divendres, d’agost 28

Recollida de signatures Skate Park


dilluns, d’agost 24

Violència als carrers de Torredembarra



Divendres al vespre al carrer on visc van sonar prop de 8 trets de pistola, 8 trets que van impactar en parets, torretes i la cama d'una persona. En la direcció que anaven les bales hi havia la terrassa d'un conegut bar, 50 persones estaven assegudes sopant o fent la cervesa, el ferit era la persona que algú volia matar, el motius ningú ben bé els sap. No va anar a més, els agressors van marxar quan van escoltar les sirenes d'algun cotxe policial...


En el darrer ple vam alertar que la violència i el tràfic de drogues s'estaven apoderant de molts carrers i places de Torredembarra, la resposta del regidor de Governació va ser que estavem dibuixant un municipi irreal.


Aquest estiu la Policia Local de Torredembarra ha tingut com a prioritat perseguir als “manteros”, hem vist a la premsa el nombre de CD's decomissats i els missatges polítics dient que no s'aturaran fins acabar amb la venda il·legal.


O ens posem seriosament a tallar d'arrel aquesta escalada de violència, o aviat haurem de lamentar fets més greus i irreparables. Cal centrar esforços per aturar-los i si cal mobilitzar a la ciutadania per mostrar el malestar, ho farem.

dijous, d’agost 20

Arenys de Munt: tindrem als feixistes



A Arenys de Munt, el dia 13 de setembre, tindrem l'espectacle de l'amenaça garantit gràcies a la presència d'una organització feixista. La democràcia els permet estar presents per acollonir als ciutadans que estan convocats a les urnes per reflectir la voluntat referent al futur de Catalunya.


Sempre he estat d'acord a que tots els pensaments polítics tenen dret a manifestar-se, però permetre la manifestació el mateix dia de la consulta... crec que resulta fins i tot perillós, a més d'indigne veure passejar per els carrers a persones amb simbologia franquista.


Encara hi han molts avis i avies que van patir la violència del feixisme, la repressió i els silencis imposats per la dictadura, no podem permetre que aquestes persones es tornin a quedar tancades a les seves cases per temor a retrobar-se amb els malparits que tant mal van fer a Catalunya i la seva gent.


El 13 de setembre, tots i totes a Arenys de Munt!

dimecres, d’agost 19

Ampliació skate park...


Senyalització


dilluns, d’agost 17

Cinema a la fresca, cap pel·lícula en català



Cada estiu l'Ajuntament de Torredembarra organitza sessions de Cinema a la fresca, és una bona proposta per fer sortir als vespres a la gent del municipi. Però... les pel·lícules, totes, estan doblades en llengua castellana.


Ja sé que més d'un em dirà que es fa pel turisme, però i la gent del poble?, no tenim dret a veure, viure i respirar en català?, i la responsabilitat de l'ajuntament de fomentar la llengua pròpia del país?, a l'Aragó o el País Basc, es fa cinema en català per els turistes catalans?...


Demano dues coses: Per els propers anys el 50% de pel·lícules en català, o bé totes en versió original i traduïdes a sota en llengua catalana.

divendres, d’agost 14

Temes que l'assemblea de l'Alternativa Baix Gaià està treballant...



MOCIÓ PER CREAR UNA ORDENANÇA PER REGULAR LA INSTAL·LACIÓ D'ANTENES DE TELEFONIA MÒBIL
Hem preparat una moció per crear una ordenança sobre instal·lacions d'antenes de telefonia mòbil, aquest és un tema que preocupa a molts ciutadans de Torredembarra, la presència d'antenes de grans dimensions a les teulades. Actualment no hi han informes que demostrin que aquest tipus d'antenes afectin directament a la salut dels ciutadans, però tampoc hi han estudis que demostrin que no afecten. També una de les preocupacions és l'estètica d'aquestes antenes repartides pel municipi. Davant d'aquests dubtes, ABG proposarà al ple del mes de setembre una ordenança que reguli la presència de les antenes de telefonia mòbil.


MOCIÓ PER ELIMININAR DE LA FACTURA DE L'AIGUA EL CONSUM MÍNIM OBLIGATORI
També tenim gairebé a punt una moció per demanar que s'elimini el consum mínim de la factura de l'aigua, actualment el mínim obligatori és de 34 m3, quantitat exagerada en moltes famílies que no arriben als 10 m3. La nostra proposta és que es fixi el preu de manteniment del clavegueram i de la xarxa d'abastament d'aigua, i que les famílies paguin per litre utilitzat. Entenem que si es paga per aigua consumida, es fomentarà l'estalvi d'aigua.


MOCIÓ PER DEMANAR AL PARLAMENT DE CATALUNYA QUE AGILITZI L'APROVACIÓ DE LA LLEI DE CONSULTES POPULARS
Els Regidors de l'Alternativa Baix Gaià formen part de l'Assemblea de regidors dels Països Catalans. Des d'aquesta entitat s'ha impulsat una moció als ajuntaments per demanar al Parlament de Catalunya que s'agilitzi l'aprovació de la Llei de Consultes Populars, llei que permetrà als ajuntaments fer consultes als ciutadans de manera regularitzada. En la moció també es demana que els ajuntaments puguin fer referèndums per l'autodeterminació.


SETEMBRE, MES NACIONAL DE CATALUNYA
Alternativa Baix Gaià és una organització política compromesa amb la nació catalana. És per aquest motiu que hem preparat alguns actes al voltant de l'11 de setembre, per recolzar des de Torredembarra la dignitat de les catalanes i catalans.


Per el 10 de setembre al vespre hem preparat una marxa de torxes per la llibertat nacional de Catalunya, una marxa que acabarà amb la lectura d'un manifest redactat per l'escriptor Víctor Alexandre. Per la segona quinzena de setembre tenim previst fer una exposició sobre el centenari de la senyera estelada, símbol de resistència i lluita del poble català.


CAL QUE SIGUEM MÉS GENT
Estem molt animats a continuar en la lluita política per aportar el nostre granet de sorra per millorar la qualitat de vida de les dones i homes que vivim a Torredembarra. Tenim una assemblea mensual on consensuem tots el documents i propostes que després portem als plens. Tenim voluntat de continuar creixent com a organització, teniu les portes obertes a lluitar des de l'Alternativa Baix Gaià per millorar tot allò que us preocupa. Ho podeu fer enviant un correu electrònic
alternativabg@gmail.com.

Sopars a la fresca, m'agrada...


dimarts, d’agost 11

Arenys de Munt: 13 de setembre, acte de democràcia participativa



El 13 de setembre el poble d'Arenys de Munt podrà expressar en les urnes quina voluntat té sobre el futur de la nació catalana. Una moció presentada per el Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació i aprovada en el ple de l'ajuntament, ha fet que Arenys de Munt sigui el primer municipi dels Països Catalans que s'atreveixi a fer una consulta als seus ciutadans preguntant sense embuts “Està d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?".


Revisant la premsa espanyola intueixo que podem haver problemes, ja que hi han alguns mitjans que magnifiquen la noticia i la plantegen com l'inici del trencament d'Espanya. Tant el govern central com organitzacions feixistes, coincideixen que poden prendre mesures contra la consulta popular.


A Arenys de Munt l'alcaldia és de l'ENTESA, organització on milito, des d'aquí tot el meu suport a l'ajuntament per la valentia de tirar endavant la consulta popular. Per molt que es vulgui criticar, el que passarà a Arenys de Munt el 13 de setembre serà un acte de llibertat i de democràcia participativa.

dijous, d’agost 6

Plataforma Baix Gaià - COPALTAV



Ja hi tornem a ser, ja tornen les veus de fer un enllaç ferroviari del TAV en terres del Baix Gaià. Tot per que la ciutat de Tarragona disposi d'estació del tren d'alta velocitat. Fa prop de 10 anys que la gent del Baix Gaià es va mobilitzar per aturar un projecte similar -llavors era per connectar amb el Port de Tarragona-. Fa 10 anys les administracions van acordar fer l'estació del Camp de Tarragona en terres de Perafort i La Secuita, ara tothom creu que va ser un error posar l'estació en mig del no rés -cal dir que agafar un taxi de l'estació a Torredembarra val 45€- tot un gran negoci per uns quants. Un cop tots ens hem adonat de la “pifiada” de llavors ara es vol rectificar fent un enllaç amb Tarragona, amb un cost econòmic escandalós per una infraestructura que no és útil per a la majoria de ciutadans del Camp.

A canvi, el tren dels treballadors i treballadores, dels estudiants i dels aturats, el tren de proximitat, continua sense rebre els diners necessaris per dignificar la vida de la majoria de ciutadans del territori. Em resulta escandalós que hi hagin polítics que es dediquin a vendre la necessitat urgent d'invertir diners públics, dos cops, en el tren elitista.

El Baix Gaià és un territori trinxat al servei de Tarragona i Barcelona, -autopista, autovia, n-340, AVE, tren convencional...-, els nostre pobles ja han donat la seva quota al servei dels interessos de les ciutats, ara toca racionalitzar els diners públics i invertir-los amb les coses que realment necessita la ciutadania. Per cert, encara no he escoltat cap crítica cap als polítics, que llavors gestionaven la Generalitat i l'Ajuntament de Tarragona, i que van prendre la decisió d'instal·lar en mig del Camp l'estació de l'AVE.

dilluns, d’agost 3

Els fets del NOSE, cal aclarir-los


La matinada del diumenge 2 d'agost davant de les portes del Bar NOSE, hi van haver uns incidents que cal aclarir-los urgentment. En el moment del tancament d'aquest bar sortien del local una cinquantena de persones, segons les fonts que he pogut consultar l'ambient era tranquil, sense cap tipus d'aldarull. Just sortien, majoritàriament joves, va aparèixer una furgoneta dels Mossos d'Esquadra amb policies tipus antidisturbis. Sense donar explicacions van demanar identificacions a la majoria dels joves, i quan un dels joves, veí de Torredembarra, va demanar el motiu de les identificacions i que s'identifiquessin la resposta va ser amb cops de porres, fins a tres persones van rebre els cops.


Avui m'he reunit amb l'alcalde, amb el Regidor de Governació, el Cap de la Policia Local i amb el propietari de local, per poder esbrinar que havia passat. Cal dir que l'Ajuntament no era coneixedora dels fets fins avui dilluns, així com la mateixa Policia Local. Considero imprescindible que s'aclareixin els fets del diumenge a la matinada, sinó podem estar davant d'una situació de desinformació que podria crear en el futur desconfiances innecessàries entre el cos policial i la ciutadania. Els testimonis deixen clar que hi van haver agressions, sense explicacions, a joves de Torredembarra. Cal aclarir-lo,ja!