dilluns, de maig 31

Ep! ens veiem a la Plaça del Castell!


Atac de l'exercit israelià als vaixells amb ajuda humanitària


Sis vaixells amb ajuda humanitària per Gaza han estat atacats per l'exercit israelià. Almenys 16 persones cooperants que viatjaven en els vaixells, han mort. La notícia és molt recent, imagino que sortiran els que justificaran la violència de l'exercit i l'actitud de l'estat d'Israel. Ja n'hi ha prou de ser benvolents amb un estat que té empresonat tot un poble, que els deixa morir lentament de gana. Un estat que a través de la repressió fomenta que l'islamisme fonamentalista es faci seu la causa de tot un poble.

El que està passant ara mateix, és terrorisme pur i dur, d'estat?, quan la comunitat internacional posarà ordre a l'estat d'Israel?, fins quan permetrà l'agonia del poble palestí?, a qui interessa que els palestins s'aferrin a l'islamisme violent, en un acte de desesperació?, Hamas és un producte d'Israel?...

Us deixo amb el bloc de Manuel Tapial, un dels cooperants que està en un dels vaixells i que, fins fa unes hores, anava fent el relat de l'expedició.

divendres, de maig 28

Temps era temps

Quantes "bicicletes" es van fer a la Torre amb aquests "sifons"...

24 de juliol: Sopar a la fresca de l'Alternativa Baix Gaià


dimecres, de maig 26

Aquest cap de setmana, el territori en moviment...



Amunt les atxes!

dilluns, de maig 24

Interessant ple municipal


Veig que el darrer ple ha creat força literatura i això està bé. Posicionaments i criteris, alguns confrontats, d'altres amb ganes que trobar consens i alguns fora de joc, per manca d'arguments propis.

El titular del darrer ple podria ser que Torredembarra ha finalitzat el concurs d'escombraries amb èxit, un procés que va aconseguir el suport de totes les formacions polítiques, difícil en els temps que corren. Un procés avalat per la bona feina dels tècnics municipals i per un regidor, en Juan Pérez, que des del primer moment ens va implicar a tots. Un contracte que tindrà una durada de 8 anys.

D'aquest ple també vull recalcar el compromís de la regidoria de Cultura de no retallar el pressupost de les entitats culturals de cara a la Festa Major. És la resposta a la pregunta que vam fer sobre la contractació del sr. David Bisbal per un cost de 30.000€ més l'IVA. Tot i així em pregunto com resoldran la falta d'ingressos a les arques municipals.

Finalment no puc passar de comentar el debat estrella del maratonià ple, la ubicació del Centre d'Alta Resolució (CAR). Recordar que va ser una moció del PSC la que demanava ubicar aquest centre sanitari en terrenys del Pla Parcial La Rasa, al costat del CAP i al costat també del CEIP MIRADES, equipament que la gent de l'Alternativa Baix Gaià ha lluitat a fons per a la seva ubicació.

Una moció que va quedar damunt de la taula i que s'haurà de sotmetre a votació en un ple extraordinari abans de 15 dies. En el ple, CIU va treure uns arguments de darrera hora per frenar la moció, uns arguments que diuen que l'aprovació de la moció podria dificultar la ubicació definitiva del CEIP MIRADES. Evidentment haurem d'analitzar aquests nous arguments.

CIU de moment ha posar damunt de la taula els arguments que els fa pensar que el CEIP MIRADES es pot perdre aprovant aquesta moció. Si realment fa perillar l'equipament, s'hauran de buscar noves ubicacions. I si la moció no afectés al procés d'ubicació de l'escola, el principal argument contrari a la moció, entenc que CIU i el conjunt de l'actual equip de govern donaria suport a la moció.
La crònica de l'Azahara Palomares al diari El Punt

dimecres, de maig 19

Noticia de la JORNADA DE NETEJA


Noticies TGN

dimarts, de maig 18

Noticia de la JORNADA DE NETEJA

Diari de Tarragona

Propostes, diàleg i consens... no és tant difícil!



No cal donar masses voltes en el tema de la ubicació del CEIP MIRADES al centre de Torredembarra, on es volia ubicar quedava lluny de la majoria dels nens i nenes que l'utilitzaran. La reubicació estalviarà milers de desplaçaments mensuals, amb els conseqüents estalvis de les butxaques de les famílies torrenques, i potser amb l'estalvi d'haver de finançar, amb diners de tots, autobusos llançadora.


Hi han nuclis de Torredembarra que necessiten ajuda per revitalitzar l'economia, posar equipaments dins d'aquests nuclis és una bona manera de donar una empenta dinamitzadora. El CEIP MIRADES és un cas clar en la zona de la Rasa i Sort, així com el futur Centre Cívic i Ocupacional l'Escorxador ubicat al mig del barri vell del municipi. Dos projectes que sorgeixen des del màxim consens polític possible, dos projectes que la gent de l'Alternativa vam apostar per buscar el màxim consens polític i social.


D'aquest debat han sorgit elements importants, l'intent per part d'alguna formació política local d'aportar nous elements al debat sobre el futur dels equipaments al municipi. El PSC ha presentat una moció demanant debat sobre la ubicació del Centre d'Alta Resolució (CAR), equipament que vol fer la Generalitat de Catalunya i que estalviarà als ciutadans de Torredembarra els històrics viatges a Tarragona per fer-se una radiografia. Una proposta, la del PSC, que la podrem compartir amb més o menys mesura, però el que sí valoro es l'esforç de fer plantejaments que ens ajudin a pensar, reflexionar, i perquè no, arribar a un acord.


I parlant de propostes, cal dir que també haurem d'estudiar, amb tranquil·litat, la proposta que fa CIU de bellugar la rotonda del Pla Parcial la Rasa.


No hem de tindre por als reptes que se'ns plantegin, com no hem de tindre por a plantejar. L'Alternativa Baix Gaià fa anys que ho intentem, i el nostre desig és que el futur més immediat sigui el de proposar, dialogar i consensuar.


Amb aquest plantejaments deixarem enrere a tots aquells que treballen des del negativisme i la foscor. Deixarem en ridícul a tots aquells que, molts cops des de l'anonimat, es dediquen a destruir a les persones i els seus pensaments.


Els que som regidors tenim l'obligació a dedicar hores a la recerca de propostes que ajudin a millorar, en aquest cas, Torredembarra.


La lluita continua!

dilluns, de maig 17

dimecres, de maig 12

Comunicat JORNADA DE NETEJA


L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ CONVOCA A LA CIUTADANIA A PARTICIPAR EN UNA JORNADA DE NETEJA PER DEMANAR MÉS RESPECTE PER L'ENTORN RURAL DE TORREDEMBARRA

Dissabte 15 de maig, de 10 a 12 del matí, davant del Pavelló "Els Caus"

L'Alternativa Baix Gaià, a petició de joves de Torredembarra, convoca una jornada de neteja per denunciar el deteriorament de l'entorn rural del municipi. L'objectiu d'aquesta és conscienciar a l'administració local de la necessitat de posar mesures que aturin la degradació, així com conscienciar a la ciutadania de què l'entorn rural pertany a tots i que és responsabilitat comuna que es respecti.

Demanem a l'Ajuntament de Torredembarra que concreti mesures com:
  • Fer una campanya de conscienciació entre la població.

  • Detectar i netejar els abocadors il·legals

  • Incrementar la vigilància i denunciar a les persones que fan abocaments il·legals.

  • Senyalitzar àmpliament que està prohibit embrutar, així com fer constar les sancions.

  • Obligar als propietaris privats a què tinguin nets els seus terrenys.

  • Potenciar l'us els camins rurals creant rutes senyalitzades.

  • Fer un llistat de terrenys rurals o zones verdes, per reconvertir-los en horts i fer cessions temporals a persones que vulguin utilitzar-los.

  • Promoure acords amb propietaris per tal de donar un us social als terrenys abandonats: crear una xarxa d'horts urbans, facilitar la restauració de marges i casetes de pedra seca, etc.

dimarts, de maig 11

Contradiccions...

Quan veig al jutge Garzón entrar al jutjat, penso en que els guanyadors de la guerra civil continuen controlant el sistema. Però també m'entren sensacions contradictòries quan reclamem memòria històrica. Aquest jutge va protagonitzar les detencions “preventives” del 92, amb les conseqüents tortures cap als detinguts. Tant sols cal revisar la sentència del Tribunal d'Estrasburg on afirma que 17 ciutadans catalans van ser vexats i torturats.

I penso, quan comença i s'acaba la memòria històrica?, tenim que reclamar justícia per els milers de ciutadans represaliats i assassinats per defensar el sistema legalment constituït com era la república, però, i la història fosca de la transició i de la democràcia, algú reclamarà algun dia que es faci justícia?. Quan es revisi la democràcia d'aquí 30 o 40 anys, farem mocions que condemnin la justícia “preventiva” que aplicava un jutge d'aquella època?.


Qüestionarem la llei de partits que un dia es van treure de la màniga per il·legalitzar partits que fomentaven la violència, i més concretament si són d'origen basc i secessionistes?, ens preguntarem d'aquí 30 o 40 anys perquè no es van il·legalitzar partits que fomentaven l'odi a les persones per el seu color de pell i/o origen?, perquè no es van il·legalitzar partits que fomentaven l'exterminació de la democràcia i el retorn a règims feixistes?.


D'aquí a 30 o 40 anys, presentarem mocions condemnant el tancament dels primers diaris en un estat democràtic europeu, -EGIN, Egunkaria-, i dels jutges que ho van fomentar?...

dilluns, de maig 3