dimecres, d’abril 29

La festa al carrer!


dilluns, d’abril 27

“Yo sé como salir de la crisis” José Maria Aznar


La foto no es cap muntatge meu, es del XL Semanal, revista dominical que acompanya alguns diaris. La frase també és del que surt a la foto... Senzillament un crack!

divendres, d’abril 24

Alternativa Baix Gaià, catalanisme popular en defensa de la terra



Alternativa Baix Gaià viu moments importants en la seva consolidació com a referent comarcal. Nous municipis disposaran de persones organitzades que treballaran per defensar els interessos de la gent que viu al Baix Gaià. Ahir ens vam reunir a Torredembarra representants de les diferents agrupacions locals d'ABG, l'ambient era d'engrescament amb moltes ganes de donar un fort impuls a la renovada Assemblea Comarcal d'ABG. Amb un clar objectiu, aglutinar una majoria de persones que apostin per transformar dia a dia el futur dels pobles de la comarca, fent un front des del catalanisme popular en defensa de la terra.

dimecres, d’abril 22

Per Sant Jordi, pengem l'estelada als balcons!


Proposta per fer una fira d'intercanvi



Segur que a casa tenim moltes coses que ja no utilitzem però que estan en bon estat, i segur que dos carrers més amunt hi ha un veí que necessita alguna cosa de les que tu tens a casa. Crec que seria una bona idea fer una Fira de d'Intercanvis a Torredembarra, fins i tot fent-la extensiva a tot el territori del Baix Gaià. Ara ve el bon temps, aprofitem-lo!
Us deixo amb alguns enllaços...

Fira d'Intercanvis de Girona

Mercats d'Intercanvis de Canet

Intercambia.net


dilluns, d’abril 20

La Regidoria de Cultura nega a ciutadans de Torredembarra participar en la Comissió de Festa Major



En el darrer ple de l'Ajuntament de Torredembarra Alternativa Baix Gaià va preguntar per la Comissió de Festa Major del Patronat de Cultura. Darrerament havíem rebut queixes de que les entitats del poble encara no havien estat convocades. La regidora de Cultura ens va informar que a través de la campanya de cartells al carrer convocant a la ciutadania, (cal recordar que en el ple anterior ABG s'havia queixat que la Comissió encara no estava convocada), s'havien apuntat 15 persones. La sorpresa m'arriba avui via correu electrònic d'un ciutadà del municipi denunciant que havia trucat al Patronat de Cultura per apuntar-se a la Comissió de Festa Major, la persona que l'havia atès li comunica que la llista ja està tancada i que ja no es pot apuntar a la comissió. Faig un seguit d'indagacions i se'm confirma que s'han tancat les portes a que, a part de les 15 persones apuntades, la ciutadania pugui contribuir a dissenyar les festes del nostre poble. Personalment he trucat al Patronat de Cultura i puc confirmar aquest extrem, s'està negant a molta gent la possibilitat de participar en la Comissió de Festa Major.


Quina por hi ha a que hi hagi molta gent interessada a contribuir a fer les millors festes possibles?, ja està presa la decisió d'eliminar les festes dels carrers i places del casc antic?, Tornaran les “majorets” i les sardanes a tota hora?, fan nosa les orquestres i grups de música a la Plaça del Castell?... Deixem que la ciutadania participi de les decisions!


Ah! i les festes al Casc Antic!

ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DEMANA EL FRACCIONAMENT DEL REBUT DE L’IBI A TORREDEMBARRA


Davant de l’actual situació de crisi econòmica, amb les dificultats que està creant a les famílies, ABG considera necessari que l’Ajuntament de Torredembarra faciliti el pagament del rebut de l’IBI. Aquesta proposta la va llençar el grup municipal d’ABG en el ple del passat dijous. La resposta per part de l’equip de govern es que no tenien previsió de fer-ho.

Considerem que davant l’actual context econòmic, l’Ajuntament de Torredembarra hauria de prendre mesures per facilitar el pagament dels impostos municipals, garantint a final d’any que la majoria dels ciutadans hauran pogut exercir l’obligació dels seus pagaments.

Davant de l’actitud passiva de l’Ajuntament de Torredembarra preveiem que enguany seran moltes les famílies que no podran pagar l’impost de l’IBI, generant més angoixa a les famílies afectades i produint una disminució d’ingressos a les arques municipals.

ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

dijous, d’abril 16

Autodeterminació



Aquests dies se celebren els 78 anys de l'inici de la II república, molts col·lectius organitzen actes commemoratius -xerrades, debats, exposicions, ...- Penso que és important la memòria històrica i penso també que és important que sobretot la gent jove conegui com era aquella democràcia, on les polítiques en defensa dels drets, sobretot, individuals eren prioritàries -drets dels treballadors, de les dones, etc.- Un treball democràtic que va ser brutalment anul·lat per les armes, obrint un període fosc de 40 anys de silencis i repressió. Tinc respecte, i admiració, per els pilars de sustentaven la II república, tot i així no podem oblidar que aquella democràcia va tancar a la presó al Govern de la Generalitat liderada per en Lluís Companys.


Hi han companys que diuen que una III república seria el model més amable per els catalans. Una república que convertís l'estat espanyol en un estat federal, també hi ha qui defensa un estat confederal, fins i tot hi han pensaments polítics que afirmen que una república amb un estat federal seria el pas previ per poder exercir el dret a l'autodeterminació del poble català. En aquests plantejaments veig bona fe i molta voluntat democràtica per part dels qui fan aquestes propostes, tot i així em pregunto si Espanya està preparada per fer-se aquests tipus de plantejaments. Hem vist com al llarg de l'història d'Espanya els règims democràtics han acabat destrossats per les armes empunyades per persones que han cregut que l'estat es desmembrava -discurs actualment utilitzat per el PP- .


Els pobles del món tenen el dret a decidir el seu futur, i el poble català no pot ser menys que els altres. Defensar el dret a l'autodeterminació del Tibet, del Sàhara i de qualsevol poble del món es totalment lícit, però no podem obviar que les llibertats dels catalans com a poble, han estat anul·lades a base de repressió i prohibicions. El debat que plantegen molts sectors que defensen la III república ho fan des de l'estricte context de que la unitat d'Espanya es inqüestionable -hi han que volen afegir Portugal-, per lo tant ho fan assumint la plena espanyolitat del poble català, tancant les portes al ple significat del dret a l'autodeterminació.


Penso que el model d'estat com l'espanyol o francès, està en fase de caducitat, com també crec que el model d'una nació catalana estrictament identitària, -on tots fóssim de pell blanca, del Barça (aquest any espero que sí) i especialistes en ballar sardanes (quin avorriment)- seria un absolut i lamentable fracàs.


Que el poble decideixi!

dimarts, d’abril 14

dimecres, d’abril 8

Ens afegim a la moda publicitària...


Oficina d'habitatge de lloguer a Torredembarra


Ahir l'Ajuntament de Torredembarra i i l'empresa pública ADIGSA van signar el conveni que permetrà obrir la borsa d'habitatge de lloguer social. Segons l'ajuntament, el dia 15 d'abril s'obrirà l'oficina que permetrà posar al mercat habitatges de lloguer a preus socials. En uns moments durs com els que estem vivint actualment -els bancs no deixen diners per comprar habitatges- es una molt bona notícia. Ara toca fer feina, cal que l'ajuntament s'agafi el compromís de dedicar molts esforços per fer útil aquest pas endavant. Aquesta era una de les propostes que Alternativa Baix Gaià havia posat més èmfasi en aquests darrers dos anys, seguirem atents a la seva aplicació. De moment, aplaudim la decisió.

dimarts, d’abril 7

Aturem Muntanyans II

A Torredembarra tenim un Pla Parcial anomenat Muntanyans II, una urbanització que té previst fer 550 habitatges al final d'un Torrent (d'en Gibert). Informes tècnics i la veu dels nostres avis ens alerten de la situació de risc que s'està creant al desenvolupar aquesta urbanització. La desídia d'uns, i la voluntat d'uns altres han fet que ara Muntanyans II sigui una urbanització amb els carrers fets, però sense edificis, ja que la crisi ha paralitzat qualsevol aventura a construir.

Malgrat que la informació que tots disposem ens fan pensar -i ens confirmen- que Muntanyans II és un greu error, les administracions han tancat les portes a qualsevol possible solució, des de l'Ajuntament de Torredembarra fins al Govern de la Generalitat -amb el Departament de Política Territorial al capdavant-. El nou govern local, liderat per CIU, va fer gestos per trobar possibles solucions, però el govern català no ha estat obert a ajudar. Recordo una reunió a Barcelona entre representants de l'Ajuntament de Torredembarra i responsables del Departament de Política Territorial, vam sortir amb alguns compromisos, com per exemple que PTOP estudiaria el cas de la Platja Llarga de Vilanova -cosa que no ha fet- i que l'Ajuntament de Torredembarra portaria una proposta concreta -cosa que desconec si ho ha fet-

La principal estratègia contra els moviments socials que lluiten als territoris és el temps. Ells saben que la gent que lluita i surt al carrer per defensar el territori són persones que treballen, estudien o estan a l'atur. Ells saben que la gent té el seus propis problemes per sobreviure el dia a dia. Ells saben que un dia es quedaran a casa cansats de clamar al vent i de picar contra una paret de ciment, ells saben que un dia definitivament abandonaran la lluita.

Un cop que l'Ajuntament de Torredembarra ha anunciat que abandona la lluita per salvar Muntanyans II, penso que ara és el moment per recuperar les energies perdudes. Penso que tenim que sortir de nou al carrer, amb força, com a mínim per denunciar la vergonya de Muntanyans II. A la propera assemblea de l'Alternativa Baix Gaià proposaré tornar a la lluita.


Qui s'ha xivat? :-)


Font: El Periódico de Catalunya

dilluns, d’abril 6

Losantos, un patriota...

Els titiriteros, chufleteros i saltimbanquis de la COPE ja no volen al patriota, per excel·lència, Jiménez Losantos... una llàstima. La culpa?, "rojos, masones y separatistas"

dijous, d’abril 2

Finançament

Del bloc Estones i reflexions, m'agrada

dimecres, d’abril 1

Pla de Barris, tenim projecte per presentar?

Ja tenim la sisena convocatòria del Pla de Barris, un pla fomentat per la Generalitat Catalana per recuperar i revitalitzar els barris dels nostres pobles, els projectes es poden finançar fins al 75% del cost. Torredembarra té previst presentar alguna proposta?, estem preparats per presentar propostes?
Actuacions que poden ser finançades

Per poder obtenir finançament del Fons de foment del programa de barris i àrees urbanes d’atenció especial, d’acord amb l’article 7.2 de la Llei 2/2002, els projectes que es presentin han de preveure intervencions en algun dels camps següents:


  • La millora de l’espai públic i la dotació d’espais verds.

  • La rehabilitació i l’equipament dels elements col·lectius o comuns dels edificis.

  • La provisió d’equipaments per a l’ús col·lectiu.

  • La incorporació de les tecnologies de la informació en els edificis.

  • El foment de la sostenibilitat del desenvolupament urbà, especialment pel que fa a l’eficiència energètica, l’estalvi en el consum d’aigua, i el reciclatge de residus.

  • L’equitat de gènere en l’ús de l’espai urbà i dels equipaments.

  • El desenvolupament de programes que comportin una millora social, urbanística i econòmica del barri.

Torredembarra té previst presentar alguna proposta?, estem preparats per presentar propostes?, hi han projectes de futur?... Per cert, es justament el fet de fer política -de sempre- a les cantonades i des de la foscor del passadissos que Torredembarra no avança.

AQUÍ DEIXO ALGUNS ENLLAÇOS PER SI ALGÚ L'INTERESSA, ES CLAR

Departament de Política Territorial i Obres Públiques
(

http://www10.gencat.net/ptop/AppJava/cat/arees/ciutat/barris/index.jsp)
Manual per a l'elaboració dels projectes d'intervenció integral en els barris i àrees urbanes d'atenció especial.
(
http://www10.gencat.net/ptop/binaris/Manual2008_tcm32-24279.pdf)
Guia bàsica dels plans de Barris
(
http://www10.gencat.net/ptop/binaris/Guia%20de%20barris%2026092008_tcm32-28414.pdf)
Normes generals per emplenar els formularis
(
http://www10.gencat.net/ptop/binaris/Normes%20generals%20per%20emplenar%20els%20formularis%20en%20excel%20de%20barris_tcm32-28825.PDF)
Portal Barris amb projectes
(
http://ecatalunya.gencat.net/portal/faces/public/barris/inici)