dimarts, d’octubre 23

"ABG no va a Madrid, porque Suñé no me invitó a ir con él el mes de marzo" (sic)


Seguint amb els infantils, i perillosos, arguments de l'equip de govern, ahir ens vam assabentar perquè l'ABG avui no està a Madrid. L'argument és perquè quan vaig anar a Madrid al Ministerio de Medio Ambiente, no vaig convidar a l'alcalde, i ara m´ho fa pagar no convidant-me. Tant sols dir que el viatge a Madrid el vaig fer sense el consentiment de l'equip de govern de llavors, i que el viatge el vaig pagar de la meva butxaca, cosa que ara m'imagino no serà així.

Aquest argument demostra el desbocament d'aquest equip de govern, un equip de govern personalista, on tothom es critica entre si, però que finalment rendeixen pleitesia al seu amo i senyor, al seu alcalde.

Toni sense càrrecs


"¿Peró se negó a identificarse?" va dir la jutgessa, "no" va dir l'agent, "¿pues donde está el problema?", va afirmar la jutgessa... Tot aquest ridícul pagat amb els diners públics de tots, amb la complicitat d'un equip de govern incapaç d'aturar l'actuació d'un agent de la Policia Local amb aires de Torrente.
Demanarem responsabilitats, per l'irresponsabilitat d'aquest agent.

diumenge, d’octubre 21

Solidaritat amb Toni




Aquests dies molts som en Toni, un jove denunciat per la via penal per desplegar una pancarta, que denunciava la situació de Muntanyans II, en un ple de l'Ajuntament de Torredembarra. L'imatge es del diumenge al matí davant de la Policia Local.

Assemblea Comarcal del Baix Gaià




Dissabte vam estar a la Riera de Gaià celebrant la 2ª Assemblea Comarcal del Baix Gaià, entitat que aglutina a la gent de les Enteses dels nostres pobles.

divendres, d’octubre 19

Muntanyans II, pancartes i la meva opinió. En resposta a en Jordi Pla



Primer de tot, dir-te que soc lector habitual del teu blog, dit això, també dir-te que respecto les teves opinions, malgrat que hi ha cops, força cops, que no comparteixo la teva lectura dels fets polítics torrencs.
Afortunadament sé que hi ha persones que pensen diferent als meus posicionaments i del col·lectiu que jo represento, de fet del cens de 10.000 persones amb dret a vot a Torredembarra, ens va votar 496 persones, i dels ciutadans que van acudir a les urnes, representem el 9%, la resta, el 91% va optar per votar a altres opcions polítiques. Dic això, perquè precisament el nostre objectiu no és agradar a tothom, sino poder defensar les conviccions de l'assemblea de l'ABG amb plena llibertat, dins dels criteris de la justícia social i de la defensa del territori.
Referent a la defensa de la dignitat del territori permetent actes il·legals, considero que desplegar una pancarta, sempre i quan no s'amenaci la integritat de les persones, és un acte de llibertat d'expressió, la llibertat que disposen els ciutadans, en aquest cas, per mostrar el rebuig al Pla Parcial Muntanyans II. Seguint parlant d'il·legalitats, he de considerar que quan les lleis franquistes no permetien altres llibertats, com el dret a la manifestació, tu també deuries criticar al que es manifestava al carrer per els seus drets sindicals, nacionals, etc, amb la senzilla raó que la llei de llavors no permetia als ciutadans a manifestar-se. He de entendre que amb el teu posicionament estàs a favor del tancament dels repetidors de TV3 al país Valencià, perquè segons la llei, la llei de l'actual democràcia, TV3 no pot ser vista per els valencians, i he de entendre amb teu posicionament que estas d'acord amb la multa de 300.000 euros imposada als companys i companyes valencians que han imcomplert la llei.
Referent a la meva suposada demagògia, et diré que en el tema de Muntanyans II hem utilitzat tots els recursos possibles per convèncer a l'Ajuntament de Torredembarra, sobretot al PSC, que si tenien voluntat política, es podrien trobar solucions, fet que no ha passat. Aquest dimarts vaig tenir una reunió amb el que va ser regidor d'urbanisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, regidor que va gestionar la rectificació i eliminació d'un pla parcial consolidat, ja estaven el carrers fets, situat a la platja llarga. Aquell equip de govern va tindre la capacitat d'escoltar la veu d'una part de la ciutadania que reclamava salvar la Platja Llarga de Vilanova, un equip de Govern que no va esperar a sentir-se pressionat a través de manifestacions, ni desplegament de pancartes i ni de mocions als plens. Aquest regidor, i el seu equip de govern, també van ser titllats de demagògics, acusats d'anar en contra de la propietat privada... I finalment, després de dos anys de treball, van aconseguir aturar el pla parcial, amb l'intervenció del Govern de la Generalitat.
Aviat podrem sentir i escoltar, espero que puguis assistir-hi, aquesta història al nostre municipi, els he convidat a que vinguin a Torredembarra a explicar, com un bon dia un Ajuntament va escoltar la veu d'una part dels seus ciutadans i van aturar un pla parcial, molt similar al de Muntanyans II... T'anomeno.

Muntanyans II, pancartes i l'opinió d'en Jordi Pla


En Jordi Pla em deixa aquest missatge en el post anterior, crec que hi han elements importants en les seves reflexions, reflexions que no comparteixo però que respecto profundament. En el post del damunt dono la meva opinió al seu escrit.



Em permeto exposar-te les meves apreciacions sobre els teus últims escrits, no perquè les tinguis en compte sinó perquè`sàpigues que hi han persones que pensem diferent.Parles de la dignitat del territori. ¿La dignitat del territori es manté permeten actes il·legals com és una manifestació en una junta de govern democràtic? ¿O la dignitat és no fer res per evitar que es torni a produir la il·legalitat? ¿O la dignitat és manifestar-se a favor del culpable d'un acte il·legal? No ho veig clar.Igual em passa amb la teva continuada afirmació-consigna de que l'Ajuntament (part, deu ser) no vol salvar Muntanyans II. Jo estic convençut de què l'actual Ajuntament no pot fer res per girar la truita, passat tant de temps. No es poden donar permisos de construcció i al cap d'uns anys dir que no. Es pot tractar de buscar altres tecles per pitjar, però no crec que el consistori en tingui cap a les seves mans. Si tu creus que el govern pot fer quelcom en aquest sentit, suposo que li hauràs demanat i t'hauran explicat els motius per els quals no es pot portar a terme l'idea. No te'ls creus o no t'interessa creure'ls?Seria greu que, coneixen la veritat, l'ignoressis i et manifestessis tenint en compte només la demagògia convenient al teu partit, o sigui figurar i fer gresca contra el govern. Ja sabem que això dóna en principi molt de si, promociona, ompla i entreté, però arriba un moment en que ja no es suficient.Si es persegueixen ideologies virtuals es topa amb la crua realitat, que moltes vegades no és la desitjada.I la represàlia que dius és una resposta inevitable a un fet penat clarament per les lleis. I hi han impulsos emocionals i fets premeditats. No els confongui's.Ui! M'hi passat. Resumint: Ningú us vol fer callar. Al contrari, teniu ara més ocasions de parlar. Lo qual pot ser positiu o negatiu... Deso.

dijous, d’octubre 18

Ens volen fer callar!


No tant sols volen construïr a Muntanyans II, ara volen fer-nos callar la boca. La Policia Local ha denunciat als companys Sergi i Toni per la via penal, per desplegar una pancarta en un plenari. En Sergi, menor d'edat, la fiscalia ha arxivat el seu cas, però el cas d'en Toni ha tirat endavant. Espero que tots els que lluiteu per la dignitat del nostre territori us poseu al costat dels represaliats, i junts poder denunciar que l'Ajuntament de Torredembarra no tant sols no vol salvar Muntanyans II, a més ens vol fer callar!

dimarts, d’octubre 9

Concurs de Castells Vila de Torredembarra


Diumenge vaig participar, després de 12 anys de fer-ho, en l'organització del Concurs de Castells Vila de Torredembarra, a més vaig tenir el "privilegi" de formar part del jurat. Dono les gràcies a tots aquells que vau contribuïr a que la diada fos divertida, amena i apassionant.


Ah! i felicitar als Nois de la Torre per el seu tercer lloc.

Muntanyans II, el joc dels despropòsits


CIU ha portat a debat al Parlament de Catalunya una moció on es demana aturar Muntanyans II, partit que actualment està a l'oposició al Parlament i a l'oposició a l'Ajuntament de Torredembarra, vull recordar que l'equip de govern del 2004 tenia un alcalde de CIU, el mateix govern que va “amenaçar” amb les conseqüències jurídiques que podríem tenir els regidors que votéssim en contra, resultat dels vots, 16 a favor de l'aprovació inicial i un en contra, el del regidor de l'ABG, assumint la responsabilitat d'haver d'anar als jutjats.
A partir d'aquell moment passen moltes coses, fins a data d'avui, els mateixos que ens van dir que podríem anar als jutjats, ara presenten una moció al Parlament per salvar Muntanyans II, sense entonar cap “mea culpa”.



Arribats fins aquí, hi han persones que, després d'haver protegit durant aquests tres anys de lluita, el doble discurs i actitud d'ERC, votant constantment a favor de tirar endavant el projecte urbanístic, i després participant en les manifestacions en contra del seu propi vot als plens, ara carreguen contra ICV. Demanen coherència al partit, jo hem pregunto quina es la coherència que hem tenir, la d'ERC?. Es curios que se'ns demani coherència a ICV... i ara a ERC (es un petit avenç davant l'evidència), i que es deixin per pressionar al PSC.



Durant aquests tres anys hi ha hagut un interès “especial” per responsabilitzar al Departament de Medi Ambient de no trobar un solució, desviant el conflicte cap a ICV, obviant que el PSC es qui controla i gestiona el Govern de l'Ajuntament de Torredembarra i que el PSC es qui gestiona el Departament de Política Territorial, entitats que son les que decideixen si es fa, o no, una urbanització.



Cal recordar, per enèsima vegada, el cas de Vilanova i la Geltrú, un cas similar que es va poder solventar gràcies a l'actitud del mateix ajuntament, cas que demostra que la pressió ha de recaure cap als autèntics responsables de la situació i dels que disposen de les eines per desenredar el conflicte, l'Ajuntament de Torredembarra i el Departament de Política Territorial.
Per cert, vull recordar que a nivell local no estem al govern, per que ens vam comprometre en la campanya electoral, a no participar en un govern on el seu alcalde fos favorable a no fer res per salvar Muntanyans II, (entre d'altres motius) compromís també assumit públicament per la resta de formacions polítiques.



Ah, i quedi clar que Suñé no decideix. Tant de bo!

dilluns, d’octubre 8

Gràcies gent de l'Auca, la lluita continua!


Dissabte va ser un dia molt especial, l'actual ubicació de l'Auca tancava portes. Dins de les 4 parets hem passat de tot, hem rebut presions de la "guachivichi" liderats per l'agent Paco, hem rebut amenaces de mort pels demòcrates defensors de la seva constitució, hem estat rebels, hem celebrat petites victories, hem vist nèixer a l'ABG, a l'Assemblea de Joves, a la plataforma antipeatges, a la plataforma COPALTAV, hem sopat, hem fet calçotades, concerts, recitals, actes infantils, exposicions, presentat llibres, hem fet pancartes, manifestos, hem somiat, hem fet petites revoltes... però sobretot hem fet amigues i amics, hem fet xarxa, hem incomodat, i ens hem organitzat.


De d'aquí us animo a continuar amb la lluita, ha ser incòmodes, a treballar per les petites transformacions socials, transformacions que a la llarga, juntes, seran una gran revolució.


Salut i visca la terra!