divendres, de setembre 30

NICOLE. Els actes del cap de setmana

NICOLE: Article d'opinió

Aquests dies m’he emocionat en veure la mobilització d’una colla de persones de Torredembarra per salvar la Nicole. Fa temps que els ciutadans anem baixos de força, veient com els esdeveniments passen sense que quasi no poguem dir ni piu. Veiem tanta i tanta gent que ha perdut la fe amb la cosa col·lectiva, que sentim l’envestida neoliberal com una bola de neu que no para de fer-se gran. Deia que m’he emocionat en veure com persones diferents i col·lectius diversos responen a la crida desesperada de la família de la NICOLE. Una empresa que paga el bitllet, un col·lectiu de harleys (foroharley.com/f12/ayudemos-entre-todos-nicole-cure-cancer-28957) que recull diners entre els seus socis, una llar d’avis que prepara un berenar solidari, k-9 que organitza una exhibició, una pintora que ofereix un dels seus quadres per a subhastar, una treballadora d’una ràdio estatal que farà arribar un dossier de premsa als locutors famosos, gent anònima que demana fer un ingrés, professors de la URV mobilitzats per cercar recursos, treballadors d’una empresa del País Valencià que recolliran fons entre els seus companys/es, una companya que s’ofereix per fer una activitat per a la canalla, un treballador d’una caixa que fa una crida entre els seus companys, dos amics que s’ofereixen per cuinar uns pintxos per divendres a la nit, els castellers que accepten que els solidaris venguin entrepans diumenge al concurs7, un torrenc que va marxar a viure super lluny i que vol fer un ingrés, etc.
M’he emocionat. I voldria compartir amb tots valtros la necessitat de fer un forat a l’agenda i fer-nos presents aquest cap de setmana a la Plaça de les Monges i a la Plaça del Castell. Fem crida entre les amistats. Val la pena compartir la solidaritat!
Jordi Suñé

dimecres, de setembre 28

NICOLE: La solidaritat es mobilitza




Gràcies als mitjans de comunicació que esteu publicant l'article demanant suport a NICOLE, i gràcies a la forta difusió que s'està fent des de les xarxes socials. Dir que gràcies a vosaltres avui estem rebent molts correus demanant el núm. de compte i el calendari d'activitats del proper cap de setmana.

Aquest cap de setmana tots tornarem a ser NICOLE!

dilluns, de setembre 26

NICOLE: el temps s'acaba i falten 15.000€

Estic amoïnat, porto uns dies -tot l'estiu- ajudant a recollir diners per curar la malaltia de NICOLE, un nena de 6 anys que pateix leucèmia mielomonocítica crònica. Una malaltia que està consumint la seva vida, i que aguanta patint mensualment una sessió de quimioteràpia.

L'estranya, i letal, malaltia que pateix NICOLE es pot curar, tècnicament la medicina esta prou avançada, per retornar-la a ser una nena amb una vida normal. NICOLE necessita un germà, que al seu naixement es pugui extreure les cèl·lules mare per ser utilitzades en el tractament que posteriorment rebrà NICOLE.

Perquè les cèl·lules mare siguin cent per cent compatibles amb NICOLE, cal que els òvuls siguin manipulats genèticament, fet que donaria fortes garanties de la recuperació de la nena.

I aquí sorgeix el principal problema, les lleis de l'estat espanyol no permeten fer modificacions genètiques, primer s'ha de demanar una autorització al Ministeri de Sanitat, i posteriorment, poden ser mesos d'espera, comunicaran la decisió. En la majoria de casos, rebutgen l'autorització.

La única solució per NICOLE es portar a ella i als seus pares a països on les lleis sí permeten fer aquest tipus de tractament. Si ets ric no hi ha problema, però si ets humil, com la majoria de famílies, no disposar de diners pot significar la mort de la teva filla.

El darrer informe mèdic ens recorda que la salut de NICOLE s'està deteriorant a marxes forçades per culpa de la leucèmia, però també ens diu que la quimioteràpia l'està debilitant les seves defenses i que a NICOLE se li està acabant el temps, i que cal actuar amb molta urgència.

La solució està en un hospital de Chicago, els metges aconsellen fer el tractament en aquesta ciutat d'Estat Units. Una solució que és cara, viatge, dos mesos d'allotjament i el tractament. Curar a NICOLE val 25.000€.

NICOLE havia rebut altres tractaments, concretament tres, però van fracassar, i el temps s'acaba.

Davant d'aquesta desesperada situació, un grup de persones de Torredembarra ens vam organitzar per recollir els 25.000€. Durant aquest mesos la Colla castellera els Nois de la Torre van organitzar una jornada amb diverses colles del país, i nosaltres com a col·lectiu vam organitzar un ball popular, i una marató de 24 hores amb la participació de moltes entitats locals. Però de moment hem recollit 10.300€, una xifra que es queda curta davant dels 25.000€ que necessitem.

Estem a una setmana perquè NICOLE i els seus pares marxin a Chicago, és la seva darrera oportunitat, i ens falten 15.000€ per ajudar a salvar a NICOLE. L'ajuntament de Torredembarra ja ens ha dit no avançarà ni un cèntim, i la única solució és fer una crida desesperada per salvar la vida d'aquesta nena de. Una crida a que vingueu als actes que estem preparant per dissabte, i una crida a que, si podeu, col·laboreu econòmicament, no dubteu, la vida de NICOLE val 25.000€

Si voleu més informació, o teniu fórmules per recollir diners: baixgaia.lluis@gmail.com

Gràcies!

dimarts, de setembre 13