dimarts, de novembre 30

Eleccions municipals: Reunió de treball


Demà dimecres iniciem un seguit de reunions de treball per elaborar el programa electoral, la candidatura, precampanya i campanya. Si tens interès per participar, t'esperem a les 8 del vespre a la Sala de reunions del Casal Municipal.

Tot està per fer i tot és possible!

dilluns, de novembre 29

Sondeig eleccions municipals al meu bloc


La setmana passada vaig inaugurar al meu bloc un sondeig de la intenció de vot a les eleccions municipals a Torredembarra, de les persones que em visiteu . Evidentment no té cap valor ni reflecteix més del que és, un simple sondeig de bloc. Cada dilluns aniré penjant la traducció en regidors, mitjançant un simulador de la regla de Hondt.

divendres, de novembre 26

Ple per dimarts al migdia...


M'acaben de comunicar (divendres vespre) que l'ajuntament ha convocat un ple per el proper dimarts a les 13'30h, un del punts és el famós crèdit dels 5 milions €, que ara l'han rebaixat a 4. Em reservo el que em passa pel cap, però estic molt, molt i molt emprenyat!. Anem a ple per setmana, als migdies, no poden ser com a mínim als vespres?, esperen així que hagin regidors de l'oposició que no puguin vindre per motius laborals?. Aquesta és l'actitud de la dreta catalana, la mateixa que diumenge intentarà guanyar i governar el nostre país.

dijous, de novembre 25

Violència de gènere, mai més...

dimecres, de novembre 24

Obra pública inacabada



Mesos que passen i les obres públiques no s'acaben, el pavelló municipal no té la llicència d'activitat perquè li falta una sortida d'emergència, el teatre de la “Caixeta” no es pot inaugurar perquè li falta també resoldre la sortida d'emergència, al carrer Antoni Roig falten 245.000 per refer l'obra (una obra que es iniciar el 2007), al teatre municipal li falten un milió d'euros més del previst per acabar l'obra, una piscina municipal coberta que li falten 2,3 milions d'euros per tapar-la... i així anant fent. No acaben les obres, però això sí, des de la casa gran ja estan fent previsions de nous equipaments.

L'obra pública a Torredembarra és, i ha estat, un desastre. No pot ser que milions d'euros estiguin al carrer en format d'obres inacabades, cal posar damunt de la taula cada cas, on estan les dificultats i acabar d'una vegada per totes els equipaments.

I un altre tema que em preocupa és el cost de manteniment d'aquests equipaments en el futur. Ja s'ha calculat el cost per tindre oberts tots aquests i d'altres que ja s'estan dibuixant?. Cada edifici nou vol dir personal, programació, aigua, llum... despeses en definitiva, despeses que s'hauran d'assumir dels impostos dels ciutadans i de les empreses.

dimecres, de novembre 17

El PP proposa en un videojoc eliminar immigrants i independentistes


El Partit Popular ha creat un joc on es guanya eliminant independentistes i immigrants... i encara volen que se'ls respecti!

dimarts, de novembre 16

Dimecres assemblea...


Si vols participar a l'assemblea envia un correu electrònic confirmant la teva assistència. alternativabg@gmail.com


divendres, de novembre 12

Vaga dels treballadors de COSBAPSA...


Ahir vaig estar amb els treballadors de la neteja viària que havien iniciat una vaga indefinida, amb l'objectiu de poder cobrar les nòmines de dos mesos. L'ajuntament de Torredembarra paga a l'empresa COSBAPSA, però aquesta no paga als treballadors.

Tot i que l'ajuntament no és el responsable directe de que els treballadors no cobrin, no podem permetre, com a administració local, tindre contractes amb empreses que no paguen als seus treballadors. Tot i així, la precarietat laboral d'aquests treballadors no acaba amb el tema de les nòmines, hi han d'altres aspectes com la nau de l'empresa, on es guarden les màquines de la neteja, no disposa ni d'aigua, llum i lavabo.

La intenció dels treballadors era passar la nit a la sala de plens de l'ajuntament, malgrat l'amenaça inicial del consistori d'enviar als Mossos d'Esquadra per desallotjar-los, finalment al vespre es va arribar a un principi d'acord. Durant la tancada vaig fer d'enllaç amb l'exterior, ja que si ells sortien ja no els deixaven tornar a entrar.

dilluns, de novembre 8

Creada la Coordinadora Skatepark Torredembarra


Endavant!

divendres, de novembre 5

El Punt: Una altra protesta a favor de l'‘skate park'

Foto: El Punt


El govern local va anunciar que està estudiant alternatives a l'ampliació

Els partidaris de l'ampliació del parc de patinatge (skate park) de Torredembarra tornaran a fer una acció de protesta dissabte vinent després que, al seu parer, l'Ajuntament hagi incomplert el compromís de posar en marxa el projecte durant aquest any. Els joves patinadors i les seves famílies organitzaran una sèrie d'actes davant de l'edifici de l'ajuntament des del migdia i fins al vespre.

Tot i que el pressupost municipal preveu una partida de 60.000 euros per al nou parc de patinatge, l'alcalde, Daniel Masagué, va reconèixer l'estiu passat que el cost era massa elevat per assumir-lo en aquests moments. En el darrer ple, Masagué va anunciar que està estudiant “altres alternatives” per resoldre el conflicte.

dijous, de novembre 4

Retireu la caseta!


En aquesta caseta abandonada, propietat d'una immobiliaria, el mes de juny tres nens van estar a punt de perdre la vida en un incendi, dos d'ells van estar molt temps hospitalitzats per les greus cremades. Mesos abans de l'accident l'ABG va denunciar el risc. L'ajuntament de Torredembarra quan es dignarà a retirar-la?, haurem d'esperar a un nou accident amb resultats més greus per reaccionar?

dimarts, de novembre 2

Cadastre i IBI

Noticia: Diari de Tarragona

La intervenció de l'ABG en el darrer ple sobre l'IBI i la revisió cadastral ha fet que algunes persones i empresaris s'hagin posat en contacte amb nosaltres. La propera setmana ens reunirem amb aquestes persones. Si algú més està interessat/da en el tema IBI, sobretot sobre l'actualització del cadastre, i voleu participar en la reunió ho podeu fer enviant un correu a alternativabg@hotmail.com.

Ofensiva del Partit Popular contra la llengua catalana



La setmana passada el PP va iniciar, o reprendre segons es miri, una creuada contra la llengua catalana. L'argument és la sentència del Tribunal Constitucional i l'objectiu del PP és no perdre vots en benefici d'organitzacions com la PxC i Ciudadanos. De moment amb els seus recursos ja han aconseguit que els reglaments de la Diputació de Lleida i de l'Ajuntament de Barcelona hagin quedat suspesos. Ara, anuncien una onada de recursos a totes les institucions catalanes, siguin Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions, Universitats, etc... Cal recordar que molts d'aquests reglaments que volen eliminar, van ser votats favorablement per regidors i diputats del PP en el seu moment.

Fa pocs dies, abans de l'ofensiva del PP, en un programa de ràdio em preguntaven quins partits quedaven exclosos per l'Alternativa Baix Gaià per els possibles pactes postelectorals a nivell municipal, i la meva resposta va ser justament la del Partit Popular, entenent que mentre aquest partit continuï agredint al poble de Catalunya calen mesures d'aïllament. I em refermo amb aquest pensament, el PP guanya eleccions humiliant al poble de Catalunya, a la seva cultura i llengua, i això no ho podem permetre.

No puc entendre que grups catalanistes puguin governar amb el suport de partits que ja es plantegen, seriosament, eliminar l'autonomia catalana.