divendres, de novembre 27

Demo... què?

Vinyeta de FER

Caram, com s'han posat des de l'altre costat del “telón de acero”, amb l'editorial de la majoria de diaris catalans reclamant dignitat per Catalunya. Alguna editorial exigeix anular l'autonomia, utilitzar l'exercit... democràcia?

dijous, de novembre 26

Reunió de treball de l'Escorxador



Ahir ABG de Torredembarra es va reunir en la primera comissió de treball per assolir l'objectiu de fer de l'antic escorxador un centre cívic i ocupacional. Va ser una primera reunió que vaig viure amb molta alegria personal veient, i escoltant, les diferents intervencions de les companyes i companys del col·lectiu. Una reunió amb molta gent i amb molt d'interès per assolir l'objectiu.


Quan diem que l'escorxador ha de ser un centre cívic i ocupacional, ho traduïm pensant en crear un espai on la colla castellera Nois de la Torre pugui fer els seus assajos amb comoditat i amb tots els serveis necessaris, pensem en uns espais polivalents -sala de reunions, d'actes, de projeccions, aules...- per ser utilitzats per les entitats i col·lectius del municipi, pensem en uns espais on s'haurien de fer cursos de formació -tenim el model de Cambrils- i pensem en un espai cívic on la ciutadania d'un barri històric pugui relacionar-se amb normalitat.


També hi ha damunt de la taula la possibilitat que des de l'Escorxador es faci un servei de suport als emprenedors, fent assessorament i orientació per crear noves empreses..., i dins del debat -i de l'engrescament en les propostes- va sorgir l'idea de treballar per crear a Torredembarra un Viver d'Empreses.


Hi han idees, gent i il·lusions... us animo a participar-hi! alternativabg@gmail.com


dimecres, de novembre 25

Dignitat pel Baix Penedès!


Tot el meu suport a la gent del Baix Penedès, comarca farcida d'infraestructures desordenades que trinxen aquest territori. Ara els toca assumir la nova autovia, que juntament amb el LOGIS i d'altres invents del capitalisme agressiu (com l'urbanisme descontrolat) fan d'aquesta comarca un clar exemple de com no s'han de fer les coses.


Defensem el territori, per dignitat!

Jordi Fàbrega, un home lliure




Ahir a la reunió del Secretariat d'EPM ens ho anunciava i avui ja surt a la premsa catalana i espanyola, l'alcalde de Sant Pere de Torelló (Osona) i President de l'Entesa pel Progrés Municipal (EPM) Jordi Fàbrega, ha fet un decret d'alcaldia on permet a l'entitat que organitzarà la consulta sobiranista al municipi, utilitzar les dependències municipals, contradient les amenaces de l'estat que exigeix als ajuntaments que no cedeixin dependències municipals per fer les consultes al considerar-les il·legals.



Jordi es justifica utilitzant articles de la mateixa constitució espanyola, on diu que queda garantida la llibertat d'expressió, la lliure reunió... a més de considerar que els locals municipals pertanyen a la ciutadania. Una actitud que segur li provocarà un allau de crítiques ferotges per part dels “demòcrates” espanyols en les properes hores. De moment els primers en reaccionar han estat els de CIUDADANOS, que ja demanen la seva inhabilitació, i de ben segur que avui d'altres organitzacions polítiques s'afegiran a la ratzia contra l'alcalde.



Dir que em sento orgullós de la valentia política d'en Jordi Fàbrega. Orgullós de pertànyer a les EPM, organització municipalista, catalana i, com es pot comprovar, amb un President coherent amb les seves idees i pensaments, Jordi un home lliure.

dilluns, de novembre 23

Estatut...

L'autor de la vinyeta és en FARO, publicat al Diari de Tarragona

Llegint el PAIS d'ahir i escoltant les reflexions dels polítics avui, em dona sota el nas que això de l'estatut no acabarà gaire bé per uns, i serà una gran alegria per d'altres. Es va confirmant que la retallada pot tocar els pilars del document, a part de treure del preàmbul allò de nació, drets històrics, etc. Sincerament considero que ens tenen ben agafats pels baixos, deixant en evidència sobretot a totes aquelles persones que han treballat per dotar al nou estatut de noves eines d'autogovern.


L'actitud del constitucional i de la majoria de partits espanyols -especialment el PP- estan donant la raó a aquells que defensen que l'única solució és la independència. Recordo un article d'un company d'ICV que deia que per aconseguir un estat federal calia que hi haguessin federalistes als dos costats (Catalunya i Espanya), però que avui pocs es veuen al altre costat, una situació que ens porta a molts catalans a pensar que Espanya no es creu, ni es creurà, el model federal, obligant a molts demòcrates catalans a caminar per la via de ruptura.


Des de que tenim la televisió digital, podem veure cada nit, en diferents cadenes, unes tertúlies polítiques que ratllen la dignitat de l'homo sàpiens. Uns personatges -suposadament intel·lectuals- que estan “xalant” com mai davant la situació surrealista i esperpèntica de l'estatut. I es que mentre en alguns llocs “se la pelen”, en d'altres -concretament a casa nostra- ens la casquen.

Solució al riu Gaià



Les properes setmanes seran vitals per acordar una solució per garantir el cabal ecològic del Gaià. Hi ha una proposta que garantiria a tots els actors implicats l'aigua necessària, tècnicament és possible i econòmicament viable. El Govern català podria culminar una feina de planificar -la primera que fa un govern- ,amb molta dignitat, la gestió de l'aigua al nostre territori. Espero que les decisions polítiques serveixin per garantir, definitivament, la dignitat del nostre riu.


L'any s'acaba...

dijous, de novembre 19

"BULOS" XINESOS


Davant de l'allau de “bulos” contra la comunitat xinesa, pel fet d'obrir comerços a Torredembarra, -i a petició de l'assemblea d'ABG- personalment he revisat expedients, i puc certificar que totes les botigues gestionades per la comunitat xinesa compleixen amb les obligacions administratives, idèntiques a comerços gestionats per persones d'altres orígens.


ELS “XINUS” NO PAGUEN LLICÈNCIA D'OBERTURA
La comunitat xinesa, com tots els ciutadans de Torredembarra i del món, paguen religiosament la llicència d'obertura.


ELS “XINUS” NO PAGUEN IMPOSTOS A L'AJUNTAMENT DURANT UN ANY
L'única taxa directe a l'ajuntament és la d'escombraries. L'ordenança municipal no contempla cap bonificació cap aquesta comunitat ni cap altre. Si tens un comerç et toca pagar religiosament la taxa d'escombraries.


DARRERA ELS “XINUS” HI HA LA MAFIA
Darrera de moltes activitats pot haver-hi associacions il·lícites, que utilitzen activitats econòmiques per blanquejar diners. En els darrers anys ha estat el sector immobiliari el més implicat amb la “mafia”. És feina dels cossos policials detectar activitats il·licites.


EN LES BOTIGUES TREBALLA GENT SENSE PAPERS I CONTRACTE
Tot és possible, com d'altres activitats, no pel fet de ser xinesos tenen que ser il·legals. En tot cas és funció de l'administració de fer inspeccions periòdiques per controlar que es garanteixin els drets laborals -i humans- de les persones que hi treballen, en botigues xineses, latinoamericanes, catalanes, espanyoles, etc.

dimarts, de novembre 17

...



Fa dies que no escric al bloc, la feina és intensa. Viatges pel territori amb persones i col·lectius que es plantegen organitzar una candidatura al seu municipi per les properes eleccions municipals, (si estàs interessat/da en organitzar-te al teu municipi, envia correu a alternativabg@gmail.com). Gestions de política municipal -Escorxador, antenes telefonia mòbil, aparcaments per vehicles conduits amb persones amb minusvalies físiques...- Gestions comarcals -riu Gaià, abocaments il·legals al Torrent d'en Gibert...- i el que s'acosta les properes setmanes...


Ah!, i els propers dies tinc reunió amb representants d'Euskal Herria, per parlar sobre les consultes populars.


Salut i fins aviat!

dilluns, de novembre 9

Interpretacions, consultes i prioritats municipals



Aquest cap de setmana un company em deia que la imatge que havia penjat al bloc, una persona l'havia interpretada que jo no vull que a Torredembarra es faci la consulta popular. La persona que fa la interpretació diu que a la imatge hi ha una urna i una butlleta cremant-se, i això vol dir que Lluís Suñé no vol que el poble de Torredembarra pugui expressar-se sobre el futur d'aquest país.


La imatge el que intenta reflectir és la situació política al municipi, una situació que està cremant les possibilitats que Torredembarra pugui afrontar, amb normalitat, els reptes de futur més immediats. Soc de l'opinió que hi han persones que no volen que el municipi avanci, persones que poden estar a l'oposició o al govern, persones que “escupeixen” de manera interessada per fer impossible la bona entesa entre organitzacions polítiques per poder avançar en els diferents aspectes que afecten a un ajuntament i el municipi.


ABG no ha format part de cap govern després de les eleccions del 2007, malgrat créixer en vots i regidors, les circumstàncies no han creat escenaris favorables per participar en cap govern -això no vol dir que els nostres raonaments siguin els encertats-. No hem vist cap pacte de govern amb un acord on es marquessin objectius i els camins a seguir per assolir-los.


En el seu moment l'Assemblea d'ABG va acordar fer una oposició per aportar idees i propostes constants, així com intentar arribar a acords per ajudar a impulsar polítiques consensuades al municipi, sense renunciar a fer una oposició qüestionant totes aquelles decisions del govern que no considerem prioritàries o necessàries.


El desig d'ABG no és desestabilitzar cap govern, considerem imprescindible que Torredembarra tingui un govern el més estable possible, i poder arribar a les properes eleccions sense gaires sotracs, que l'únic que fan es fer de Torredembarra una ciutat ingovernable.


ABG té objectius immediats per abans que finalitzi l'actual cicle de 4 anys:

  • La recuperació de l'antic escorxador com a centre cívic i ocupacional del nucli antic i com a local de la colla castellera Nois de la Torre. Volem que l'edifici de l'escorxador sigui un espai on es facin cursos de formació laboral durant el dia, sigui l'espai de moltes entitats per fer activitats culturals als vespres i caps de setmana, i sigui el centre de trobada de les veïnes i veïns d'aquest barri històric.

  • Fer el nou Skate Park, una demanda històrica de molts joves.

  • Fer efectiva la regulació de la presència d'antenes de telefonia mòbil, sense que afecti al servei dels usuaris, aplicant les normatives europees.

  • Millorar el servei d'autobús municipal, ampliant els horaris perquè les persones que viuen en els nuclis externs tinguin millor mobilitat pel municipi.

  • Eliminar de la factura de l'aigua els mínim obligatoris, i fer pagar per volum de litres d'aigua utilitzats. Fixant la quota de manteniment de la xarxa de clavegueram i de la xarxa de canalització d'aigua potable.


Dit això, i tornant a l'inici del post, la consulta al nostre poble és important -de fet vam ser els primers en demanar a les forces polítiques el recolzament a la moció-. Donem pas a la ciutadania perquè s'organitzi i la consulta sigui una realitat, però també tinc que deixar clar que els partits polítics tenim dret a entrar i defensar la moció. ABG no incidirà en com organitzar-se des del carrer, però tampoc acceptarem que polítics disfressats d'alguna nova associació -i que fa dos dies militaven en altres formacions polítiques- vulguin gestionar la consulta.


Apa, salut i visca la terra!

dijous, de novembre 5


dilluns, de novembre 2

Nois de la Torre, llarga vida!



Ahir va ser un dia especial, la colla castellera del meu poble, els Nois de la Torre, celebraven la seva diada. Matinades, record als castellers traspassats, actuació castellera amb la colla convidada de Badalona, jocs per la canalla i dinar.

Un dinar-berenar-sopar, on vaig veure una colla amb salut i energies renovades, de fet la temporada ha estat espectacular superant les expectatives mes optimistes. El punt més emotiu va ser el reconeixement de la colla al Ton “Sagal”, anomenant-lo Cap de Colla honorífic.

Un sopar que en els parlaments, i des de les taules, es reivindicava un nou local per la colla. Crec que tots els partits polítics estem d'acord en prioritzar el nou espai per acollir l'entitat, espero que el proper 1 de novembre puguem dir que el nou local està, com a mínim, en fase de construcció.

Per molts anys Nois!