dimecres, d’abril 27

dijous, d’abril 14

11 de setembre de 1977


Dues imatges dels Nois de la Torre penjant, després de 40 anys de dictadura, la senyera a l'Ajuntament de Torredembarra. Gràcies Montes!

dimarts, d’abril 12

Neteja viària

Com està el tema de la neteja viària?. De moment els treballadors tornen a acumular 2 mesos sense cobrar, la nau sense llicència d'activitat i el servei lamentable. Es compleixen els 15 dies donats per l'alcalde per trencar el contracte. Em dona la sensació que hi ha l'estratègia d'aguantar l'actual situació. En fi, està molt bé parlar de planificar però hi han actuacions immediates i urgents.

divendres, d’abril 8

Generar confiança per crear ocupació


CREAR UN PLA ESTRATÈGIC PER GENERAR CONFIANÇA ENTRE ELS INVERSORS, EMPRENEDORS I EMPRESARIS AJUDANT A REDUIR L'ATUR AL MUNICIPI


1466 persones del municipi estan a l'atur, segons les dades de l'Observatori del Treball de la Generalitat, moltes d'elles provinents del sector de la construcció


Davant d'aquesta situació cal un ajuntament que assumeixi que Torredembarra és un municipi afectat greument per la crisi, que la construcció ja no tornarà amb la força que hi era, que hi ha centenars de famílies en situació econòmica extrema i que calen mesures urgents per reconduir aquesta situació. Cal apostar per crear un Pla Estratègic que generi confiança als inversors, emprenedors i empresaris. Cal apostar per crear Tallers de Formació, per tal de reciclar laboralment a les persones aturades del municipi.


A grans trets, aquests són els principals eixos que caldria desenvolupar en matèria del foment del treball:


Facilitar que els emprenedors puguin obrir el seus negocis a Torredembarra, assessorant i fent els tràmits àgils i ràpids. Recordem que actualment els tràmits duren entre 3 i 4 mesos.


Recuperar la Torredembarra industrial. Cal recordar que el municipi era un referent industrial els anys 70 del segle XX. I ara és imprescindible crear escenaris adients que ajudin al retorn d'una economia productiva que generi llocs de treball. Cal reinventar el polígon industrial, ampliant-lo, i oferir a les indústries del país la possibilitat d'instal·lar-se al municipi, cedint terrenys i facilitant els tràmits. Oferir als emprenedors locals i empresaris terrenys, sota cessió i amb les mateixes condicions que les empreses grans, per a què puguin desenvolupar la seva activitat econòmica. Totes aquestes facilitats s'han de fer a canvi que prioritzin la contractació d'aturats i aturades de Torredembarra.


Crear el Viver d'Empreses, amb l'objectiu de fomentar nous projectes empresarials. Cal fomentar el Cooperativisme, com a mesura alternativa a l'actual model d'empresa que es deslocalitza. Volem empreses que arrelin al territori, que tinguin responsabilitat social. En temps de crisi cal incitar a les persones, sobretot qui no té feina, a crear nous projectes empresarials. Des de l'ajuntament cal impulsar formació, l'assessorament i suport logístic a les persones que vulguin iniciar un projecte empresarial en el nostre municipi.


Reinventar la indústria del turisme. No comparteixo les polítiques de turisme que es porten a terme. Cal actualitzar els serveis i fer polítiques per tal que, en el futur, grups inversors trobin atractiu fer un hotel al municipi. Cal rebutjar hotels gegantins, sense identitat i amb possibles i greus impactes tant visuals, com ecològics. El Núcli Antic és un diamant en brut sense polir. Calen polítiques que animin a fer inversions als immobles d'aquesta zona, respectant les façanes i el patrimoni històric, fomentant la implantació d'un comerç respectuós, amb varietat, que inclogui serveis de restauració i d'allotjament amb identitat i qualitat.


Formar laboralment a les aturades i aturats. La crisi ens fa acostar a la xifra de 1.500 persones a l'atur. Un percentatge alt prové del sector de la construcció, una economia que difícilment tornarà amb la força d'anys anteriors. És per això que cal crear tallers de formació laboral, que ajudin posteriorment a les persones aturades a ampliar les seves possibilitats de trobar feina. Aquesta mesura és urgent.