dijous, de juliol 30

Sintonitza amb l'alternativa

Image and video hosting by TinyPic

dimarts, de juliol 28

Temes que ens preocupen



Aquesta és la "xuleta" dels temes que vam plantejar en el darrer ple...


PLE ORDINARI JULIOL DE 2009


PATRONAT DE CULTURA – FESTA DEL QUADRE
Agrair a l'Ajuntament, concretament a l'Alcalde, per no posar impediments alhora d'organitzar les festes alternatives. Així com donar les gràcies al Regidor Juan Pérez per posar els mitjans municipals. Tot i així volem preguntar a la regidora de cultura si el missatge l'ha rebut i si pensa rectificar, sobretot en el funcionament de la Comissió de Festa Major.


COMISSIONS DE TREBALL
Continuem demanant que hi hagin comissions amb contingut, on les organitzacions polítiques puguem portar les nostres propostes. En el darrer ple ho vam demanar i ho tornarem a fer en el proper.


PARC DE BOMBERS
Tenim coneixement que Torredembarra pot acollir un Parc de Bombers permanent els 12 mesos de l'any, sabem que la Generalitat de Catalunya disposa del projecte i dels diners per fer la inversió, però està esperant que l'Ajuntament de Torredembarra faci la cessió de terrenys municipals. Teniu ja els terrenys?, si els teniu, on?, quan fareu la cessió?


CASERNA MOSSOS D'ESCUADRA
Es evident que a Torredembarra tenim problemes de seguretat ciutadana, i que la Policia Local té dificultats per garantir el servei, i la seguretat, en tot el municipi. S'han fet gestions per demanar al govern de la generalitat que Torredembarra disposi d'una caserna de la policia catalana?.


SEGURETAT CIUTADANA
Aquests dies hem vist a la premsa que la Policia té ordres de fer un especial seguiment de la venda ambulant. Considerem important que es facin actuacions per complir la llei, però... amb les limitacions que tenim considerem que la venda ambulant és un mal menor -no crea sensació d'inseguretat ciutadana- en canvi els robatoris i el tràfic de drogues en els carrers .alguns d'ells molt cèntrics- estan a l'ordre del dia. Li demanem que amb els recursos humans que disposem a la Policia Local siguin utilitzats en temes que realment preocupen a la ciutadania.


RECOLLIDA SELECTIVA
Fer la selectiva crea beneficis a l'ajuntament, beneficis que considerem que s'han de reinvertir en incentivar a la ciutadania per que recicli. Demanem a l'Ajuntament que reposi els contenidors a tots els ciutadans que així ho demanin, així com bosses d'orgànica. Dir que les botigues de Torredembarra no disposen de bosses d'orgànica, exceptuant una botiga que ven unes bosses que diuen que són per recollida orgànica i no ho són.


BRUTÍCIA DE LA RASA
Ens han fet arribar que la Rasa, la que fa de frontera amb Altafulla, està més bruta que mai. Us demanem que feu una actuació ràpida, sobretot abans que arribin les pluges d'agost. Tenim que evitar que els pagesos es vegin afectats per la sortida de La Rasa.


ZONA BRUTA
C/Pescadors fins el pas soterrat està brut


PISCINA MUNICIPAL
Els horaris de juliol encara són de l'hivern, fent que la piscina municipal estigui tancada els diumenges. També dir que la piscina de La Pobla és el 50% més barata.


PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS
Us felicitem per la campanya publicitària dels Pressupostos Participatius, però ens preocupa l'estat de les propostes que van guanyar, totes estan en estudi.


CENTRE D'ASSISTÈNCIA PRIMARIA (CAP)
Ens van dir que a l'estiu es posarien mòduls prefabricats, no hi son. Considerem que el reforç d'estiu és insuficient.


CONTRACTACIÓ PERSONAL
Proposem crear un reglament de funcionament de les borses de treball. Per evitar dubtes.


TRANSPORT PÚBLIC
El mes passat us vam demanar una ampliació dels horaris, avui us demanem que per fomentar el transport públic, es facin targetes d'abonament. (cas Calafell).


FONT "ORNAMENTAL" PLAÇA MOSSEN JOAQUIM BORONAT
Està en un estat lamentable, demanem la recuperació, o bé treure-la.


CARRER DE LA SORT
Senyal que no es pot entrar, que es compleixi!


ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

dilluns, de juliol 27

Quintet "Els Escarbatots"



Divendres vaig tindre tertúlia de carrer amb el Ton “Sagal”, vam parlar de castells i de les festes que es feien als carrers de Torredembarra. Un poble que anys enrere amb prou feina arribava als 3.000 habitants, però que a l'estiu estava al carrer, organitzant revetlles on es compartien hores d'amistat i relació entre els torrencs.


Els anys 60 van ser anys fructífers en matèria festiva als carrers, Ton “Sagal” que llavors tocava en una orquestra es va “associar” amb quatre músics més del poble, tots ells tocaven en diverses formacions musicals. Junts van crear el Quintet “Els Escarbatots”, en homenatge als escarabats que llavors estaven presents en tot el terme municipal. Ton i els seus no van parar de tocar les nits d'estiu en cada cantonada i racons del poble.


Anys 60, temps de dictadura, repressió i silencis, però també temps d'un poble que a l'estiu sortia al carrer per compartir, i perquè no, per somiar que un dia podrien tornar a ser lliures.

dimecres, de juliol 22

Transfuguisme a Torredembarra?, demà coneixerem els arguments


MADRID, 22 (EUROPA PRESS) La Comisión de Seguimiento del Pacto Antitransfuguismo celebrará mañana una nueva reunión ordinaria en la sede del Ministerio de Política Territorial (...)


Esta reunión, presidida por el vicepresidente tercero y ministro de Política Territorial, Manuel Chaves, contará con la asistencia de dirigentes de los partidos políticos con representación parlamentaria. En el Pacto son los representantes de las distintas formaciones los que proponen los casos a estudiar y tratan de alcanzar un consenso. Posteriormente el Ministerio difunde un informe sobre las vulneraciones del acuerdo (...)


(...) en los ayuntamientos de Ronda (Málaga), Córdoba, Cobisa (Toledo) y Benaocaz (Cádiz). Por su parte, fuentes parlamentarias adelantaron que los socialistas presentarán los casos de Alcaucín (Málaga), Jabugo (Huelva), Quismondo (Toledo), Los Franqueses del Vallés (Barcelona), Abegondo (Galicia), Torredembarra (Tarragona), Constantí (Tarragona), Viladecavalls (Barcelona), Sant Pol de Mar (Barcelona) y Ribaforada (Navarra).

dimarts, de juliol 21

Que bé s’està a l’oposició?... ai las!



Estar a l'oposició no es cap privilegi, sobretot quan el govern no vol compartir les decisions de futur pel municipi. Estar a l'oposició és portar desenes de propostes -en positiu- i que gairebé totes acabin en un trist calaix. Estar a l'oposició és assabentar-te per la premsa de moltes de les decisions que es prenen a la casa gran. Estar a l'oposició es cremar-te personalment.


Ja està bé d'intentar donar una imatge distorsionada de la gent que estem a l'oposició. Els regidors d'ABG fem el que podem, dins del descontrol que hi ha a l'ajuntament. Dic descontrol, per que se'ns convoca un dilluns a les 9'30 del matí per decidir si volem que la gent es casi a la planta noble del castell, o se'ns convoca per si acceptem que pengin quadres de persones il·lustres del municipi a la Sala de Comissions. Però ens tenim que assabentar pel carrer que aviat tindrem un nou cap de la policia local, o que s'ha contractat gent, etc, etc...


Estar a l'oposició es dur -en aquestes circumstàncies de treball-, però tranquils, si un dia governa ABG no es repetirà el model ridícul i lamentable de fer unes comissions -a qualsevol hora i dia de la setmana- sense contingut. No ho tindrem en compte, farem participar activament als regidors de l'oposició en les decisions.

divendres, de juliol 17

Finançament: Luis Alfonso Hernández (PP)


"premia a los que más han chillado y a los que más han gritado", que son los nacionalistas, por lo que consideró que campañas como las de Suñé han tenido "efecto" y han conseguido "que el mayor porcentaje de financiación vaya a Cataluña".

dijous, de juliol 16

Finançament: Pedro Escobar


Us animo a llegir les seves declaracions, em fa responsable del finançament! Clica aquí

Finançament, sense comentaris


Festa del Quadre, festa de rebel·lia social





Vam començar amb FACEBOOK i es va organitzar el COL·LECTIU 12 MORTERETS. Vam començar amb FACEBOOK i ha acabat amb tres actes al carrer durant la festa petita de Torredembarra. Gràcies a tots els col·lectius, comerços i persones que heu fet possible els actes. Entre tots hem demostrat que encara queden espurnes de rebel·lia entre la societat torrenca.
VISCA LES FESTES POPULARS I PARTICIPATIVES!

dimarts, de juliol 14

dilluns, de juliol 13

divendres, de juliol 10

Jordi Suñé presenta avui el seu darrer llibre, MIQUEL MESTRE AVINYÓ


Es presenta la biografia de Miquel Mestre Avinyó


El proper divendres 10 de juliol a les vuit del vespre tindrà lloc la presentació del llibre Miquel Mestre Avinyó escrit per Jordi S. i publicat per la Fundació Roca Galès i Cossetània Edicions dins la Col·lecció Cooperativistes Catalans.El professor de la Universitat Rovira i Virgili Joan Maria Thomàs serà l'encarregat de presentar el llibre i de ressaltar-ne les seves principals aportacions. Clourà l'acte l'alcalde de Torredembarra, el senyor Daniel Masagué.La presentació, que tindrà lloc a la sala de plens de l'Ajuntament de Torredembarra, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torredembarra, el Patronat Municipal de Cultura i el Centre d'Estudis Sinibald de Mas.


Miquel Mestre (Mont-Roig del Camp 1890 - Barcelona 1976), líder obrer durant la dècada de 1910, va ser un dels impulsors del cooperativisme de consum a es comarques tarragonines durant la dècada següent. A partir de 1934, va presidir la Federació de Cooperatives de Catalunya i la Federación Nacional de Cooperativas de España. També va presidir la Confederació de Cooperatives de Catalunya (1936) i el Consell Superior de la Cooperació (1938). Va ser Director General de Proveïments de la Generalitat de Catalunya (1937), membre del Consell d’Economia (1937), adjunt del Director General de Abastecimientos de la República (1938) i membre del Consell Directiu de la Caixa de Crèdit Industrial de Catalunya (1938).Va exercir un paper molt important en la defensa del moviment cooperatiu en el context revolucionari de la Guerra Civil (1936-1939). Va escriure articles i va pronunciar nombrosos discursos i conferències.

Mostra de Balls de Diables, bons records



Era l'any 1994, crec recordar, jo era president del Ball de Diables de Torredembarra i mensualment anava a unes reunions de treball per gestar la Coordinadora de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments. Una coordinadora que volia reivindicar l'autenticitat dels balls de diables que funcionaven al segle XIX, desmarcant-se de grups de foc que, adoptant la imatge dels diables, feien estrictament espectacles pirotècnics. Aquests grups, majoritariament de Barcelona els vam batejar amb el nom de “petacohets”, per aquest motiu vam crear una trobada de les colles centenàries creant la Mostra de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments.. Va ser una època apassionant i divertida, on també, cal dir-ho, era molt més jove.


Aquest cap de setmana la Riera de Gaià acull la XIII Mostra de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments, us convido a anar-hi i gaudir de la rebel·lia cultural catalana, amb els seus versots satírics i la cercavila de foc. Per veure per veure el programa clica aquí.

dimecres, de juliol 1

Ràdio Municipal



Ahir es va acabar la primera etapa de la ràdio municipal de Torredembarra, una etapa que acaba amb una dada important, 3.000 oients diaris. -Ràdio El Vendrell, municipi amb 35.517 habitants, 20.000 més que Torredembarra, 2.000 oients-. Aquesta dada ens diu que alguna cosa s'ha fet bé, per molt que alguns hagin volgut crear una imatge distorsionada. Tot i així estic d'acord que en la vida hi tenen que haver canvis i s'ha d'avançar, però no de la manera que s'ha fet. Si ABG hagués fet aquests canvis, possiblement se'ns acusaria de tindre tics dictatorials amb tints de comunisme. Però no, no ho han fet els independentistes-comunistes, ho han fet els “demòcrates”, els constitucionalistes-unionistes, i això sí que està bé.


Aquests dos anys d'Ona la Torre, hem vist com mig poble ha passat per els micròfons, des dels amics de la petanca a l'escriptora novella, des dels jubilats fins als joves que defensen alternatives d'oci, o el programa dels castellers, o el programa de country... Una ràdio municipal l'ha de fer el poble, mai els polítics.


Desitjo la millor de les sorts al nou responsable de l'emissora municipal, persona que també la considero bon professional, el conec de fa molts anys i des d'aquí li faig un prec: fes la ràdio de totes i tots.