dimarts, de juny 29

Retallada a l'estatut, ja no som una nació (sic)



Ja tenim sentència que acaba igual que independència, però que no és el mateix. No som una nació, mil anys d'història i d'institucions pròpies a fer punyetes per un recurs que va presentar el Partit Popular, avalat per unes persones que no coneixem ni han estat escollides per les urnes. Els articles que parlen de fiscalitat, inconstitucionals!, a fer punyetes també, el finançament i les balances fiscals, continuarem sent solidaris obligatòriament amb els nostres impostos,, tinguem o no, una crisi de cavall!

I de la llengua?, ara resulta, segons el constitucional, que el català ja no es la llengua de Catalunya, tindrem que anar a Andorra per fer us de la nostra llengua?, farem algun tractat amb algun altre país per tindre garanties d'us i de supervivència del català?.

Els partits polítics ens convoquen a una manifestació per el 10 de juliol, i em sembla bé, però... i després?, assumirem el cop de puny als ronyons de tots el catalans que ens ha propinat el Tribunal Constitucional?... Indignació i ràbia, sensació de submissió davant d'un estat que des de que ens va annexionar no ha parat d'intentar eliminar la voluntat de poble i d'autogestió.

Podem parlar de monarquia o d'estat federal?, Espanya està preparada per assumir ser una nació de nacions, amb rei o sense?, jo penso que no. Poques vies ens queden, ahir a la nit les tertúlies televisives i radiofòniques de la "meseta" s'omplien de joia per la sentència, mentre per sota de les imatges sortien missatges de mòbil de “respectuosos” suposats demòcrates, dient que “se jodan los catalanes”, “anulación de la autonomia catalana, ¡ya!".

Com diu un bon amic basc, “tranquilo, que les den!"

dimecres, de juny 23

Interessen més els sorolls de sabres, que debatre propostes?


En el darrer ple, l'Alternativa Baix Gaià va llençar diverses propostes i reflexions:
  • Un cop obert el pàrquing Filadors recuperar la zona verda del Carrer Lleida, actualment utilitzat com aparcament provisional.
  • Inserir publicitat a la ràdio local Ona la Torre, possiblement sigui de les poques emissores municipals del país que no té ingressos de publicitat i està finançada al 100x100 amb diners de les arques municipals.

  • Acompanyar les mesures obligatòries de l'estat per eixugar el dèficit públic municipal reduint els sous de les treballadores i treballadors, amb altres mesures de contenció i de retallades pressupostàries. Considerem injust que el sou dels treballadors sigui l'única mesura per reduir el dèficit municipal. El pressupost municipal, encara per aprovar, hauria de contemplar aquestes mesures.

  • Alternativa Baix Gaià no comparteix el criteri de la contractació del sr. Bisbal, però la respecta. L'únic que demanem és que si l'ajuntament decideix invertir diners en aquest tipus d'espectacles, no sigui a costa de reduir pressupost de les activitats de les entitats culturals de Torredembarra. També vam dir que estaríem d'acord en plantejar reduccions de pressupost, sempre i quant l'ajuntament fos capaç de reduir diners en altres despeses. No acceptarem que els sous dels treballadors i el pressupost de les entitats culturals siguin les mesures per eixugar dèficit, o per pagar altres tipus d'activitats.

  • Vam proposar potenciar espais comuns on totes les generacions i cultures puguin compartir, viure i respirar junts. Un dels principals dèficits de Torredembarra és la unitat i el sentiment de poble, de pertànyer a un projecte comú, en aquest cas Torredembarra. No podem comprendre i compartir la voluntat de separar, quan l'important avui es sumar.

  • La bona feina que estan fent els partits polítics amb el tema de l'Escorxador, amb la comissió gestionada i treballada a fons per l'Iris Gual.

Aquests i d'altres temes van sortir al ple, però que per desgràcia sembla que no interessen massa als que parlen dels plens. L'important és el soroll de sabres, la “bronca”, les sortides de to i el rés va bé. I així ens va.

Ah! I dir que els regidors de l'ABG van ser els únics que no van participar en les sortides col·lectives de la sala de plens, la primera sortida de regidors de part l'oposició, PSC, ERC i regidora no adscrita i la posterior sortida de la sala dels regidors de l'equip de govern, CIU, Agrupació, PP i GIT.

Som conscients que no agradem a un sector i que la crítica anirà en augment així s'acostin les eleccions municipals. Però les crítiques ens animen a no canviar i a seguir amb els nostres pensaments. Uns ens acusen de radicals, d'altres de poc radicals, i és que tenen tota la raó, nosaltres no som ni una cosa ni altre, som un grup de persones que intentem, sota els nostres valors i criteris, treballar per Torredembarra. Assumim els nostres errors, però també assumim les nostres petites victòries, amb orgull i serenitat. De fet si fem un repàs d'aquests darrers anys, els grans debats que han omplert els mitjans de comunicació i moltes hores de plens, han estat propostes de l'ABG.

Hi han els que han volgut apropiar-se de lluites que inicialment ningú es plantejava, tant sols l'ABG. I nosaltres contents que d'altres organitzacions hagin posat a la seva agenda temes que, fins ara, havíem defensat sols.

Sabem que molta gent ens segueix, que acudeix als regidors de l'ABG per informar-se o per demanar petites gestions i el nombre de persones que s'adhereixen al llistat de correus electrònics per rebre el butlletí informatiu setmanal, creix dia a dia. És per aquesta gent, per la seva confiança que continuarem al peu del canó.



No canviarem, la lluita continua!

dimecres, de juny 16

Tres anys sense acció de Govern, i festa al carrer de l'ALTERNATIVA


Queda poc menys d'un any per a les properes eleccions municipals, hauran estat quatre anys de pactes i contrapactes entre les diferents formacions polítiques, exceptuant l'Alternativa Baix Gaià. Quatre anys amb governs en minoria numèrica i amb inexistents plans d'acció de govern, tant des de les inversions en equipaments, com en política econòmica -estalvi, dinamització econòmica, ...-, passant per les polítiques que ens faci a la gent de Torre tindre la sensació real de que anem tots a una i amb ganes que sigui un referent de la comarca i del país.

La inestabilitat i la manca de projecte ha creat una mena de depressió social, de desconfiança cap a l'administració que hauria de ser la més propera als ciutadans, l'ajuntament. A aquest còctel de depressió col·lectiva cal afegir-li la greu recessió econòmica que ha tocat amb violència a la societat torrenca, fent que 1383 persones estiguin a l'atur, segons les dades de la Generalitat de Catalunya, un 25% més d'aturats que ara fa un any.

La gent que formem part de l'Assemblea de l'Alternativa Baix Gaià pensem que les dificultats les hem de reconvertir en virtuts i en noves motivacions per fer millorar el municipi. Entenem que quan hi han dificultats la unitat d'acció política hauria de ser imprescindible.

Conscients que la unitat de les formacions polítiques serà gairebé impossible per fer front a les dificultats, l'Alternativa Baix Gaià continuarà buscant fórmules per a la recerca del consens amb totes elles, en temes que considerem imprescindibles per fer avançar Torredembarra.

Aquesta recerca comporta moltes hores elaborant les propostes, buscant informació i assessorament que ens ajudin a fer una tasca el més impecable possible. Aquests darrers anys hem viscut moments de fortes frustracions, al comprovar com moltes de les nostres propostes anaven a un calaix, sense que la majoria de formacions polítiques hagin dedicat una hora per avaluar les nostres propostes. Tot i així, aquestes frustracions les traduïm en energia positiva, aquesta experiència ens ajuda a estar més forts que mai, i us podem assegurar que en tenim moltes ganes de continuar amb aquesta lluita.

Hem preparat per el dissabte 24 de juliol una festa al carrer de l'Alternativa Baix Gaià, hi haurà un sopar -el preu és de 6€- i després un concert-ball de rumba catalana amb el grup Sacromonte. Amb aquest acte volem compartir amb la ciutadania tota la feina que hem fet en els darrers anys, ho farem amb una exposició que estarà a peu de carrer durant la festa, on podreu comprovar tot allò que hem pogut fer des de l'oposició.

Per reserves:
alternativabg@gmail.com

divendres, de juny 4

Torredembarra: 1.383 persones aturades

Torredembarra avui té 1.383 persones aturades, un 25% més que ara fa just un any. Són dades de l'observatori de l'atur de la Generalitat de Catalunya. Fent comparatives de municipis amb certes similituds som dels municipis on l'atur ens colpeja amb especial violència. Penseu en quins són els motius de la nostra feblesa davant d'aquesta crisi...

dimarts, de juny 1

Interessant teranyina ciutadana


El 24 de juliol l'Alternativa Baix Gaià organitza un sopar a la fresca, al carrer, amb música en directe. Durant l'acte hi hauran uns expositors que intentaran reflectir la feina de l'organització en els darrers anys, la feina dels dos regidors i dels companys/es que formen part de l'assemblea, companys/es que amb el seu treball i esforç, fan que l'Alternativa ompli les quatre parets del consistori de propostes. La gent de l'Alternativa tenim la necessitat de comunicar i explicar la feina, i serà gràficament en aquesta exposició al carrer, mentre sonen refrescants notes de rumba catalana. Una proposta, la del sopar, que està quallant de manera interessant, i les previsions fan pensar que serem un bon grapat de ciutadans que omplirem el Carrer Ample.

Us convido a participar i a formar part d'una festa que ens ha de permetre eixamplar i consolidar una teranyina ciutadana, que ens ha de servir per fer front els reptes més immediats de Torredembarra.
PREU: 6€ CONFIRMACIONS: alternativabg@gmail.com