dijous, de març 29

La vaga amb els ulls de la premsa internacional

Visió de la premsa internacional sobre la vaga general. És important que ens oxigenem una mica de la greu intoxicació informativa que s'està donant, des dels governs autonòmic i central, i de molts mitjans de comunicació estatals.
-Le Monde: Grève générale en Espagne contre la réforme du travail et l'austérité (traducció al català)
-The Guardian: Eurozone crisis live: Spanish general strike kicks off (traducció al català)
-La Repubblica: La Spagna si ferma contro Rajoy, sciopero per la riforma del lavoro (traducció al català)
-al-Jazira: Spanish workers stage general strike (traducció al català)
-Wall Street Journal: Spain Strike Challenges Austerity (traducció al català)
-Público: Greve Geral en Espanha marcada por dezenas de detençoes (traducció al català)
-The New York Times: Spanish Trade Unions Start General Strike
-Die Zeit: Generalstreik lähmt Spanien (traducció al català)
-The Wall Street Journal: Spain yields up on strike, budget jitters (traducció al català)
-BBC: Spanish workers hold general strike over labour reforms (traducció al català)

dijous, de març 22

Parlem d'aigua, avui al vespre

dimecres, de març 21

Solidaritat obligatòria: peatges

El govern espanyol es planteja allargar la concessió dels peatges a Catalunya per finançar les autopistes de la comunidad de Madrid. Estic convençut, que el govern de la Generalitat aplaudirà la iniciativa. Total, la proposta passa per beneficiar, també, a la "nostra/seva" LA CAIXA!

dilluns, de març 19

Gestió de l'aigua, en parlem!


Avui dilluns 19 de març, les senyalitzacions de velocitat de les entrades i sortides de Torredembarra s'han actualitzat. Això ha estat possible gràcies a la lluita ciutadana organitzada. Queda encara un llarg recorregut per assolir el 100x100 dels objectius de la plataforma, però és un important pas endavant. Felicitats per la feina!

I parlant de feina! paguem l'aigua que no consumim, ens tallen l'aigua quan estem sense ingressos... L'ajuntament vol aprovar els reglaments de l'aigua i clavegueram, l'esborrany dona molts drets i poques obligacions a l'empresa, en canvi els usuaris disposarem de pocs drets i de moltes obligacions. Avui hem convocat una reunió de treball per revisar el document, per fomentar la creació d'una Comissió ciutadana que prepari un paquet de propostes que ajudin a fer un reglament pensat per les persones, i no per enriquir a una empresa que gestiona un bé comú, necessari i escàs. Abandonem la queixa permanent i passem a l'acció. Ens veiem aquest vespre.


dijous, de març 15

dilluns, de març 12

ALTERNATIVA BAIX GAIÀ CONVIDA AL POBLE DE TORREDEMBARRA A PARTICIPAR EN L'ASSEMBLEA OBERTA, CONVOCADA PER DIMECRES 14 DE MARÇ

El proper dimecres 14 de març, a les 20h al bar del Casal Municipal, hi ha convocada una assemblea oberta de l'Alternativa Baix Gaià. Els regidors explicaran la feina que han estat fent durant el darrers mesos. Informarem dels punts, i decidirem el vot, que hi han a l'ordre del dia del proper ple municipal, també recollirem precs i preguntes per fer al plenari.
En els darrers mesos la feina del grup municipal ha estat molt intensa, malgrat estar a l'oposició. Hem activat i participat en moviments populars del municipi, moviments organitzats per assolir objectius concrets i col·lectius.

Tenim clar que el model clàssic d'organització política està arribant a la seva fi, i que la desconfiança de la ciutadania cap a les seves institucions és absoluta. Volem que l'ABG sigui un instrument útil per les persones, per organitzar-se i fomentar lluites justes.

A l'assemblea decidirem propostes per treballar, a fons, en els propers mesos, com per exemple:
  • Informació de la feina que hem fent durant el darrers mesos.
  • Debatrem els punts del Ple de l'ajuntament. També recollirem precs i preguntes.
  • Campanya per demanar un pla d'eliminació de barreres arquitectòniques i de millora de la mobilitat.
  • Una moció, i campanya, per demanar a l'ajuntament millorar els camins rurals del municipi.
  • Una moció demanant a l'ajuntament que es solidaritzi públicament, amb els afectats per l'estafa d'algunes entitats financeres retenint els seus estalvis. A Torredembarra, la majoria són persones grans.
  • Proposta per demanar que s'accelerin les tramitacions de les peticions d'obra menor.
  • Proposta de moció per demanar la creació d'una Oficina d'Assessorament a l'Emprenedor, i als comerciants existents al nostre municipi.
  • Propostes per el Pressupost 2012. On retallem?, quines partides s'han de reforçar?
Si vols informació del nostre col·lectiu, o participar en les nostres reunions de treball temàtiques: alternativabg@gmail.com. També ens pots trobar de 6 a 8 de la tarda, de dilluns a divendres, al despatx del grup municipal a l'ajuntament.

dimecres, de març 7