dijous, de desembre 20

ARGUMENTARI PER LA MOCIÓ EN DEFENSA DE L'ESCOLA EN CATALÀ I DECLARAR AL SR.WERT PERSONA NON GRATA


La moció no s'ha votat per la negativa del govern local, format per CIU, PP i GIT

Considerem la reforma educativa un atac més al poble de Catalunya i contra un dels seus més preuats tresors, la llengua. Prohibida durant els 40 anys de dictadura franquista, i perseguida per “reals decretos” durant els 300 anys que dura l'espanyolitat forçada. Malgrat les prohibicions i persecucions, el poble ha estat capaç de mantenir viva una llengua, que des d'Espanya van voler fer desaparèixer.

En ple debat del futur polític de Catalunya, i en plena crisi econòmica, el govern d'Espanya aprofita el tema de llengua per agitar més l'ambient, argumentant que Catalunya ha de ser bilingüe. Justament ells, que quan l'escola i les administracions eren en castellà, quan els nostres noms al DNI tenien que estar escrits amb la seva llengua, ells mai va sortir en defensa del català, demostrant que el bilingüisme no és l'objectiu, si no, com va dir el ministre de Cultura, el sr. Wert, l'objectiu “és españolizar a los niños catalanes”.

Aquesta moció també ens planteja declarar persona non grata al ministre de Cultura espanyol, el sr,Wert. Fet que no tenim cap inconvenient en recolzar-ho. Aquesta proposta ens porta a recordar que el sr.Wert tant sols és un petit exemple de les agressions al poble català, i que no és patrimoni exclusiu del PP, la constant bel·ligerància contra Catalunya. Cal recordar, i perquè no plantejar-se a declarar-los també persones non grates a José Bono i Francisco Vázquez del PSOE, comparant Catalunya amb l'Alemanya nazi, i així un llarg reguitzell de suposats demòcrates espanyols de tots els colors polítics, que un dia sí, i un altre també, no paren d'alimentar-se electoralment, atacant directament a la dignitat de les catalanes i catalans.

En clau local, el PP governa Torredembarra. Ho fa gràcies a CIU, una partit que aquesta setmana ha pactat amb ERC estabilitat política al Parlament, una consulta d'autodeterminació per el 2014, augmentar la pressió fiscal i retallar 4.000 milions d'euros al pressupost del 2013.

Els atacs a la llengua no han tingut una resposta institucional per part de l'ajuntament de Torredembarra, ni ha favor, ni en contra. Tot per evitar enfrontaments polítics entre els socis de govern i garantir que CIU pugui continuar governant el municipi. Si tinguessin un mínim de dignitat nacional, el PP ja fa dies que estaria ocupant les cadires de l'oposició, com a mínim els hi demanem que a les proclames de la diada evitin dir Visca Catalunya Lliure, i podran continuar governant amb tranquil·litat amb el partit que ens vol retornar als temps de la dictadura.

Però els atacs al poble català no acaben amb la llengua, volem recordar l'ofeg fiscal que patim els treballadors i autònoms catalans, i les terribles conseqüències de les polítiques de fer dels serveis, negocis. Un espoli fiscal que està obligant al govern català a fer polítiques de retallades i d'augment de la pressió fiscal, de fet el govern de CIU i ERC ja han anunciat 4.000 milions d'euros de retallades el 2013.

Considerem que l'excepcional situació, calen decisions excepcionals, i exigim a les administracions catalanes que no traslladin el patiment al poble, demanem que es plantegin practicar la insubmissió fiscal i que els diners recaptats siguin per garantir la qualitat de vida, de les dones i homes que vivim a Catalunya.

dimarts, de desembre 11

Torredembarra sotmesa al PP

Cal que totes les institucions del país facin un pronunciament de rebuig contra l'atac a la llengua i a la dignitat del poble català, plantejat per el ministre de Cultura, el sr. Wert. La proposta del ministre tant sols és un mostra del menyspreu constant del nacionalisme espanyol contra el poble català

Cal que el nacionalisme espanyol entengui el cansament dels catalans d'aguantar diàriament agressions i amenaces.

L'11 de setembre la ciutadania ja va mostrar la seva força, però ara ens cal que les nostres institucions agafin el sentir d'indignació popular, i mostrin públicament fermesa davant d'aquests constants atacs.

Em neguiteja el silenci de l'ajuntament de Torredembarra, governat per CIU, PP i GIT. Un pacte que permet al Partit Popular gestionar la regidoria d'Ensenyament, el mateix partit del ministre Wert i de l'expresident Aznar.

D'aquesta situació en faig responsable a CIU i al seu alcalde que, per mantenir el poder, continua amb el pacte amb el PP.

Estem en temps de valentia i de posicionaments clars davant del futur de Catalunya. El PP és un partit amb un missatge clar i contundent; vol una Catalunya espanyolitzada i sotmesa a l'estat.

Ara cal que CIU, i en concret CIU de Torredembarra, es defineixi.