dilluns, de març 14

Infraestructures del Camp, vergonya!

Ahir un accident de cotxe es va emportar la vida de quatre persones de Torredembarra, dues mares i els seus fills, un d'un any i l'altre de 8. Una confusió d'accessos entre carretera, autovia i autopista, els va portar a la mort.

Els que vivim al Baix Gaià sabem que tenim unes infraestructures desorganitzades, ridícules, obsoletes, tot i que són infraestructures que s'han fet en els darrers anys. L'exemple de l'autovia, al seu pas per Torredembarra, clama a la vergonya, per les seves connexions per Altafulla i per que tant sols té un carril per sentit (i estem parlant d'una autovia que és l'artèria que uneix el sud de l'estat amb Europa.

Quan estàvem organitzats com a Plataforma Baix Gaià, demanàvem la gratuïtat de l'autopista (ampliant el nombre de carrils) com una de les solucions al col·lapse que es vivia a les carreteres de finals del segle XX, i la creació d'un Consorci de Transport Públic del Camp per crear una xarxa de transport públic de qualitat, per ajudar a buidar, en part, les nostres carreteres de vehicles que s'utilitzen per els trajectes interiors.

Però, les administracions de llavors van decidir que el negoci dels peatges es tenia que mantenir, i per això van decidir continuar amb les polítiques de trinxar el nostre, ja malmès, territori, amb infraestructures inútils que continuessin convidant als conductors a utilitzar la carretera de pagament. No cal dir que el transport públic continua sent una de les assignatures pendents.