dimecres, de febrer 14

Avui totxo, i els propers 25 anys que ?


Torredembarra, com la majoria de municipis del litoral, viu econòmicament de la font d'ingressos, en part, del turisme, i sobretot de la construcció. L'economia de les arques municipals depen, i molt, de les llicències d'obra, aquesta dependència és la que provoca que els nostres municipis estiguin creixent d'una manera desmesurada. Mentre aquesta industria ha anat consolidant-se en el nostre municipi, altres industries han anat desapareixent, i es que avui, Torredembarra no disposa d'una industria alternativa a la construcció.


Que passarà quan el món de la construcció redueixi la seva activitat, en el nostre terme municipal?, que passarà quan les arques municipals deixin d'ingressar els diners de llicències d'obres?, amb menys ingressos d'activitats econòmiques, menys diners per fer inversions, per dotar econòmicament un bons serveis socials, menys diners per cultura... pretendrem augmentar un 500% els impostos als ciutadans per poder disposar de diners en les arques municipals?, té algú preparat un "plan B"? crec que no!


Aquest plantejament el vam fer desde l'ABG a la resta de partits polítics fa tres anys, proposaven iniciar un procés participatiu (amb propostes de la ciutadania i dels partits polítics), i un procés fet per tècnics, que conjuntament es poguessin dissenyar les alternatives econòmiques dels propers 25 anys, vaja, com una mena de full de ruta econòmica, evitant la dependència de l'economia municipal de la construcció. La proposta va despertar tant d'interes per part de la classe política torrenca, que fins a data d'avui ningú a donat cap tipus de resposta.


Seguirem insistint!