dimarts, de setembre 28

L'Ajuntament vol retallar la partida de polítiques socials i evitar fer el reivindicat skatepark


S'ha convocat un ple extraordinari per el dimecres 29 de setembre (demà) a les 13h, dia de la vaga general.

Hi han dos punts,

Una modificació de crèdit que encara que soni demanar un nou crèdit, en realitat és modificar el pressupost. Es tracta d'agafar diners d'altres partides i posar-les en un altre. L'objectiu que té l'equip de govern es aconseguir 245.064 euros per fer obres al carrer nou. D'on treu els diners?, alguns exemples:
  • 60.000 de l'skatepark (definitivament adeu a l'skate)
  • 20.000 que treu de Benestar Social (en canvi es van gastar 30.000 pel Bisbal)
  • 15.000 de medi ambient
  • 10.000 Subvenció dels Nois de la Torre.
  • 18.737 de Patrimoni
  • 5.000 de joventut
  • ... i així fins sumar els 245.064 que necessiten per pagar els errors del carrer nou.

Modificació d'operació de crèdit a llarg termini, que és un crèdit tou d'un milió d'euros de l'any 2007 per finançar el teatre municipal. Amb aquesta modificació que pretenen?:

  • Allargar el venciment del pagament del crèdit (del 2015 que passi al 2019)
  • No començar a pagar el crèdit fins el 2015.
  • Amb la conseqüència d'incrementar el tipus d'interès.

Un cop més estem davant d'una situació lamentable, no hi ha manera, convocatòries a darrera hora, en dies complicats com demà dia de la vaga general i els pitjors horaris per la gent que té obligacions, les 13h.

No avancem, considero una manca de respecte per els regidors i regidores de consistori que sempre tenim que alterar l'agenda al ritme que ens marquin. Inicialment hi havia un acord que els plens es convocarien, tan el ordinaris com els extraordinaris, sempre en dijous.

En fi, deu ser un nou estil de fer política, espero que si un dia governem no caiguem amb les mateixes actituds.

dilluns, de setembre 27

Setmana cultural del Grup de Dones: Com ha canviat Torredembarra


RIU GAIÀ, S’HA GUANYAT UNA BATALLA, PERÒ ENCARA NO LA GUERRA



Hi han moltes persones que pensen que lluitar i implicar-se per assolir objectius que poden ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones, normalment no serveix de res. Però el cert és que de tant en tant es demostra que organitzar-se i treballar per exigir a les administracions que resolguin petits i grans problemes que ens afecten, sí que serveix.

Ara fa 11 anys que veïns i veïnes del Baix Gaià ens vam organitzar per demanar solucions a la situació caòtica de les comunicacions per carretera, i demanàvem la gratuïtat de l'autopista per descolapsar la llavors nacional 340. Al cap d'un any de talls de carreteres i de pressions populars es va assolir la gratuïtat de l'autopista.

Poc abans d'aquelles mobilitzacions havia nascut la Plataforma Salvem el Gaià, amb l'objectiu de recuperar el cabal ecològic del tram final de riu Gaià. Onze anys després, aquest juliol, l'Agència Catalana de l'Aigua i REPSOL signaven un acord per garantir l'aigua al Gaià abans de 12 mesos. Per arribar a aquest acord, sempre millorable, han hagut de passar dues coses. Primer algú que fes la feina de remoure consciències i mobilitzar a la ciutadania, aquí el paper de Salvem el Gaià ha estat imprescindible, i segon, una administració que compartís la voluntat ciutadana de retornar la dignitat al riu Gaià.

Durant els anys de govern de la Generalitat de CIU va ser impossible assolir l'objectiu, reunions, promeses i incompliments van ser els resultats de la gestió d'un govern més preocupat per defensar els interessos de la multinacional, que no pas de fer justícia cap al territori del Baix Gaià. L’acord garanteix aigua al Gaià, però considero que és un pas més del procés que ens haurà de portar definitivament a que el Gaià sigui un riu absolutament normal. El Gaià riu i el Gaià connector biològic, el que ens ha de garantir la mobilitat de les especies, l’altre factor que no podem renunciar i que ens ha d’animar a engrescar-nos a continuar la lluita.

S’acosten eleccions al Parlament de Catalunya i cladrà creuar els dits perquè el nou govern que surti de les urnes sigui sensible amb el territori. Aquests darrers anys de govern d’esquerres, tot i que he estat molt crític en alguns dels plantejaments mediambientals, tinc que reconèixer que ha estat sensible i receptiu en el cas del Gaià.

Cal estar contents, però no satisfets, s’assolit la victòria d’una batalla, però encara no s’ha guanyat la guerra.

dijous, de setembre 23

FIRA DE CERVESA ARTESANA: Endavant amb les economies alternatives!

Els dies 8 i 9 d'octubre, Torredembarra viurà la 2ona Fira de la Cervesa Artesana. L'organitza la gent de la Cevesa Estraperlo -100x100 de Torredembarra-. Us animo a vindre al meu poble, a que feu reserves d'allotjament, a que menjeu en els extraordinàris restaurants que tenim i, sobretot, a que disfruteu dels actes que acompanyen la fira.

dilluns, de setembre 20

Aigua un dret, no una mercaderia


El que us deia, parlar de l'aigua al bloc i ja tenim visites d'empreses vinculades.
EMPRESA PÚBLICA, JA!

Gestió pública, l'aigua un dret!


El darrer ple va reflectir el caos polític que viu Torredembarra, un govern en minoria que avança ensopegant constantment, incapaç de consensuar rés amb els partits de l'oposició i a sobre, incapaç d'acabar les obres públiques començades.

Aquest ple l'hem vist inundada de mocions, la majoria demanant comissions de treball. Comissions que, si seguim les estadístiques d'assistència, serem molt pocs els regidors i regidores que garantirem l'assistència.

Es nota que estem a vuit mesos de les eleccions, al ple em van acusar de fer un míting amb el punt de la sentència de l'aigua. Però aquesta acusació no es nova, sempre que trenquem els esquemes del políticament correcte se'ns acusa de fer actes propagandístics.

Però amb el tema de l'aigua dia que passa, el temps ens dona encara més la raó. Els interessos econòmics que genera una contracte d'aquest tipus fan que les empreses que participen en el concurs utilitzin mètodes poc convencionals per assolir l'objectiu de guanyar, com fins i tot aconseguint que un jutge aturi un acte sobirà com és un ple municipal.

I dic que ens dona la raó, perquè passen els anys i aquest contracte continua als tribunals, mentrestant a Torredembarra continuem amb una xarxa de clavegueram i d'abastament de mitjans dels anys 60, amb fortes pèrdues d'aigües a la xarxa, amb una escandalosa factura de 36 m3 obligatoris de consum, quan les famílies tenen una mitjana de consum d'entre 8 i 12 m3.

Un contracte que calcula els consums del futur en funció a una previsió de creixement demogràfic, un contracte que diu que si no s'arriba als beneficis establerts, l'ajuntament assumirà les pèrdues de l'empresa.

Un dels arguments més forts per privatitzar el servei són els 12 milions d'euros que l'empresa haurà d'invertir. 12 milions que es venen com un “regal” al municipi. Algú ha vist mai una empresa regalant diners?. L'empresa no dona 12 milions, en tot cas els avança, per recuperar-los, amb escreixos, en el futur.

Continuarem defensant la gestió pública de l'aigua, una gestió que ajudaria a reduir el cost de la factura, que fomentaria l'estalvi del consum, que generaria llocs de treball, que donaria beneficis econòmics al municipi i que no tallaria el subministrament de l'aigua a aquelles famílies que no poden pagar-la pels efectes de la crisi (avui a Torredembarra són moltes les famílies sense aigua casa).

divendres, de setembre 17

dimecres, de setembre 15

Publicitat a ONA LA TORRE



Moció que presenta el grup municipal Alternativa Baix Gaià – EPM, perquè la Ràdio Municipal ONA LA TORRE pugui emetre falques publicitàries

EXPOSICIÓ

Atès que la Ràdio Municipal ONA LA TORRE es finança íntegrament amb diners públics provinents del Pressupost municipal.

Atès que la crisi econòmica està afectant greument els ingressos a les arques municipals.

Atesa la necessitat de moltes empreses privades d'anunciar i promocionar els seus productes i comerços, i que actualment moltes d'elles utilitzen la ràdio Municipal d'Altafulla per fer-ho.

Atès que permetre que Ràdio ONA LA TORRE pugui incloure falques publicitàries faria reduir la despesa pública per al seu manteniment.

El Ple de l'Ajuntament de Torredembarra, ACORDA:
  • Aplicar l’ordenança fiscal amb els preus de falques publicitàries a Ràdio ONA LA TORRE.

Setembre de 2010

dimarts, de setembre 14

Torredembarra ja és un dels municipis més endeutats

Clica al damunt

dimarts, de setembre 7

Crèdit 2009: El teatre continua tancat i l'skate per fer.

Fes clic al damunt

El proper mes d'octubre farà un any que l'ABG va recolzar un crèdit finalista, es a dir, un crèdit amb partides concretes. El principal argument per recolzar el crèdit era que al Teatre Municipal li faltava més d'un milió d'euros per acabar-lo. La gent de l'ABG vam entendre que no podíem permetre allargar l'agonia d'un equipament que ja tenia una forta inversió, i que no es podia acabar per manca de diners. D'aquest crèdit també cal destacar la partida de diners per fer l'Skate Park, entre d'altres inversions.

El cas es que gairebé ha passat un any del crèdit i el Teatre Municipal continua igual, tancat. Així com la inversió de l'espai perquè els joves de Torredembarra puguin patinar, sense molestar ni ser molestats.

dilluns, de setembre 6

A Torredembarra, iniciem la temporada del "ja veurem"

Imatge del Ball parlat dels Diables de Torredembarra


Iniciem curs polític, a nivell nacional les eleccions al Parlament de Catalunya, la crisi i el creixement sociològic de l'independentisme marquen l'agenda. A nivell estatal ETA anuncia que no vol continuar amb la lluita armada (esperem que sigui per sempre), i el ministre de “treball”, el senyor Corbacho, ens amenaça en que es vol presentar a les eleccions catalanes (deu meu, que hem fet els catalans per merèixer-nos això) i a nivell local s'inicia la temporada del “ja veurem”. Dic ja veurem, perquè hores d'ara tot és una incògnita.

Ara fa un mes vam entrar un recurs de reposició per demanar que es repetís la votació del pressupost del 2010, avui ja acabat el termini per convocar un ple extraordinari per votar el recurs, un pas obligatori segons la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Malgrat les lleis, les normatives i el respecte als regidors de la corporació, ni ple convocat, ni resposta. Tant sols silenci.

La setmana passada vaig fer consulta al secretari accidental, el titular estava de vacances, i em comunica que a secretaria no tenen constància de res, ni del recurs, ni del possible informe, ni de la convocatòria del ple.

Aquesta actitud m'obliga a anar a la justícia ordinària par presentar un contenciós, i a part prendre mesures polítiques davant d'una actitud deslleial cap a una organització política que va apostar per una estabilitat política, aportant suports en moments puntuals per garantir la governabilitat del municipi fins a les properes eleccions municipals.

Els regidors de l'ABG hem perdut la confiança cap a un alcalde que ens ha fet una jugada “política” que ens ha perjudicat, i que ha donat ales i oxigen als nostres rivals polítics.

Ens dol que utilitzi el tema de l'escorxador com a arma electoralista contra l'ABG. Ho dic perquè he pogut contrastar durant aquest dies de Festa Major la informació que l'alcalde va dir a la Colla Castellera Nois de Torre, que l'escorxador no tiraria endavant per culpa “del partit de Lluís Suñé”.

Entenc que aquests actes de l'alcalde, i de CIU, és una clara estratègia de desgast contra l'ABG. Un fet que es tot un honor rebre aquests atacs, ja que la lectura que puc fer de moment és que l'ABG ha crescut socialment, i que aquest atacs l'únic que fan és cohesionar el grup, així com ampliar els suports externs.

I finalment un darrer apunt, aquest mes d'agost ha estat molt bellugadís en termes polítics, fins hi tot i han hagut propostes de representar a altres sigles polítiques en les properes eleccions municipals. I es que ja hi ha una primera enquesta, pagada per un partit polític des de Barcelona, que corrobora que l'ABG s'ha implantat amb força i pot tindre un creixement electoral important.