dissabte, de setembre 20

Temps de crisi i habitatge


En el darrer ple es va aprovar una proposta que permetrà al sector de la construcció reduir el nombre de metres quadrats dels habitatges, i augmentar el nombre d’habitatges protegits. L’argument utilitzat, es que aquesta proposta beneficiarà a la ciutadania.

ABG-EPM entén, i comparteix, els beneficis que aquesta proposta pot portar als ciutadans, però també cal dir, que la proposta no l’ha fet la ciutadania, si no el sector immobiliari, ja que així, reduint els metres dels pisos, els hi facilitarà poder vendre els seus pisos projectats. Aquesta proposta apareix en una època de forta crisi econòmica, on la majoria de persones tenim tota una vida per endavant per pagar la hipoteca. Ens preguntem per què, en èpoques bones, no es va tirar endavant una proposta d’aquest tipus.

Tot i així, pensem que aquesta proposta no resoldrà la problemàtica de l’accés a l’habitatge, tenint en compte que la crisi actual, està ocasionada per una crisi financera provocada pels mateixos bancs i caixes, dit d’un altre manera, les entitats bancàries han tancat l’aixeta dels diners.
Si realment, el que busquem es resoldre el problema de l’accés a l’habitatge, i davant la crisi financera, creiem que les formules tenen que passar per fomentar l’habitatge de lloguer. A més demanem que l’Ajuntament de Torredembarra no esperi massa temps per treballar amb el Govern de la Generalitat per aplicar la Llei de l’Habitatge al nostre municipi i poder crear una oficina d’habitatge de lloguer social. Aquest model, aplicat des de fa molts anys en altres estats europeus, els va permetre resoldre el problema de l’habitatge

El lloguer social, evitarà a les persones haver de passar per un banc o caixa, per poder accedir a un dels drets universals de les persones, el dret a l’habitatge digne, i l’administració haurà complert amb una de les seves moltes obligacions.