dilluns, de gener 31

Apunts breus i telegràfics...

Foto:Quan tallàvem carreteres....

APUNT 1: CEIP MIRADES, si hi havien els terrenys i els diners, perquè no es va fer?, doncs això, estem entrant en la precampanya electoral.

APUNT 2: També CEIP MIRADES. Una escola on el 95% dels alumnes son fills de famílies immigrades. L'ajuntament no pot tancar els ulls, tenim que posar els mecanismes per ajudar, i facilitar, la integració a la societat torrenca.

APUNT 3: Els treballadors de la neteja viària ja porten 4 mesos sense cobrar. En el darrer ple vam escoltar que no era el nostre problema. Els carrers estan més bruts que mai.

APUNT 4: Torredembarra continua apostant pel turisme gairebé com a única indústria. No hem vist cap projecte per engrescar l'economia local.

APUNT 5: Els pagesos es queixen que els camins rurals estan fets una merda, i que en canvi els camins d'Altafulla i La Pobla de Montornès cada any es fan millores importants.

APUNT 6: Els vestigis de l'economia del totxo encara són visibles, esquelets d'edificis, urbanitzacions abandonades i destrossades, casetes d'immobiliàries obertes convidant a que hi hagin més accidents com el que vam viure l'any passat.

APUNT 7: Iniciem el 2011 sense pressupost municipal, sense cap pla d'estalvi...

dimecres, de gener 26

dimarts, de gener 18

REUNIÓ DE TREBALL: PROPOSTES ECONÒMIQUES PER TORREDEMBARRA


Pots participar en l'estratègia econòmica per Torredembarra que estem preparant la gent de l'Alternativa per el propers anys. Disposem del privilegi de l'assessorament d'un tècnic en economia i expert en gestió. Envia un mail i et direm els detalls d'aquesta reunió de treball. alternativabg@gmail.com


divendres, de gener 14

Diari de Tarragona: Els treballadors de la neteja viària porten tres mesos sense cobrar


Bones sensacions...

Dimecres al vespre la COMISSIÓ ELECTORAL de l'ABG es va reunir per elaborar una proposta de calendari fins a les eleccions municipals, una proposta que s'haurà de debatre i aprovar a la propera assemblea. Estaven convocades les 6 persones de la comissió, finalment es van presentar 18 companys i companyes amb moltes ganes de fer propostes. Bones sensacions...

dimecres, de gener 12

ONA LA TORRE sense publicitat, malgrat la moció

El 2010 vam presentar una moció demanant que la ràdio municipal pogués emetre publicitat, fet que ajudaria a finançar part de les despeses que genera ONA LA TORRE i a potenciar el comerç local. La moció es va aprovar, amb el vots en contra de l'equip de govern. Han passat molts mesos de l'aprovació d'aquesta moció i de moment la ràdio municipal continua sense publicitat, bé, cal dir-ho tot, amb molta publicitat dels que manen. Si els acords de ple no serveixen per a rés, perquè fem plens?.

divendres, de gener 7

Apunts breus i telegràfics...

APUNT 1: Vam reclamar l'skate park, l'ajuntament es va comprometre, el pressupost disposava de la partida, però mai es va fer. Desprès es va negociar una racó del pàrquing Mañé i Flaquer com a mesura temporal i barata, el pares dels nens van participar en la negociació. Mesos desprès de l'acord, la situació és la mateixa...
APUNT 2: Vam fer gestions amb l'ajuntament amb la demanda de músics de Torredembarra per disposar d'un local d'assaig, es va fer una reunió (amb foto per la premsa inclosa) i es va arribar a un compromís. Han passat molts mesos i la situació és la mateixa...

APUNT 3: Vam gestionar la demanda dels veïns i veïnes de Clara perquè fos respectada la zona verda del barri, l'ajuntament volia ubicar una escola, es van arribar a acords amb l'ajuntament per buscar una ubicació més coherent per les necessitats dels alumnes (amb aquesta ubicació, l'escola queda molt lluny de la majoria). Han passat molts mesos i la situació és la mateixa...



dimarts, de gener 4

Els traballadors de la neteja viària porten tres mesos sense cobrar


L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA CONTINUA TREBALLANT AMB COSBAPSA, EMPRESA CONTRACTADA PER FER LA NETEJA VIÀRIA I QUE FA TRES MESOS QUE NO PAGA ALS TREBALLADORS, MALGRAT ELS ACORDS DE L'11 DE NOVEMBRE DE 2010

L'Alternativa Baix Gaià exigeix a l'equip de govern que posi fi a la situació de precarietat dels treballadors

Els acords de l'11 de novembre eren l'embargament judicial dels comptes de l'empresa per garantir el pagament als treballadors. Fer una inspecció de la nau de l'empresa ja que, segons els treballadors, no disposa ni de llum, aigua corrent, lavabos i llicència municipal.

L'Alternativa Baix Gaià entén que l'administració local no pot mantindre relacions comercials amb empreses que fomenten la precarietat laboral. A Torredembarra constantment s'estan fent inspeccions als comerços, i en canvi es permet que una empresa que dona un servei públic, i que està finançat per les taxes que paguem els ciutadans, pugui vulnerar els drets dels treballadors.

Exigim que es resolgui aquesta situació immediatament.

NO A LA PRECARIETAT LABORAL, NO AMB ELS NOSTRES DINERS!

dilluns, de gener 3

Llei del tabac, una cortina de fum?


Comencem l'any parlant de la llei del tabac, als fumadors ens preocupa i ens considerem agredits, i per els no fumadors és una gran noticia perquè el dret a respirar aire, més o menys, net, el tindran garantit als bars i restaurants.

Tot i així em dona la sensació que la llei del tabac és una cortina de fum perquè els ciutadans no parlem d'altres temes, que ens afecten directament a la línia de flotació de les nostres economies domèstiques, o bé de la situació de l'autogovern de la nació catalana.

La llum, el gas, els peatges i aliments bàsics com el pa pugen el preu, -per posar alguns exemples-, el subsidi dels 426€ el treuen -milers de famílies deixaran de tindre ingressos-, la destrucció de llocs de treball augmenta de manera alarmant -i el 2011 pot ser molt pitjor-...

Una situació econòmica perillosa, i encara més en un territori com el nostre, on les institucions no deixen de ser de pa sucat amb oli, molts cops gràcies a l'actitud submisa dels nostres representants polítics davant de les agressions constants per part dels instruments de l'estat per buidar de contingut les nostres lleis, com és el cas de l'estatut.

Sense els instruments necessaris per fer front als reptes immediats, com afrontar els devastadors efectes de la crisi -atur, tancament d'empreses...- i potenciar noves economies que ajudin a fomentar la creació de llocs de treball, les catalanes i catalans patirem per sortir- se'n.

Parlem de tabac, però la palla va cara