dimecres, de setembre 30

dilluns, de setembre 28

+ Skate Park


L'ajuntament de Torredembarra diu que l'Skate Park no es prioritari





La setmana passada una companya va entrar per registre les signatures demanant l'ampliació de l'Skate Park. El mateix dia va parlar amb un regidor de l'equip de govern i li va comunicar que fer la inversió no era prioritat d'aquest govern, a més li va dir que la partida de diners que consta al pressupost municipal s'ha utilitzat per coses més importants.



Abans de l'estiu, la regidora de Joventut es va reunir amb representants del joves i es va comprometre a buscar una nova ubicació de l'Skate Park, també es va comprometre a que els joves poguessin fer una proposta de com el volien. Evidentment des de llavors no hi ha resposta, i ara sabem per què, no es prioritari per l'actual equip de govern. Mentrestant els joves tenen la prohibició de patinar en tot el terme municipal.



Ja sabem que els nens i nenes no poden votar, però també són ciutadans de ple dret a Torredembarra. I ara el que demanen és una inversió que els permeti practicar el seu esport sense molestar a ningú.



Volem saber quines són les prioritats d'aquest govern municipal.

divendres, de setembre 25

Concurs de Castells


El 4 d'octubre Torredembarra viurà el setè Concurs de Castells Vila de Torredembarra. Des dels inicis em va tocar buscar i coordinar al grup de col·laboradores i col·laboradors, -gent que no formem part de la colla i que aquell dia estem fent tasques d'organització-. El Concurs de Castells és d'aquelles diades que paga la pena viure en primera persona. Hem iniciat una campanya per aglutinar a gent que vulgui col·laborar. Si esteu interessats/es ho podeu fer a FACEBOOK, o bé enviant un correu a lluissm@hotmail.es

dijous, de setembre 24

Un butlletí municipal, mooolt especial


Avui ha sortit el butlletí municipal, és el número 59. Posa que és especial, i sí, es molt especial per que l'utilitza l'equip de govern per valorar i vendre la seva gestió des de que estan al govern, ara fa un any. Entenc les ganes d'explicar la feina, de fet tots els butlletins municipals expliquen les bondats dels qui governen, però aquest número també té un element especial, per primer cop els partits polítics no tenim l'espai habitual.


Espero que els partits de l'oposició tinguem un butlletí especial aviat per donar la nostra visió, del que ha estat el primer any de l'actual govern CIU-PP-ADT-GIT-ex PSC.

dilluns, de setembre 21

Economia, està difícil



Aquest dies s'ha fet públic que la morositat -deixar de pagar el préstecs i hipoteques- als banc i caixes ha tornat a augmentar, El percentatge està prop dels 6'5% de mitjana, diuen els experts en economia que quan una entitat financera arriba al 8%, aquesta entitat ha de tancar les portes. No puc criticar els intents de garantir ingressos econòmics, i els serveis mínims socials, a les famílies sense ingressos, per part del govern central. Podria qüestionar en tot cas les formes i les prioritats del govern central, però el cas que em preocupa es que l'economia de l'estat continuarà en KO tècnic durant mesos i possiblement anys, creant més atur i més depressió social per les dificultats de les famílies i de les petites empreses per suportar la manca d'ingressos i, paral·lelament, la pressió fiscal, que d'una manera o d'altra ja es alta -sobretot ho notes quan les coses van realment malament-. L'augment d'impostos que el govern de l'estat ha anunciat, amb la normalitat de que ells els podran pagar sense dificultats, afectarà a totes les capes socials. Estic d'acord que que qui més té més ha d'aportar per garantir els serveis, però els impostos directes i indirectes que preparen des de l'estat afectarà a totes les butxaques, sense distincions. Europa ens ha confirmat que no aixecarem el cap durant temps, i no veig que els governs hagin fet cap esforç real per donar oxigen a la dinamització de l'economia.


L'estat espanyol ha viscut durant molts anys de la construcció i del turisme de la pandereta, deixant de costat la indústria productiva i d'exportació. Durant anys hem apostat per l'economia especulativa, del diner ràpid, hem ofegat al petit industrial en benefici de les multinacionals -durant anys han rebut el suport institucional cedint terrenys de franc, amb exempcions fiscals...-, hem venut el territori en benefici del totxo, i així estem, rodejats de freds i buits edificis -ni l'estètica s'ha respectat-.


A nivell municipal l'economia és un fidel reflex de la realitat econòmica, però agreujat per una situació -històrica- que Torredembarra és una petita ciutat dormitori i de serveis. Aquest mes ja estem veient les conseqüències, establiments que anuncien rebaixes per tancament. Ja no serveixen les dues o tres setmanes d'estiu per alimentar els dotze mesos de l'any, i això és el que ens queda a Torredembarra a nivell industrial, el turisme i per tres setmanes.


Els que som nascuts a Torredembarra i superem els trenta i molts -jo en tinc 40- encara recordem les sirenes de les fàbriques al municipi avisant a les treballadores i treballadors l'entrada i sortida de la feina, recordem bars plens de treballadors esmorzant, recordem un poble humil amb feina i amb la il·lusió d'arribar al diumenge per gaudir-lo amb la família.


Però també recordem l'aposta política dels ajuntaments de llavors, pressionar a les fàbriques per que marxessin i apostar pel suposat elitisme del turisme... i així estem a Torredembarra, fent nit al poble i al matí tothom -el qui té feina- agafant el cotxe o el tren -és la tercera estació amb més passatgers de la “província” de Tarragona- per marxar al lloc de treball.


Diuen que l'estat espanyol serà el darrer estat europeu en recuperar-se econòmicament, jo vaticino que Torredembarra serà el darrer municipi de l'estat en recuperar-se... que així no sigui.

dijous, de setembre 17

Efecte dominó


Després del ressò mediàtic que ha tingut que a Torredembarra s'està impulsant una moció per l'autodeterminació, ahir es van posar en contacte entitats ciutadanes i agrupacions locals d'organitzacions polítiques del Camp de Tarragona demanant informació. De les converses va sorgir la proposta de crear un front comú del Camp per fomentar les consultes populars a la majoria de municipis. Espero que els propers dies es pugui anunciar la primera reunió de la possible Plataforma del Camp – DECIDIM.CAT.

dimecres, de setembre 16

Enllaços noticies, consulta popular a Torredembarra



Entitats de Torredembarra i la Riera s'interessen per fer un referèndum com el d'Arenys. El Punt
Alternativa Baix Gaià de Torredembarra busca el suport dels grups locals per fer una consulta com la d'Arenys de Munt.
Diari de Tarragona
Alternativa Baix Gaià vol fer una consulta per l'autodeterminació a Torredembarra. DelCamp.cat
Arenys.- ERC de Lleida presenta una moció per celebrar una consulta sobiranista Vilaweb
Més de 60 municipis ja preparen referèndums locals sobre la independència. El Punt
ABG-EPM de Torredembarra quiere emular la consulta de Arenys de Munt. La Cope
Alternativa Baix Gaià de Torredembarra busca el suport dels grups locals per fer una consulta com la d'Arenys de Munt. 3cat24
ERC de Lleida presenta una moció per celebrar una consulta sobiranista. Europa press
ABG vol a Torredembarra una consulta per la independència. Tarragona21.cat

:-)


dilluns, de setembre 14

Solidaritat internacional

EPM està rebent molts suports davant de la proposta d'ampliar els municipis que faran la consulta popular. Aquestes paraules de solidaritat i compromís dels pobles del món les trasllado a la gent d'EPM d'Arenys de Munt, i més concretament cap al seu alcalde Carles Mora, membre de la Permanent Nacional d'EPM


Saludos compañeros catalanes,

Nos ponemos en contacto con ustedes desde las Juventudes del Congreso Nacional de Canarias (JCNC), la sección juvenil del este partido independentista del Archipiélago Canario. En nuestra página web (
www.juventudescnc.tk) pueden ver nuestros principios y demás información.

Queremos expresarles nuestro total apoyo en la realización de consultas populares sobre la Independencia de Catalunya a la vez que les felicitamos por el gran resultado de la realizada ayer. Adjuntamos el comunicado que hemos enviado a Prensa y que ha sido incluso recogido literalmente por algunos medios digitales (ej.:
http://www.eldigitaldecanarias.net/noticia20598.php).

Asimismo les dejamos dos entrevistas realizadas a miembros de nuestro colectivo en el periódico El Día, el de mayor tirada en las Islas Canarias (entrevista a Honorio Marichal
http://elguanche.net/Articulos/entrevistaeldia18ene9.htm ; y entrevista a David Fajardo http://elguanche.net/Ficheros2/davidfajardoentrevista.htm).

Por último, desearles ánimos y fuerza.
Asudem! (= ¡Un abrazo!)

Marcos García de la Rosa, portavoz de las J-CNC.
-- Juventudes del Congreso Nacional de Canarias
http://www.juventudescnc.tk/

diumenge, de setembre 13

dimecres, de setembre 9

Espanya prohibeix la consulta... i envia la Falange


Fa poques hores la justícia espanyola ha decidit ratificar la decisió d'aturar la consulta popular d'Arenys de Munt, a més han tingut l'enginy de permetre la manifestació de la Falange. És més que evident que les decisions judicials són fruït de les decisions polítiques del govern instal·lat a la meseta. El que tenia que ser una consulta de pa sucat amb tomàquet i oli, i que tant sols els quatre “hooligans” de l'independentisme haguéssim fet ressò del fet, ara s'està convertint en un boom polític de conseqüències encara per avaluar.


L'actitud d'Espanya està fent que aquest matí molts mitjans de comunicació internacionals hagin trobat una notícia sucosa... la suposada democràcia espanyola tremola quan un poble de 8.000 habitants ha decidit fer una consulta.


El que caldria és esbrinar qui assessora al govern central en les decisions per aturar el referèndum d'Arenys de Munt, penso que li tindríem que fer un monument en les places dels nostres pobles, gràcies a ell el conflicte català s'està internacionalitzant.


Enviar a la Falange en comptes de l'exercit no està gens malament, -us imagineu tancs i fusells en mig del poble?, ui, que diria l'Obama, el Sarkozi i la Merkel.. no queda bé-. Però carai, enviar als de la falange, amb les seves camises blaves i símbols del franquisme, ja no queda tant malament.
Apa, a esperar que passa les properes hores, això promet!

Ai, aquests romans...


dimarts, de setembre 8

Imatges de Festa Major











dilluns, de setembre 7

Independentisme, unitat popular



El cas d'Arenys de Munt està il·lusionant a molta gent, dissabte vam veure a persones de diferents grups polítics fent un acte unitari en favor de la independència, a diferència de la manifestació de Reus, on ERC ha estat apartada de la convocatòria.


Arenys de Munt és el model a seguir, els partits polítics són instruments per treballar i per defensar el que sigui, però l'independentisme no pertany a ningú, en tot cas pertany a la voluntat, o no, de tot un poble. En la majoria dels partits polítics hi han persones que aposten per que el poble de Catalunya decideixi el seu futur, i en aquest procés no pot quedar exclòs ningú, seguir el camí de Reus és fer feble el moviment independentista.


Em cansen les acusacions de que uns siguem els traïdors i els altres siguin els purs en la lluita, algú es pot atrevir d'acusar de traïdor a l'alcalde d'Arenys de Munt?, doncs ell és militant d'EPM -igual que jo-, una organització que té acords polítics amb ICV.


Deixem-nos de sectarismes i defensem la llibertat des del respecte.

dijous, de setembre 3

dimarts, de setembre 1

Festa Major








A Torredembarra estem en la setmana de Festa Major en honor a Santa Rosalia, tot i així quan realment serà festa en majúscules serà a partir de dijous fins diumenge. De moment aquest passat cap de setmana ja hem viscut moments importants, com la celebració dels 10 anys del Ball de Diables infantil, nois i noies de 7 fins a 12 anys imitant els moviments i actuacions dels grans -amb un molt bon nivell, tot s'ha de dir-. Diumenge, amb el grup musical Hort del Nap, vam fer el tradicional vermut que organitza al Ball de Diables. Al vespre vam veure com molta gent s'embotia en la Plaça de l'Escorxador per ballar al ritme de música country -gran feina de l'Assoc. de Country de Torredembarra amb el Toni, la Belen i l'Àxel al capdavant.




Ahir dilluns al vespre vaig estar, juntament amb les companyes i companys d'ABG, en el sopar a la freca que es va fer a la Plaça Mossen Joaquim Boronat, amb un gran èxit de participació, cal felicitar a les persones que van organitzar l'acte.




Dissabte hi va haver el pregó de Festa Major, la proposta era interessant, tres Rosalies de diferents edats ens explicaven com era la Festa Major en les seves èpoques, la sorpresa va ser quan ens vam assabentar que el pregó no estava escrit per les Rosalies, si no per el fill de la regidora de cultura. És el primer cop , que jo tingui coneixement, que el pregó l'escriu una persona que no és el pregoner d'aquell any. També em consta que la Comissió de Festa Major era desconeixedora d'aquest fet. També em va sorprendre les declaracions del pregoner no oficial que qüestionava el contingut dels pregoners anteriors, per fer pregons buits de sentiments... En fi, tant sols era un anècdota.




Demà dimecres al vespre aniré a l'assaig de castells, us convido a anar-hi., cal recordar que diumenge hi ha una diada castellera forta i tenim que ajudar a que els Nois de la Torre puguin fer la millor jornada de la temporada.