dijous, d’agost 23

Al bon temps, al carrer!



Llegeixo al Diari de Tarragona d'avui, la denuncia que fan 4 ciutadans sobre el Festival de l'XXL, les seves queixes van relacionades a que, durant dues nits de cap de setmana no van poder dormir. Una de les consideracions que fa una de les afectades es jutjar el tipus de música “...lo que se celebró no era música, solo ruido, ensordecedor...” Tinc que dir que la música Hip Hop, no es sant de la meva devoció, però es indiscutible que es un tipus de música que belluga el cos a milers de joves del nostre pais.


Respecto l'opinió d'aquests ciutadans i comprenc, en part, les seves queixes, però també crec que tots tenim que posar part de la nostra paciencia al servei de la societat. Els ciutadans que han presentat denúncies, en la major part son persones que venen a estiuejar al nostre municipi, i ens demanen als torrencs que no fem soroll per que ells han vingut a descansar.


L'hivern es llarg, molt llarg i a les nits fa fred, i els torrencs ens tenim que quedar a casa per les inclemències climatològiques, i a l'estiu, temporada que per les temperatures ve de gust estar carrer, els torrencs ens tenim que quedar a casa per no pertorbar el descans d'alguns turistes. Curiós es també escoltar a persones que es molesten per tindre actes al carrer, molts d'ells parlen amb orgull de “las fiestas de su pueblo”, on tot el poble està al carrer, i es posen torrats com una cuba “gràcies” als litres d'aigues diverses amb alta graduació, això sí, al “pueblo” es pot fer, però al meu poble no!.


Ara s'acosta Santa Rosalia, Festa Major de Torredembarra, la festa on tots els torrencs tenim que sortim al carrer, fer soroll, anar als concerts, a les cercaviles, a ballar darrera les xarangues... I a qui no li agradi o no ho accepti, cap al “pueblo”, que com deia Kortatu, “que aquí no pasa nada”.