dimecres, de juny 15

Interessant proposta

Caminant per la Transició. Municipis que transiten cap a una societat post-petroli


INICIATIVES DE "POBLES EN TRANSICIO" A TORREDEMBARRA.


El 85% de l’energia que consumim prové dels combustibles fòssils i de tots ells el més útil és el cru. Actualment el món necessita diàriament per funcionar 84 milions de barrils del famós or negre. Què passaria si no tinguéssim suficient petroli? Com produiríem aliments? Com els distribuiríem? Com ens ho faríem per seguir vivint com fins ara?


El Moviment "Pobles en transició" va sorgir a Anglaterra com una necessitat per pendre mesures pràctiques al gran problema del "pic del petroli". Hem arribat a un moment on les nostres accions i decisions com a persones individuals són molt importants.no podem esperar a que governs i multinacionals prenguin mesures, les mesures les hem de pendre nosaltres en el nostre dia a dia.


Actualment hi han molts pobles al món que s'han posat en marxa per dur a terme aquest moviment. Els exemples més propers son barris de Barcelona, Vilanova i la geltru o palma de mallorca. El moviment de transició és un recurs i un catalitzador per a la creació de comunitats resistents que són capaces de suportar l'esgotament energètic, el clima o les crisis econòmiques i al mateix temps crear una millor qualitat de vida en el procès. Es busca doncs estimular i donar suport a la creació de xarxes i capacitar a les comunitats per adoptar, adaptar i aplicar l'enfocament de transició a la potenciació d´eines per reduir el consum d'energia, així com la reducció de la seva dependència de les cadenes de subministrament a llarg que són totalment dependents dels combustibles fòssils per a articles de primera necessitat. Reduir aliments kilomètrics és una àrea clau, com també els sistemes de transport i l´autoproducció d´energia. Per crear aquesta iniciativa hi han eines creades com per exemple el documental "In Transition".


El dijous dia 16 de juny a les 19:30 al Bar La Traviesa del c/Girona es farà un pase d'aquest documental i una taula rodona amb Ton Dalmau, membre de Vilanova en Transició. D'allà i de la disponibilitat i energia dels assistents s'intentarà crear un grup apolític per treballar aquests conceptes d'una forma esponatanea.


Aquest acte està dins de la programació de la Fira Agroecològica El Sedàs, que es realitzarà els dies 18 i 19 de juny al nucli antic de Torredembarra amb el clar objectiu d'aproximar els productors/es ecològics locals a els consumidors/es de Torredembarra. Aquest acte és una activitat espontanea i una iniciativa individual que crec que pot cuatllar a torredembarra. Jo només vull que el veieu i veure si d'aquest acte pot sortir alguna cosa.