dilluns, de juny 30


diumenge, de juny 29

EPM, referent de la lluita per la llibertat!

Foto publicada avui al Diari Avui
Foto del meu mòbil de la Permanent d'ahir



Ahir vaig estar a Santa Coloma de Cervelló, teniem reunió de la Permanent d'EPM. Actualment estem en un important procés intern de debat, de quin ha de ser el futur de les més de 80 candidatures d'EPM d'arreu del país. Justícia social, municipalisme, ecologisme i sobiranisme, són la base de treball de les dones i homes d'EPM. Definicions que poc a poc ens estan ajudant a definir una organització política que en un futur tindrà moltes coses a dir, ja que com a organització, l'Entesa no vol ser una entitat política a l'estil de les existents, amb formats piramidals i presidencialistes. Hi han algunes veus que no volen que EPM faci aquest pas endavant, veus que militen en partits polítics, però que participen en les candidatures d'EPM. Penso que davant la nova situació, els i les persones que militen en altres partits, si no volen que l'Entesa es defineixi com a organització política, el millor per tots és que es presentin sota les sigles dels partits que paguen quota.


EPM té un espai electoral important, molts provenim dels moviments de lluita social i de defensa de la terra, un espai que la majoria de partits polítics han anat abandonant, a mesura que s'anaven institucionalitzant. EPM ha de ser el referent dels territoris i de la seva gent, dels seus problemes i de les seves il.lusions. L'Entesa no pot ser esclava de les seves pròpies estructures, ni dels compromisos institucionals, EPM ha de ser el referent de la lluita per la vida, de la lluita per la dignitat de la terra i del somni que aquest país, Catalunya, i la seva gent, pugui decidir lliurement el seu futur.


Visca la terra lliure!

dissabte, de juny 28

Publicat al Diari El Punt


dissabte, 28 de juny de 2008



L'oposició majoritària de la Torre rebutja gran part de les iniciatives proposades per l'equip de govern




Els grups contraris al govern van escenificar així l'actual paràlisi




E.VALCÁRCEL. Torredembarra




L'equip de govern de Torredembarra no va poder aprovar en el ple d'ahir les dues modificacions puntuals del PGOU que consideraven «urgents». L'oposició va votar majoritàriament en contra de la modificació que havia de permetre avançar la remodelació de la zona dels Filadors i també va rebutjar la iniciativa per millorar el sector del Portal de Padrines. L'oposició va expressar així l'opció de paralitzar la feina fins que no es resolgui la situació de l'equip de govern, que es troba en minoria.

Els membres de l'ABG van ser els únics que van intervenir al ple municipal d'ahir. / Foto: ACN


Ahir es va dur a terme el segon ple de l'Ajuntament de Torredembarra amb una oposició majoritària després de la marxa dels regidors d'ERC i la GIT i d'una regidora socialista. Com calia esperar-ho, l'equip de govern, actualment format exclusivament per quatre regidors socialistes, no va poder aprovar la majoria de les iniciatives que considerava urgents per portar a terme la remodelació del carrer Filadors i la millora del sector del Portal de Padrines, en el marc del pla general d'ordenació urbana.


Amb els seus vots en contra l'oposició, ara majoritària, va voler expressar la seva voluntat de aparcar els temes municipals per resoldre definitivament l'actual situació de l'equip de govern. Amb relació a la possibilitat de presentar una moció de censura contra l'actual alcalde del municipi, Manuel Jiménez, i els altres tres regidors socialistes, els grups de l'oposició van explicar que s'ajornarà, ja que esperaran que es formi un govern estable.


L'única proposta que es va aprovar va ser la de menys importància, segons informaven fonts de l'Ajuntament, que es va aprovar a causa d'empatar dues vegades amb els vots a favor i en contra.
L'ABG espera «una aposta decidida per un govern que generi il·lusió»
EL PUNT. Torredembarra

Enmig de la crisi permanent que viu l'equip de govern i, de retruc, l'Ajuntament de la Torre, el grup de l'Alternativa Baix Gaià (ABG) va emetre un comunicat en què reivindica la decisió que va prendre fa un any de quedar-se a l'oposició, en argumentar que no es donaven els mínims necessaris per crear una majoria sòlida de govern. Ara, l'ABG veu aquella determinació com «plenament justificada tenint en compte com s'han succeït els esdeveniments». «Malgrat tot, la feina feta pels nostres regidors ha estat en tot moment responsable, oposant-nos a les propostes que no coincidien amb el nostre programa però donant suport a les iniciatives en què ens oferien la informació suficient o s'incorporaven les nostres aportacions», defensa el grup, que diu que els seus objectius de participar de manera activa en la vida política local, implicant el ciutadà i sent coherents amb els ideals de justícia social i defensa del territori, no han canviat. Per això, confia en una rectificació de la «crisi de lideratge, falta de projecte i de capacitat per treballar en equip», que atribueixen no només a l'actual govern socialista, tocat de mort, sinó també als grups que li han donat suport fins fa poc, ja que també denuncien «grans projectes no acabats, mal executats o als tribunals, fruit d'una pèssima gestió urbanística».

L'ABG, que diu que sempre ha mantingut converses amb totes les forces polítiques, espera ara «una aposta decidida per un govern que generi il·lusió en base a un pacte fort que garanteixi unes línies de treball que beneficiïn el conjunt de la població».

divendres, de juny 27

dijous, de juny 26

Serrallonga Déu vos guard, i a vós Joana també...





A Torredembarra Sant Joan es sinònim de Baix a Mar, es la seva Festa Major i dia important per reivindicar-se com a poble i com a col·lectiu amb identitat pròpia. Personalment l'acte que més m'agrada es el Ball parlat del Ball de Serrallonga, un ball parlat que es representa a la sortida d'ofici i davant de l'església. Durant uns minuts el Ball de Serrallonga ens transporta al teatre popular que es feia a Torredembarra, i a la majoria de municipis penedesencs, al segle XIX, ón la seva base és la crítica social, i molt especialment als polítics. Bé, ara ens queda esperar a l'altre ball parlat que tenim a Torredembarra, cal esperar al 4 de setembre, per veure la lluita dels arcàngels contra els dolents diables, diables que llençaran amb força els seus versots satírics als “morros” dels polítics.

dilluns, de juny 23

Comunicat d'ABG-Torredembarra


POSICIONAMENT DE L’ABG DAVANT LA SITUACIÓ DE CRISI DE L’EQUIP DE GOVERN DE L’AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA

La situació creada per la crisi permanent en què s’ha instal·lat l’equip de govern de la Torre ens obliga a tots a actuar de forma responsable per tal de cercar una solució que garanteixi l’estabilitat i l’eficàcia necessàries.


L’ABG creu que és una obligació posar en coneixement de la població, i més concretament a la ciutadania que ens va donar suport i ens recolza, la nostra visió dels fets que s’han anat succeint, amb l’anàlisi dels motius que al nostre entendre els han provocat i quina serà la nostra posició a partir d’ara.

ANTECEDENTS:


La nostra permanència a l’oposició ha quedat plenament justificada veient com s’han succeït els esdeveniments. L’ABG ja va apuntar que no es donaven els mínims necessaris per crear una majoria sòlida de govern, al no garantir-se compromisos organitzatius i de treball en equip, de corresponsabilitat en la gestió, de coordinació de les diferents àrees o regidories, de cercar l’eficiència de l’administració i fer els canvis interns necessaris, d’obrir el gran debat pendent de quina Torre volem i posar-nos a treballar en un pla de mandat, consensuat i no producte de la improvisació i del calendari de subvencions.


Malgrat això, la feina feta pels nostres regidors ha estat en tot moment responsable. Oposant-nos a les propostes que no coincidien amb el nostre programa, però donant suport a les iniciatives que on ens oferien la informació suficient i es negociaven incorporant les nostres aportacions.

SITUACIÓ ACTUAL:


En relació al govern: Crisi de lideratge, manca de projecte, manca de capacitat per treballar amb equip, manca de capacitat per integrar i consolidar una majoria estable de govern, manca fins ara de solucions imaginatives per reconduir la situació actual i no anar perdent suports.


En quant a la gestió: grans projectes no acabats, mal executats, o als tribunals, pèssima gestió urbanística, deficient gestió informació/participació, despesa incontrolada en certes àrees, pressupostos conservadors i poc socials.


Cal dir de forma clara que els únics responsables de la situació actual són els que van conformar l’equip de govern. Tots i cada un d’ells tenen la seva part de “mèrit” per haver arribat on estem. Cada grup és plenament conscient de quina ha estat la seva responsabilitat i cada grup ja ha haurà de solventar els seus problemes interns, fer autocrítica i reorientar la seva trajectòria a partir d’ara.

EL NOSTRE PAPER:


Nosaltres, l’ABG, hem mantingut converses amb totes les forces polítiques que ens ho han demanat, sense excepcions.


Nosaltres hem escoltat i analitzat totes les propostes i ens hem mostrat oberts a cercar solucions.


Tot això s’ha fet mantenint informada la nostra assemblea i seguint els seus mandats.


Els objectius de l’ABG no han canviat, segueixen sent els de participar de forma activa en la vida política local, implicant al ciutadà i reafirmant els nostres principis de treballar per a les persones, sent coherents amb els nostres ideals d’honestedat, justícia social i defensa del territori.


Ens presentem a les eleccions per arribar al govern, però per assolir uns objectius, per portar a terme uns projectes, no a qualsevol preu. Per a nosaltres no és imprescindible servir al poble des del govern, s’ha fet bona feina des de l’oposició i podem seguir fent-la.


Esperem una rectificació i una aposta decidida per un govern que generi il·lusió en base a un pacte fort que garanteixi unes línies de treball que beneficiïn al conjunt de la població.


Les aliances possibles han de ser coherents amb els nostres principis i no poden trair els nostres objectius finals, ni anar contra l’ètica política, ni cap dels nostres ideals. Es la raó d’existir de l’ABG.


La nostra assemblea és sobirana i serà la que decidirà en tot cas quina postura de futur es pren: Seguir fent oposició responsable donant suport o no a qui governi en funció d’acords concrets o entrar en un govern que ens ofereixi garanties de funcionament, estabilitat i que estigui d’acord amb el nostre ideari polític i d’organització de la gestió pública.

Diables





Dissabte vaig estar a la Mostra de Balls de Diables Centenaris que es va fer a Tarragona. Aquesta trobada cada any es fa en un municipi diferent, la primera es va fer l'any 1995 a Vilafranca del Penedès per les festes de Sant Raimon de Penyafort. Aquesta trobada em fa una especial il·lusió, ja que em porta molts bons records, llavors em va tocar ser una de les persones que van impulsar aquesta trobada, així com la Coordinadora de Balls de Diables Centenaris i amb Parlaments, amb la voluntat de mostrar al món la realitat dels Balls de Diables.


Ser membre del Ball de Diables de Torredembarra m'ha permès estrènyer vincles amb molts pobles dels Països Catalans, de Salses a Guardamar de Fraga a Maó, uns Països Catalans dividits en dos estats i en regions d'un mateix estat, uns Països Catalans que dubten de si mateixos i de la seva realitat. Ser del Ball de Diables de Torredembarra m'ha permès també sortir de la realitat del nostre país i exportar a l'estat espanyol i francés una petita part de la nostra riquesa cultural. Aquest dissabte he vist un Ball de Diables que confirma que s'està renovant generacionalment, que està ple de joves torrencs, amb ganes de festa i amb ganes de reivindicar-se com a persones compromeses amb una cultura i amb un pais.


Llarga vida al Ball de Diables de Torredembarra!

divendres, de juny 20

Torredembarra: molt difícil



Ahir vam tenir ple, hi havia expectació, els aconteixements de les darreres setmanes feien que aquest ple tingués la motivació de veure les actituds dels partits i dels polítics. Regidors canviats de cadira, premsa fent fotografies, un grup de dones fent “claca” de suport al PSC, les explicacions de vot, les mirades, les interpretacions dels gestos del regidors, algunes reflexions en veu alta i poca cosa més.


Ahir es va visualitzar que el projecte polític liderat pel PSC, amb el pacte de fa un any, ja s'ha esgotat. No queda ningú més que ells, el PSC, acumulant regidories, competències, ahir el govern es resumia amb les tres persones sentades a la presidència del plenari, (alcalde i dos tinents d'alcalde) i un regidor (el portaveu) sentat entre la majoria de regidors a l'oposició.


Malgrat tot, avui tinc sentiments de decepció, no contra ningú en concret, però sí per la situació que viu el nostre municipi.El vaixell està enfonsat, però encara vaig sentir paraules i veure actituds que fan molt difícil que ens vingui de gust participar en un govern. Hi ha qui pensa que la gent de l'ABG busquem humiliar, tot el contrari, busquem humiltat. Humiltat dels regidors i regidores, humiltat per entendre que els pactes es fan des del consens, el diàleg i de les regles de joc que es pactin. Però si no es detecta humiltat, les regles de joc un cop més es poden saltar creant problemes de governabilitat.


En acabar el ple tot eren rialles, cops a l'esquena i la cervesa a la plaça dels bars, rialles que contrasten amb l'absurda i lamentable situació que viu avui Torredembarra. La part positiva va ser l'aprovació de la moció que vam presentar, demanant la llibertat d'en Franki. 16 vots a favor i una abstenció, la del Partit Popular, que tinc que agraïr el seu vot i la seva explicació.

dijous, de juny 19

Respecte entre partits




Torredembarra ha d'avançar, i tant sols serà possible si hi han unes regles de joc. El nostre municipi està massa acostumat a veure com els regidors actuem per impulsos emocionals, oblidant-nos, molts cops, que tenim l'acta de regidor gràcies a l'esforç de les persones que formen part de les nostres organitzacions. Persones que pertanyen a l'organització per qüestions ideològiques, per sentiment a les sigles, per ganes d'ajudar a millorar el seu poble i fins i tot per tradició familiar. Els regidors tenim que seguir i acceptar la disciplina del partit que ens ha donat l'oportunitat, de ser representants del nostre poble, i entenc que si en un moment donat, els regidors no compartim el projecte que defensa el teu partit, cal que retornem l'acta, per respecte a tota la gent que, amb il·lusió, un dia ens van donar la seva confiança.



Però la lleialtat a un projecte polític per part del regidor també ha de ser recíproc, els partits polítics també han de donar mostres de lleialtat entre ells, no poden acceptar fer pactes amb regidors que marxen de la disciplina d'un partit, acceptar-ho es obrir les portes a que tothom pugui marxar i pactar de manera individual, creant situacions molt complicades.



La gent d'ABG ja vam viure un episodi complicat a Altafulla, un dels nostres regidors va marxar d'ABG i de l'equip de govern, per permetre una moció de censura, fet que va fer que perdéssim l'alcaldia. L'actual govern d'Altafulla, pocs mesos després de la moció de censura, ja està donant els primers símptomes de feblesa, una moció de censura que es va fer sense cap projecte d'organització i sense cap projecte de futur. Un pacte que funciona per impulsos emocionals personalistes, creant ja les primeres picabaralles públiques entre els socis de govern. Per acabar, comentar que a Torredembarra aquest any ja no tindrem la Flama del Canigó, aquest any toca la Flama del Canogó, segons el cartell de les sardanes. ;-)

dimecres, de juny 18

Publicat al Diari El Punt

ERC deixa el PSC sol al govern de Torredembarra però l'alcalde no renuncia a aconseguir un nou pacte
L'assemblea dels republicans desautoritza la renúncia unilateral de Gassull
Torredembarra
ERC va seguir finalment ahir la seva número dos, Montse Gassull, i va abandonar el govern de Torredembarra. La decisió, que va acordar l'assemblea local dilluns a la nit, suposa la renúncia del primer tinent d'alcalde, Gerard Ciuró, i deixa els quatre regidors del PSC sols al capdavant d'un consistori de 17 regidors. Malgrat enfrontar-se a la seva quarta baixa en un mes, l'alcalde, Manuel Jiménez, es mostrava disposat a continuar negociant per aconseguir un pacte de govern estable.

ERC va donar ahir per acabat el pacte de govern que el mes de juliol passat els va unir al govern amb PSC i GIT, i provoca que la crisi política de Torredembarra toqui el que probablement sigui el seu fons. L'assemblea local va prendre la decisió amb el rerefons de l'abandó del govern de la que havia estat número dos del partit als comicis municipals, una decisió que els militants d'ERC van desautoritzar ja que consideren que s'ha fet «al marge dels procediments marcats» per la formació. «El partit estudiarà quines mesures ha de prendre amb ella, però ha d'actuar», va explicar Ciuró.

Amb el pas d'ERC a l'oposició, s'obren ara les càbales sobre la possibilitat que s'afegeixi al bloc format per CiU, PP i GIT, que aposten per una moció de censura. El portaveu republicà, però, va advertir que ideològicament seria «molt difícil» poder sumar en un pacte amb els populars, seguint la mateixa línia defensada per l'ABG, tot i que la formació no descarta arribar a un acord amb CiU ni tampoc tornar a fer-ho amb el PSC. «Sí que descartem entrar a un govern on hi hagi persones que han deixat el seu grup polític». De moment, ERC suspèn les negociacions fins passat Sant Joan.
Jiménez no llença la tovallola

Malgrat la pèrdua de tots els suports externs, el grup municipal socialista va tornar a apostar ahir per continuar endavant amb les negociacions per aconseguir un nou pacte de govern estable. «Estem legitimats com a força política més votada, i no penso dimitir mentre no hi ha hagi una majoria alternativa amb un altre projecte», va afirmar l'alcalde torrenc, Manuel Jiménez. «Quan l'oposició sumi per fer una moció de censura, que no la presentin, i que llavors em vinguin a veure», va afegir.

Segons el batlle, els contactes del PSC amb altres partits es mantenen des de fa dies i considera que hi ha «bona sintonia» tot i que tampoc vol crear «expectatives». Segons Jiménez, pot ser que la marxa d'ERC «sigui passatgera».

En un comunicat del PSC torrenc, reconeixen errors pel que fa al ritme de treball i consideren que hagués estat «imprescindible» dedicar més esforços a una nova coordinació del govern i a buscar nous suports. La formació també desmenteix que hagi anteposat el poder a l'interès del poble, com se l'ha acusat aquests darrers dies, ja que ho consideren contradictori amb el «sacrifici» de treure les competències a Laura Pradeda, regidora del seu grup.

dilluns, de juny 16

Noticia d'ACN - Sense comentaris



TORREDEMBARRA


L'equip de govern de Torredembarra es queda amb cinc regidors i dotze a l'oposició per la renúncia de Gassull (ERC)


La fins ara titular de Comerç, Turisme i Serveis deixa el seu company d'ERC, Gerard Ciuró, sol amb el PSC, tres regidors i l'alcalde


Carolina Cubota - Torredembarra - 16/06/2008 ACN

L'equip de govern de Torredembarra ha patit aquest dilluns una nova sotragada amb la renúncia de la regidora Montserrat Gassull. La fins ara titular de Comerç, Turisme i Serveis deixa el seu company d'ERC, Gerard Ciuró, sol amb el PSC, tres regidors i l'alcalde. Gassull argumenta que està 'desenganyada' per les 'desconfiances i la inseguretat' en el govern. Apunta, però, que no deixarà l'acta de regidora ja que 'representa un percentatge de votants'. Gassull lamenta que no s'hagi pogut ampliar el pacte de govern, en minoria, i creu que la situació, ara amb dotze regidors a l'oposició, ha esdevingut 'insostenible'.


L'equip de govern de Torredembarra cada dia que passa està més coix i la renúncia de Gassull (ERC) se suma a la de l'independent del GIT, Santiago Ardèvol, ara fa dues setmanes, i a la retirada de competències de la regidora socialista Laura Pradeda, fa gairebé un mes. Tots ells han sortit del govern de manera voluntària o involuntària criticant situacions de manca de diàleg o de lluita de poders i assegurant que la inestabilitat de l'equip de govern ha frenat el desenvolupament de la feina de l'Ajuntament. També tots tres apuntaven l'existència de polítics que posen per davant el seu 'poder i estatus' als interessos del poble.


Mentre des de l'equip de govern mantenen silenci sobre aquesta successió de fets, el principal grup a l'oposició, CiU, considera que abans que arribi juliol hi haurà d'haver canvis importants ja que amb l'arribada massiva de gent, Torredembarra 'no pot permetre's estar sense govern'. El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Torredembarra, Daniel Massagué, ha explicat que ja fa temps que es veu com l'equip de govern 'cau a trossos' i es pregunta com l'equip de govern 'ha aguantat tant' havent-hi les 'rivalitats i baralles constants que hi ha'. Assegura que entre les diferents àrees de l'Ajuntament de Torredembarra no hi ha comunicació i que aquestes 'parets' els fan impossible treballar. És per això que creu que aviat podria tirar endavant una moció de censura contra l'alcalde, Manuel Jiménez, en qui focalitza la responsabilitat de no saber dirigir, o bé que ell mateix dimitirà.

diumenge, de juny 15

Intercomarcal d’ICV del Camp de Tarragona



Dissabte sortia per la televisió el Congrés d'ERC, tot molt mediàtic, vam saber com via sms s'enviaven les consignes als militants per votar als seu representants. Mentre l'espectacle acompanyava el congrés d'ERC, al Camp de Tarragona, i en un ambient molt més íntim, es feia a Cambrils la intercomarcal dels companys i companyes d'ICV.


Va ser una intercomarcal molt especial, el seu President, en Lluís Balart deixava el càrrec després de 4 anys de treball al capdavant de l'organització. En Lluís ha estat un dels millors companys polítics que he tingut en els darrers anys, de fet ha estat un dels "culpables" que jo estigui treballant al costat d'ICV, juntament amb la Dolors Comas, Sementé, Gasol, Maties Vives... era l'any 2003. Una gent que em va animar a treballar per el Camp de Tarragona i per Catalunya, des d'una òptica social i més roja.


La intercomarcal de dissabte va escollir nou President, en Salva Matas, regidor de Cambrils i que conec des de fa un bon grapat d'anys, persona que té tota la meva confiança per contribuir al rellançament d'ICV al Camp, també vull anomenar a l'Antonio Marchante, company de Vil.laseca que també es va presentar per ser el nou President. Malgrat no guanyar, va obtenir uns molt bons resultats i que penso, que podria formar part de la nova direcció encapçalada per en Salva Matas. La intercomarcal també va debatre una proposta d'organització, fet que va produïr un important, i necessari, debat sobre el paper d'EPM del Camp de Tarragona, i la seva relació amb ICV.


Des d'aquí vull animar als companys i companyes d'ICV a tirar endavant, amb la força i l'orgull de defensar uns importants valors, com és la defensa del territori i la seva gent. La gent d'EPM continuarem treballant per consolidar un projecte que es basa amb el municipalisme, la defensa de la terra i el catalanisme popular.

dimecres, de juny 11

La "roja", airberlin i el català




Carai! com està “l'ambiente”, els aliments bàsics pugen de preu, la benzina intocable, la “llum” la pugen un 6% més l'IPC, (més o menys un 10%), les hipoteques pugen les quotes mensuals... Jiménez Losantos i “los suyos” continuen amb el “dale que te pego”, contra els catalans, la “roja” li “fot” 4 gols als russos (des de que van abandonar la falç i el martell, ja no són “lo mismo”), fent augmentar el grau de nacionalisme espanyol (perdoneu, els nacionalistes són els catalans i els “bascus”, en cap cas Espanya). I ara, a més, ens assabentem que a Mallorca estem fent desaparèixer el castellà, per culpa del català. Ara no és l'inefable Losantos qui ens recorda lo dolents que som, ara es un tipus que resulta que gestiona una companyia “davions”. El “sujetu” és alemany, i explica al món les maleses del poble català, principalment lo dolents que som per parlar la llengua del nostre pais. Ara s'ha posat a denunciar a tot “cristu”, per les acusacions, i a sobre el govern del “estado” (PSOE), ha demanat disculpes al responsable d'AIRBERLIN.

Està clar que la “roja” ens domina i controla les nostres vides, primer la “roja” va arrasar a Catalunya en les darreres eleccions de l'estat, després la “roja” li fot 4 gols als russos, i ara “la roja” demana disculpes al un “tipus” que ha insultat al poble català... ostres, que em repeteixo!

dimarts, de juny 10

Torredembarra: diàleg i futur


Aquests dies sembla que a Torredembarra tot s’enfonsa, la marxa del regidor del GIT deixa encara en més minoria a l’actual govern. ERC que en veu alta es planteja marxar del govern, així ho va comunicar la regidora d’ERC en la darrera reunió del Patronat de Turisme, i tot sumat a la retirada de competències, per part de l’alcalde, a la regidora socialista. Dic Socialista, per que actualment encara és militant d’aquest partit, i per lo tant entenc que es manté dins de la disciplina del PSC. Aquesta situació, cal reconèixer que un xic rocambolesca, fa que el govern que es va constituir ara fa un any, avui pràcticament ja no existeixi.

Davant d’aquesta situació entenc que tots els partits polítics es belluguin, que uns es plantegin fer una moció de censura, que d’altres, els que queden en el govern, busquin nous socis per reforçar el gairebé inexistent govern municipal. El motius d’ABG són clars per poder formar part, o no, d’un govern, i crec que som dels pocs partits polítics que hem dit en veu alta, quines són les condicions per participar en un pacte de govern.

La gent de l’ABG parlarem amb totes les formacions polítiques que així ens ho demanin, de fet en les darreres setmanes gairebé hem parlat amb tots, estarem oberts al diàleg sempre, però el que no acceptarem són les pressions als membres de l’ABG. Fer debat polític, parlar de programa, organització i de projecte de futur en una taula es fer política en majúscules, parlar per les cantonades i d’amagat la desvirtua.

I per acabar una pregunta, les assemblees dels partits polítics són coneixedores de les reunions entre organitzacions, que es pacta i que no?, a l’ABG, sí!

diumenge, de juny 8

Salvem el Gaià!

Imatges de l'acte organitzat per la Xarxa d'Entitats Salvem el Gaià

divendres, de juny 6

Publicat al Diari El Punt


divendres, 6 de juny de 2008


L'alcalde de la Torre demana dos mesos més per formar una majoria


L'ABG es desmarca d'una censura «ràpida» i demana responsabilitat a PSC i CiU


AZAHARA PALOMARES. Torredembarra



L'alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez, va trencar ahir el silenci després de la marxa del GIT del govern i va demanar als diferents grups que li concedeixin dos mesos de marge per mirar d'aglutinar una majoria estable. La proposta, de què es va tractar a la junta de portaveus, va ser rebuda amb fredor per part de CiU i PP, mentre que l'ABG va considerar lícit que es doni una oportunitat a l'executiu de PSC i ERC. El govern reconeix que la diversitat de grups dificulta l'entesa.


En plena crisi de govern, i mentre alguns grups comencen ja a preparar una possible moció de censura, l'alcalde torrenc va demanar una oportunitat per poder redreçar la situació. Segons va transcendir de la junta de portaveus, a la qual van assistir pràcticament tots els regidors del ple, Jiménez va demanar més temps, tot i reconèixer que la situació (en què governa amb tres regidors de la majoria) «no es pot mantenir» gaire més. L'executiu va fer una crida a tots els grups polítics perquè «reflexionin» i «s'acostin» al govern, i va lamentar la dimissió dimarts passat de Santiago Ardèvol, tot i que consideren que «no s'han produït tants desacords» per justificar-la.


CIU I PP, CRÍTICS


El contingut de la junta de portaveus va ser rebut ahir amb cert recel tant per CiU com pel PP. «Tenim la sensació que és una tècnica dilatòria, hem quedat sorpresos pel que ens ha comunicat l'alcalde», va afirmar el portaveu convergent, Daniel Masagué. Precisament, la seva formació es va mostrar ahir disposada a «parlar amb tots els grups» per tal de consensuar una alternativa de govern. «Personalment, crec que l'alcalde hauria hagut de presentar la seva dimissió, perquè ha estat incapaç de crear un govern estable en un any», va dir Masagué.
En una línia similar es va expressar el portaveu popular, José Oviedo, qui va afirmar que el discurs de Jiménez havia estat «més del mateix» i que a partir d'ara estarien disposats a «parlar amb tothom».


L'ABG ES DESMARCA


Malgrat la voluntat de CiU de tirar endavant una moció de censura, ahir el portaveu de l'ABG, Lluís Suñé, es va mostrar contrari a un canvi de govern «ràpid i contundent». «Primer cal veure si el PSC i ERC ens poden fer una proposta seriosa per sumar una majoria suficient», va afegir. Suñé va reconèixer que seria difícil arribar a un acord tant en el cas del govern com de l'oposició, i va alertar: «Per la forta ideologia de l'ABG, serà difícil que entrem en un pacte amb segons quins partits», amb referència al PP.


«Si el govern necessita dos mesos per intentar buscar suports, trobem bé que ho intentin», va assegurar Suñé. Tot i això, si el PSC fracassés en aquest intent alerta que «llavors una moció de censura seria totalment lícita». Tot i això, en cas que CiU tampoc aglutinés una majoria necessària Suñé va apel·lar a la «responsabilitat» tant de convergents com de socialistes per «arribar a un acord entre ells pel veritable bé del poble».


Amb aquesta posició, l'ABG és l'únic partit que públicament manté la porta oberta a un pacte amb el PSC, mentre que el cinquè grup a l'oposició, l'Agrupació Democràtica Torrenca, no s'ha pronunciat respecte d'això.

dimecres, de juny 4

COMUNICAT DE PREMSA ABG-TORREDEMBARRA


COMUNICAT DE PREMSA

L’ABG DE TORREDEMBARRA CELEBRA LA DEROGACIÓ DEL DECRET QUE OBRIA LES PORTES A FER EL TRANSVASAMENT DEL RIU EBRE I DELS POUS DEL CAMP DE TARRAGONA A BARCELONA

Davant la decisió del Governs de la Generalitat i de l'Estat de derogar el decret que hagués fet efectiva la interconnexió de xarxes, Alternativa Baix Gaià vol fer les següents consideracions:

· Alternativa Baix Gaià de Torredembarra es va posicionar des del primer dia en contra de la decisió del Govern de la Generalitat de permetre la interconnexió de les xarxes del CAT amb el Ter-Llobregat perquè considerem que significa trencar el Pacte per una Nova Cultura de l’Aigua, encara que hagués estat temporal i, suposadament, reversible.


· Considerem un acte d'irresponsabilitat haver apostat pels transvasaments, tant de l'Ebre, creant enfrontaments innecessaris i perillosos entre territoris, com dels aqüífers subterranis del Camp de Tarragona, en perill evident de salinització i amb un riu, el Gaià, que continua sense cabal ecològic per la presa de Repsol i per la complicitat de les administracions autonòmiques i estatals.


· Denunciem que les propostes llençades fins ara per pal·liar la sequera de la Conca del Llobregat han estat fetes per justificar el transvasament de l’Ebre. Considerem que el transvasament del Segre, així com la resta de propostes, han estat una cortina de fum que han provocat situacions irresponsables i enfrontaments territorials innecessaris i perillosos.


· Creiem que cal replantejar els objectius del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). Aquest Consorci va néixer per donar servei als municipis del Camp de Tarragona en un moment que els pous es trobaven completament salinitzats -en gran part des que l'indústria química es va instal·lar al Camp de Tarragona emprant gran quantitat d’aigua dolça de manera regular-. Considerem que l'aportació d'aigua del CAT ha de servir tan sols per garantir aigua potable a la població, però no per a què l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) continuï fent informes favorables als desenvolupaments urbanístics del municipis.


· Reclamem i exigim a l'administració catalana que escolti la veu popular del Baix Gaià, una veu que reclama que el Riu Gaià torni a ser un riu amb vida.


· Finalment, felicitem a la Plataforma en Defensa de l'Ebre per donar-nos a tots una lliçó constant de coherència amb el territori.

dimarts, de juny 3

Torredembarra, i ara què?



Desprès de l'experiència d'haver participat en un govern municipal, -cal recordar els dos anys i mig de govern amb el PSC, ERC i GIT-, en les passades eleccions municipals vam redactar, basant-nos en l'experiència de govern, un document que sentava les bases per a què l'ABG participés en un govern. Les bases, ja explicades anteriorment, són inamovibles.



El que més ens preocupa és la solidesa d'un pacte, sobretot el funcionament de les diferents regidories. Entenem que un govern ha de treballar des de comissions de treball que permetin la discussió, estrictament política, i el consens de les decisions en tots els àmbits que afecten un municipi. Decisions sorgides del consens per poder fer front a tots el projectes de futur i poder fer front a totes les dificultats que sorgeixen en el dia a dia.



Evidentment, l'altre condicionant fort és la planificació del futur del municipi, planificació feta a deu anys vista, que serveixi de full de ruta per fer una ciutat ordenada en el seu creixement, ordenada en les necessitats d'infraestructures necessàries, ordenada en la dinamització econòmica, ordenada en fer una ciutat més amable feta des del consens majoritari de les forces polítiques, així com des del consens amb tots els agents socials i econòmics del municipi i amb la mateixa societat civil. Caldrà treballar amb el concepte que els polítics locals som gestors de les voluntats populars, i que en cap dels casos tenim que ser polítics que funcionem per impulsos i per projectes provinents de les decisions personals. Les nostres preocupacions de fa un any, ara se'ns confirmen. L'actual govern, sense una base sòlida d'organització, s'està desfent cada dia que passa, ahir mateix marxava del govern el regidor del GIT.



Qualsevol govern que es formi des del concepte de sumar una majoria de govern, de repartiment del poder, però sense projecte de base, serà un govern amb moltes dificultats per avançar i serà un govern condemnat al fracàs. No ho dic jo, ens ho diu la trajectoria de la majoria dels governs de Torredembarra.

Reflexió i futur




Es va confirmant que el trasnsvasament de l’Ebre no es farà, de moment, i que el decret serà derogat aquest divendres en el Consell de Ministres. El tema de l’aigua ha estat demolidor per ICV, una mala comunicació des del principi, tant externa com interna, i la justificació sense embuts de fer l’interconnexió de xarxes, ha fet que la credibilitat de l’organització sigui avui gairebé nul·la, com a mínim amb tots aquells sectors que en els darrers any s’havien enganxat al missatge d’ICV. Sectors provinents dels moviments ecologistes, dels moviments socials i antisistema i també de sectors catalanistes-independentistes que a través de les EPM, havien fet un acostament a ICV.

Ara, tot aquest procés aglutinador ha quedat tocat seriosament, la gestió de Mossos ja va ser un punt de partida per començar a perdre recolzaments (cal recordar les identificacions de joves catalans per cremar imatges del rei dels espanyols, o l’intervenció, en plena campanya electoral, en una universitat...), malgrat tot, el pitjor encara estava per aparèixer, la crisi de la sequera.

Les darreres eleccions, ja van ser un clar indicador, primer les municipals, on la davallada ja va ser significativa, posteriorment les eleccions estatals deixant la representació al congrés amb un sol diputat, acompanyat del diputat de IU. Tot i això, encara la crisi de l’aigua encara no estava en el debat polític. Les darreres enquestes que circulen diuen que ICV al Parlament de Catalunya podria perdre un bon grapat de diputats.

Davant d’aquesta situació, entenc que no ens podem quedar amb el braços plegats, esperant a patir electoralment, més del que ja s’està patint ara. Caldrà que ICV faci un debat intern per clarificar les seves idees, els seus plantejaments i el seu futur.

dilluns, de juny 2

Muntanyans II: 10 milions de desil.lusions



En els pressupostos de l’estat del 2008, el grup parlamentari d’ICV – IU, va negociar un seguit d’esmenes, a canvi de ser acceptades el grup parlamentari es comprometia a abstenir-se, permetent així que els pressupostos es poguessin aprovar. Una de les esmenes, defensada per l’incansable Joan Herrera, era la xifra de 10 milions d’euros per poder utilitzar-los per la compra de Muntanyans II. Han passat 6 mesos, i els 10 milions encara estan sense gastar.

El Departament de Medi ambient i Habitatge, gestionat pel Conseller Francesc Baltasar, tenia que haver avançat per poder buscar solucions, per aturar la vergonyosa urbanització que s’està construint en el tram final del Torrent d’en Gibert. Zona considerada altament inundable, avalat per tècnics i per els avis i avies de Torredembarra i Creixell, que han vist amb els seus propis ulls la violència de les aigües. Però no ho ha fet, tot el contrari, el Conseller de Medi Ambient i Habitatge ha estat un Conseller més de PSC, un PSC que tenia clar, a través del Departament de Política Territorial, que Muntanyans II es tenia que edificar, costés el que costés. La feina que ha fet el Departament de Medi Ambient en el tema de Muntanyans ha estat, i és, lamentable. La desinformació ha estat la tònica habitual, deixant passar els mesos, permetent que Muntanyans II ja tingui fets, avui, els carrers i les voreres, tant sols pendents que es donin les primeres llicències d’edificació.

L’Ajuntament de Torredembarra no ha bellugat un sol dit per aturar l’urbanització Muntanyans II, però el Departament de Medi Ambient i Habitatge tampoc. Cal recordar que el Conseller Baltasar ha anul·lat, a darrera hora, fins a quatre reunions amb l’Ajuntament de Torredembarra, fent sentir setmana darrera setmana, vergonya als homes i dones de ABG-EPM de Torredembarra.

diumenge, de juny 1

Com treballa Alternativa Baix Gaià?

S'exposen les propostes... Tothom dona la seva visió dels temes...
Reflexionem les nostres propostes...
Discutim amb passió...
I finalment ho defensem als plens!
Salut des de la dissidència!