dijous, d’agost 30

L'article d'ERC





Fa uns dies va sortir la revista municipal Somhi, del mes d'agost, llegint els articles dels partits polítics, m'ha sorprés l'article d'ERC, signat per el regidor Gerard Ciuró. Un article dedicat a l'Alternativa Baix Gaià, amb un llenguatge de nivell baix, mostrant un cert odi cap al nostre col.lectiu. No entraré a analitzar el contingut, si el voleu llegir el podeu trobar en PDF al web de l'Ajuntament de Torredembarra, http://www.torredembarra.cat/, però em pregunto per que ara fan aquest atac directe a l'ABG?, si fa un parell de mesos erem imprescindibles per formar govern. Tant bons erem a principi d'estiu?, tant dolents som ara?, vol ERC agradar al PSC, fotent-nos canya?. Personalment respecto la decisió d'ERC d'entrar al govern, així ho vaig dir en un post, però ERC també ha de respectar la decisió de l'ABG de no acceptar algunes de les regles de joc imposades per el PSC.



ABG no es l'enemic polític de ningú, tenim les nostres imperfeccions i incoherències, però treballem amb il·lusió per aportar el nostre granet de sorra per millorar el nostre poble, Torredembarra, i comarca, Baix Gaià.

dijous, d’agost 23

Al bon temps, al carrer!



Llegeixo al Diari de Tarragona d'avui, la denuncia que fan 4 ciutadans sobre el Festival de l'XXL, les seves queixes van relacionades a que, durant dues nits de cap de setmana no van poder dormir. Una de les consideracions que fa una de les afectades es jutjar el tipus de música “...lo que se celebró no era música, solo ruido, ensordecedor...” Tinc que dir que la música Hip Hop, no es sant de la meva devoció, però es indiscutible que es un tipus de música que belluga el cos a milers de joves del nostre pais.


Respecto l'opinió d'aquests ciutadans i comprenc, en part, les seves queixes, però també crec que tots tenim que posar part de la nostra paciencia al servei de la societat. Els ciutadans que han presentat denúncies, en la major part son persones que venen a estiuejar al nostre municipi, i ens demanen als torrencs que no fem soroll per que ells han vingut a descansar.


L'hivern es llarg, molt llarg i a les nits fa fred, i els torrencs ens tenim que quedar a casa per les inclemències climatològiques, i a l'estiu, temporada que per les temperatures ve de gust estar carrer, els torrencs ens tenim que quedar a casa per no pertorbar el descans d'alguns turistes. Curiós es també escoltar a persones que es molesten per tindre actes al carrer, molts d'ells parlen amb orgull de “las fiestas de su pueblo”, on tot el poble està al carrer, i es posen torrats com una cuba “gràcies” als litres d'aigues diverses amb alta graduació, això sí, al “pueblo” es pot fer, però al meu poble no!.


Ara s'acosta Santa Rosalia, Festa Major de Torredembarra, la festa on tots els torrencs tenim que sortim al carrer, fer soroll, anar als concerts, a les cercaviles, a ballar darrera les xarangues... I a qui no li agradi o no ho accepti, cap al “pueblo”, que com deia Kortatu, “que aquí no pasa nada”.

dimarts, d’agost 14

Comunicat de l'Entesa pel Progrés Municipal



L'Entesa pel Progrés Municipal (EPM) s'afegeix a les mostres de condol de la mort d'en Lluís Maria Xirinacs, i demana al Govern de la Generalitat, aixi com, a la resta administracions catalanes, que es dediqui la propera Diada Nacional a la seva figura


Des de l'Entesa pel Progrés Municipal, organització política progressista, d'esquerres, ecologista i catalanista, que en les darreres eleccions municipals va obtenir 140 regidores i regidors i 14 alcaldies, ens volem afegir a les mostres de condol cap a la persona d'en Lluís Maria Xirinacs.


Entenem la figura de Xirinacs com la de un ciutadà que va viure per la llibertat del seu país, Xirinacs va ser protagonista del temps que li va tocar viure. Amb la seva actitud de rebel.lia contra els estats francès i, especialment, l'espanyol, es van poder vertebrar fronts independentistes en les darreres dècades, malgrat les comoditats de la societat, obtingudes a través de l'actual democràcia, supervisada pels hereus de Felip V.


Lluís Maria Xirinacs va ser admirat en la seva lluita antifranquista, molts dels que l'aplaudien, avui ocupen càrrecs de responsabilitat política dins del marc de l'actual sistema democràtic, l'actitud de Xirinacs d'avui molestava massa a aquells antics “lluitadors antifranquistes”, per que era evident que l'objectiu de Xirinacs no era enderrocar el règim franquista, el seu objectiu era assolir l'alliberament nacional dels Països Catalans.


Des de l'Entesa pel Progrés Municipal, demanem a les institucions catalanes, (Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions, Generalitat...), que es dediquin els actes de la Diada Nacional a la figura d'en Lluís Maria Xirinacs.


Barcelona, 14 d'agost de 2007

dilluns, d’agost 13

Confirmat! Manolo i Benito van fer el seguiment de les obres del Pavelló

Comunicat de l'Ajuntament de Torredembarra

De Santiago Ardèvol, Alcalde accidental

Motiu: Inundacions en obra pública, a causa de pluges torrencials.

Pavelló polisportiu:

El diumenge a la nit es detecten inundacions, motivades per la insuficient canalització de les aigües provinents de St. Jordi.

Aquesta situació va ser detectada el dijous, dia 9 de juliol de 2007, no podent-se realitzar les obres que van motivar les inundacions del diumenge, així mateix es detecten altra sèrie de filtracions motivades per deficiències de segellat en l'estructura exterior. Es prenen les mesures d'aixecar acta, reportatge fotogràfic i acta notarial per a reclamar els danys.

Pl. de la Font:

Els propietaris notifiquen que es produeixen filtracions per sortides d'aigües pluvials pels WC. Ens hem posat en contacte amb Sorea, per a que en aquest matí es visualitzés, amb una camara a aquest efecte, si hi ha alguna connexió mal realitzada que possibiliti que les aigües pluvials s'introdueixin en les xarxes fecals, si això fos així es prendrien les mesures necessàries per a solucionar el problema i exigir responsabilitats.

Torredembarra, 13 d'agost de 2007.

Santiago Ardèvol Mirabal

Alcalde accidental

Al meu poble plou de tant en tant, però quan plou, plou!



Muntanyans II, no es inundable, tant sols es casualitat que plogui tant i els de l'ABG estem equivocats, i a més manipulem les dades hidrogràfiques, hidràuliques i hidropaisagístiques!
M'imagino el pavelló municipal avui, si les plujes del dimarts passat ja van inundar d'aigua i fang part de les instal.lacions, m'imagino que avui es deu poder "surfejar" per la pista. Ja veig els cartells de Festa Major... Gran Ballada de Sardanes al Pabelló esportiu de Torredembarra, en cas de pluja es farà a la Plaça de les Monges! ;-)
Suposo que hi ha qui dirà que soc un irresponsable, i que al Pavelló encara li falten les bombes d'evacuació...
Anomeno i deso (de bon rotllo)

diumenge, d’agost 12

Ens ha deixat en Lluís Maria Xirinacs




En Xirinacs ha pres la darrera decisió de la seva vida, als 75 anys ha decidit morir. Xirinacs, independentista convençut ens ha deixat, però en la nostra memòria el tindrem sempre viu.

Som molts els que mantindrem viva la flama de la revolta, de la lluita per la llibertat d'un pais, Catalunya, i d'un poble, el català.


Aquest és el document que va escriure abans morir:


En ple ús de les meves facultats marxo perquè vull acabar els meus dies en la soledat i el silenci. Si em voleu fer feliç no em busqueu. Si algú em troba li prego que, estigui jo com estigui, no vulgui ell pertorbar la meva soledat i el meu silenci. Gràcies!


ACTE DE SOBIRANIA


He viscut esclau setanta-cinc anys en uns Països Catalans ocupats per Espanya, per França (i per Itàlia) des de fa segles. He viscut lluitant contra aquesta esclavitud tots els anys de la meva vida adulta. Una nació esclava, com un individu esclau, és una vergonya de la humanitat i de l’univers. Però una nació mai no serà lliure si els seus fills no volen arriscar llur vida en el seu alliberament i defensa. Amics, accepteu-me aquest final absolut victoriós de la meva contesa, per contrapuntar la covardia dels nostres líders, massificadors del poble. Avui la meva nació esdevé sobirana absoluta en mi.


Ells han perdut un esclau. ella és una mica més lliure, perquè jo sóc en vosaltres, amics!


Lluís M. Xirinacs i Damians


Barcelona, 6 d’agost de 2007

dimecres, d’agost 8

Una d'Acebes...

El pas soterrat dels socialistes i de Vegas de Guadaira s'inunda



Doncs si, una tormenta d'estiu i el pas soterrat, regal del PSC de la torre a l'Assoc. de Veïns de la Marítima Nord, que per cert, el seu President anava a les llistes socialistes, s'inunda. Si el portaveu dels socialistes torrencs fos l'inefable Acebes segur que diria:


"el gobierno sostiene dos lineas de investigación, aunque la más probable es que haya sido ETA y el que diga lo contrario es un miserable... y un rojo... y del ABG de los cojones...".


Tot i aixi, he dit Acebes, però també em recorda el llenguatge d'un regidor, que crec recordar que gestiona el millor equip d'urbanisme de Catalunya!


Apostem quina serà la propera "bona gestió" de l'urbanisme torrenc?

dilluns, d’agost 6

Penso...


En aquests dies de calor, de molt moviment en el carrer i de poc moviment en les institucions, em venen reflexions constants... penso per que els Ajuntaments, sobretot els costaners estan sense personal tècnic i sense polítics quan precisament es quan els nostres municipis creixen en població i per lo tant creixen els problemes de gestió i d'atenció al ciutadà, penso per que els catalans ens la donem de ser un país modern, quan no som ni país, ni moderns. Penso per que fem polítiques d'estalvi d'aigua i en canvi privatitzem el servei, penso per que els polítics ens omplim la boca de Participació Ciutadana, si després no creiem en ella, penso per que fem campanyes institucionals per utilitzar el transport públic, si després el que existeix es lamentable i penós, penso que si haguessin estat Tarragona o Reus les poblacions afectades per l'apagada de llum, si hagués rebut el mateix tracte informatiu que Barcelona, penso per que si passa tot això i més, per que no hi han mai dimissions...