dilluns, de maig 24

Interessant ple municipal


Veig que el darrer ple ha creat força literatura i això està bé. Posicionaments i criteris, alguns confrontats, d'altres amb ganes que trobar consens i alguns fora de joc, per manca d'arguments propis.

El titular del darrer ple podria ser que Torredembarra ha finalitzat el concurs d'escombraries amb èxit, un procés que va aconseguir el suport de totes les formacions polítiques, difícil en els temps que corren. Un procés avalat per la bona feina dels tècnics municipals i per un regidor, en Juan Pérez, que des del primer moment ens va implicar a tots. Un contracte que tindrà una durada de 8 anys.

D'aquest ple també vull recalcar el compromís de la regidoria de Cultura de no retallar el pressupost de les entitats culturals de cara a la Festa Major. És la resposta a la pregunta que vam fer sobre la contractació del sr. David Bisbal per un cost de 30.000€ més l'IVA. Tot i així em pregunto com resoldran la falta d'ingressos a les arques municipals.

Finalment no puc passar de comentar el debat estrella del maratonià ple, la ubicació del Centre d'Alta Resolució (CAR). Recordar que va ser una moció del PSC la que demanava ubicar aquest centre sanitari en terrenys del Pla Parcial La Rasa, al costat del CAP i al costat també del CEIP MIRADES, equipament que la gent de l'Alternativa Baix Gaià ha lluitat a fons per a la seva ubicació.

Una moció que va quedar damunt de la taula i que s'haurà de sotmetre a votació en un ple extraordinari abans de 15 dies. En el ple, CIU va treure uns arguments de darrera hora per frenar la moció, uns arguments que diuen que l'aprovació de la moció podria dificultar la ubicació definitiva del CEIP MIRADES. Evidentment haurem d'analitzar aquests nous arguments.

CIU de moment ha posar damunt de la taula els arguments que els fa pensar que el CEIP MIRADES es pot perdre aprovant aquesta moció. Si realment fa perillar l'equipament, s'hauran de buscar noves ubicacions. I si la moció no afectés al procés d'ubicació de l'escola, el principal argument contrari a la moció, entenc que CIU i el conjunt de l'actual equip de govern donaria suport a la moció.
La crònica de l'Azahara Palomares al diari El Punt