dimarts, de desembre 27

14 de gener

dimecres, de desembre 21

APUNTS ALTERNATIUS

Plaça Mossèn Joaquim Boronat: Vam presentar una moció demanat millores a la plaça. De moment no tenim notícies que hagin iniciat el projecte.

Falques publicitàries a ONA LA TORRE: Vam presentar una moció demanant que la ràdio municipal pogués emetre publicitat. De moment silenci per part de l'ajuntament.

Regulació de la publicitat als carrers: Vam presentar una moció demanant la regulació de la publicitat al carrer, augmentant els espais on les entitats i col·lectius puguin fer difusió dels actes que organitzen. De moment no sabem rés de la seva aplicació.

Pressupost municipal 2012: Acabem l'any, com ja és habitual, sense debatre i aprovar el pressupost municipal. En canvi el patronat de Cultura ja ha aprovat el seu pressupost, sense tindre coneixement de quants diners disposarà realment en el pressupost 2012.

Tertúlies a la ràdio municipal: Felicitem als gestors d'ONA LA TORRE per els 12.000 oients, però ens agradaria que en les tertúlies hi hagués alguna persona vinculada al nostre col·lectiu. Ens consta que la resta de partits polítics tenen representants.

Radar mòbil: Encara no hi ha una solució definitiva, l'ajuntament s'ha compromès a trobar una solució. Felicitem als centenars de ciutadans que han tingut la valentia d'organitzar-se en una sola veu per denunciar aquesta injustícia.

Mercat ecològic: Felicitem als seus impulsors, esperem que l'Ajuntament de Torredembarra tingui la suficient visió per recolzar i ajudar a consolidar, aquesta magnífica iniciativa.

Caritas: Ens consta el titànic esforç que està fent aquesta entitat, per fer front a les desesperades demandes de molta gent afectada per la crisi. Demanem a l'ajuntament molt més recolzament.

Cal que espavilem


Torredembarra supera les 1.500 persones aturades, i molts torrencs que encara tenen feina han de marxar diàriament per fer-ho. I es que Torredembarra ja és una ciutat dormitori, la indústria és inexistent, tant sols cal acostar-se al polígon suposadament industrial i podrem comprovar que hi han més magatzems que empreses que generin llocs de treball. Si anem al centre del municipi, ens trobem petites botigues, locals tancats d'antigues immobiliàries que encara ens recorden l'època daurada del totxo, més locals tancats, entitats financeres, bars i algun restaurant.
Ja fa temps que la principal economia del municipi, la construcció, va desaparèixer. Deixant al seu darrera centenars de persones aturades, empreses arruïnades, locals tancats i esquelets d'edificis sense acabar. I de moment no hi ha cap símptoma que ens indiqui que els propers anys puguin ser millors.
Davant d'aquesta llarga agonia econòmica, ja fa temps que l'administració local hauria d'haver reaccionat per adaptar-se a les noves situacions generades per la crisi.
Cal potenciar els serveis socials, som conscients que en els darrers anys ha augmentat la partida de diners, però cal revisar, de nou, els servei que s'està donant, per millorar sobretot l'agilitat per reaccionar de manera rapida i eficient.
Prioritzar la contractació de persones i empreses de Torredembarra per als serveis municipals. Cal recordar que per fer els servei de neteja dels centres escolars, s'ha contractat una empresa de Madrid.
Reduir la despesa municipal en tots els serveis que no siguin bàsics per a la ciutadania, que els polítics es paguin de la seva butxaca els dinars i sopars organitzats per l'ajuntament, que la despesa protocol·lària s'anul·li, etc. Fomentar les noves tecnologies per reduir la vergonyosa despesa de paper a l'ajuntament. Mesures d'estalvi energètiques i reduir a la meitat l'actual despesa de telèfon.
I de manera urgent caldria que l'ajuntament convoqués a tots els partits polítics per intentar crear una taula de treball, seriosa, per detallar un pla estratègic que ajudés a fomentar el treball al municipi. Cal parlar del polígon industrial, gestionar mesures que generin confiança perquè les empreses s'instal·lin al municipi, crear una oficina d'assessorament i suport a l'emprenedor...
Hi ha feina a fer.

dimecres, de desembre 7

Ens veiem el 15 de desembre

dilluns, de desembre 5