dissabte, d’abril 14

Noticia d'El Punt




Bloquegen el debat de la moció de Salvem els Muntanyans al ple de la Torre


A.P.. Torredembarra


La moció presentada per la Plataforma Salvem els Muntanyans finalment no serà debatuda al proper ple de l'Ajuntament de Torredembarra, que se celebrarà el 19 d'abril. La comissió informativa celebrada dijous passat a la tarda va descartar que la moció fos inclosa a l'ordre del dia gràcies al vot contrari de PSC, PP, GIT i l'abstenció de CiU. Tan sols l'Alternativa Baix Gaià (ABG), ERC i la regidora no adscrita Maria Dolors Toda van mostrar-se favorables que el text presentat per la plataforma fos votat al ple.


La moció presentada per la plataforma reclamava l'adhesió del consistori a la petició presentada davant del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, en què es demanava l'ampliació de l'espai d'interès natural Platja de Torredembarra i Creixell amb els terrenys afectats pel pla parcial Muntanyans II. La plataforma ja va presentar una altra moció el 2005 (en què demanava el suport a la possibilitat de compra de Muntanyans II per part del Ministeri de Medi Ambient), que en aquell cas sí que va arribar a ser debatuda i aprovada pel ple.


El portaveu de la plataforma, Jordi Vázquez, va lamentar la falta de voluntat per part de la majoria al consistori de protegir els terrenys, i va assegurar que s'intentarà tornar a presentar la moció. ERC, a més, va demanar que s'elabori un nou reglament de participació ciutadana «més contundent».