra Cristina Narbona.

dijous, d’abril 12

La moció de la Plataforma Salvem els Muntanyans no entrarà al plenari de la setmana que vé


Avui a la Comissió Informativa s'ha debatut si entrava, o no, la moció presentada per la Plataforma Salvem els Muntanyans, en el proper plenari. Els vots contraris del PSC, PP, GIT i les abstencions dels regidors de CIU han aturat que la moció hagi pogut ser debatuda públicament. ERC, la regidora no adscrita Toda i l'ABG hem votat favorablement. Avui de poc a servit el reglament de participació ciutadana, la classe política ens la anem passat pel folre dels... queixals!. Possiblement sigui l'única, o de les poques, mocions que no han passat a ser debatudes en plenari, en els darrers 2 anys.


Vull recalcar l'actitut del regidor Gerard Ciuró (ERC), que ha estat un brillant defensor de la moció.


Muntanyans II = democràcia retallada

dimarts, d’abril 10

Volem a la Núria lliure!

diumenge, d’abril 8

Qualsevol nit pot sortir el sol - Jaume Sisa

Revisió del Pla General, aigua i participació ciutadana


El 2002 es va aprovar l'actual Pla General, un pla d'ordenació urbanística votat favorablement per tots els partits polítics existents aquells anys. Un pla general que va obviar la crida de la ciutadania per salvar el Bosc del Canyadell, que va obviar el "famós" estudi fet desde Madrid que proposava expropiar els terrenys afectats pel Pla Parcial Muntanyans II...


Obviant aquestes suposades obvieses, el Pla General de 2002 contempla un creixement urbanístic lligat a l'augment del subministrament d'aigua basat amb el llavors tant polèmic transvasament de l'Ebre. Sí, mentre el partits polítics es manifestaven al costat de la Plataforma en defensa de l'Ebre, defensant l'anul.lació del projecte del transvasament de l'Ebre, els mateixos partits polítics a Torredembarra aprovaven un Pla General que contemplava el creixement urbanístic al voltant del futur transvasament.


Afortunadament el transvasament es va aturar, gràcies a la pressió popular, però Torredembarra avui té un Pla General que no s'ajusta a la realitat, ja que preveu un creixement urbanístic que no s'ajusta a la realitat dels recursos hídrics disponibles. Una dada rellevant és la nota que va fer arribar el CAT (Consorci d'Aigues de Tarragona), entitat que gestiona l'aigua del minitransvasament de l'Ebre, a l'Ajuntament de Torredembarra, el passat mes de desembre: Torredembarra havia superat els metres cúbics de consum permesos durant el mes de novembre.


Torredembarra és un municipi pioner en campanyes d'estalvi d'aigua, fins a un 8% vam estalviar l'any passat, però no servirà de rés si Torredembarra continua amb aquesta política urbanística sense cap tipus de planificació.


Si tornem a participar en un nou govern, hores d'ara està molt difícil, exigirem fer una revisió del Pla General, però no una revisió feta a través d'una empresa de técnics contractats i amb criteris personals dels polítics, si no a través d'un procés participatiu de la ciutadania, que pot durar entre un i dos anys i on tots els segments de la població, des de l'econòmic, fins al ciutadà puguin dir i consensuar el model de ciutat que volen per els propers anys

dijous, d’abril 5

Residus a Torredembarra - Noticia extreta d'El Punt


La Torre se sent «maltractada» pel Consell Comarcal en la gestió dels residus


El regidor de Medi Ambient de Torredembarra, Lluís Suñé, va carregar ahir contra la gestió de la recollida de la fracció reciclable que fa el Consell Comarcal, a qui va responsabilitzar, en part, de les baixes xifres de reciclatge al municipi. «Torredembarra ha estat maltractada, mai no ens han ajudat quan ho hem demanat», va afirmar.


Suñé, juntament amb la tècnica de Medi Ambient, Elisenda Forès, va criticar que tot i que el municipi estigui per sota la ràtio de contenidors per habitant de la comarca, no se n'hagin instal·lat més i, fins i tot, «no s'hagin substituït els cremats o trencats». La deixalleria supramunicipal de Torredembarra també va ser blanc de les denúncies, ja que, segons el regidor, l'Ajuntament paga un preu massa elevat a causa del control «poc fiable» de les entrades que es fan a l'equipament.


EMPRESA MUNICIPAL


Un altre dels obstacles amb què ha topat la regidoria és la varietat d'interlocutors (Consell Comarcal, empreses i brigada municipal) amb què han de tractar segons el tipus de residu. Per això, Suñé va apostar ahir per la creació d'una empresa municipal pública que assumeixi la gestió de tots els residus un cop caduqui, al llarg d'aquest any, la concessió per la recollida de la fracció resta. La decisió final al respecte, però, es posposarà fins a l'inici de la propera legislatura. Tant el regidor com la tècnica de Medi Ambient van defensar que aquesta empresa seria assumible econòmicament per l'Ajuntament, que ara n'està estudiant la viabilitat.


Suñé també va celebrar que l'any 2006 el reciclatge augmentés fins al 20,9% al municipi (l'any 2005 era del 13,4%, fet que situava la Torre a la cua de la província), a més de l'èxit de la recollida de cartró comercial.


EL CONSELL ES DEFENSA


El president del Consell Comarcal, Carles Sala, va anunciar que la setmana que ve s'aportaran dades que desmenteixen les crítiques de Torredembarra, que vincula a la precampanya. Per Sala, les paraules són «impròpies» d'un vicepresident del Consell, càrrec que té Suñé.

diumenge, d’abril 1

Parc de Jocs de Setmana Santa





Ahir es va inaugurar el Parc de Jocs de Setmana Santa, amb tallers de manualitats, inflables, Karts... també hi ha una aula que la gestiona la Policia Local, per cert, sempre amb la bona direcció de l'agent Jesus Monné.

La Suat va inaugurar la seva Teteria




Ahir a la tarda vaig estar a la inauguració de la Teteria de la Suat, ubicada al C/ Ample. Suat és una noia àrab molt integrada al nostre municipi i que col.labora molt activament en el teixit associatiu del municipi, personalment la conec per que està molt implicada en l'organització de les Jornades Interculturals que organitzem les regidories de Cooperació i d'Esports.


L'anècdota, trista, es que a l'obrir el local per inaugurar-lo, es van presentar agents de la Guardia Civil per demanar si tenien el permís d'apertura, quan qui té potestat per fer aquest tipus de controls als establiments comercials es la Policia Local, en cap cas la Guardia Civil.


En part comprenc la reacció dels agents, els propietaris àrabs, i el cartell de l'establiment, en català, mala barreja! Suat, gràcies per convidar-me, i molta sort!