dimecres, de març 14

Compromís per fer l'Estudi d'Impacte Ambiental



















Ja estic a Torredembarra, l’AVE triga 2 hores i 50 minuts, ha estat tota una experiencia personal aquest viatge “llampec” a Madrid. Dir que el tracte dels madrilenys ha estat extraordinari, aixó si, no toquis gaire el fet nacional de Catalunya, no l’entenen. I en part es lògic, viuen en el melic de l’estat, en el melic on es deidèixen moltes coses que acaben afectant a tots els territoris de l’estat espanyol. Tenen una sola llengua, la que unifica el sentiment de sentir-se espanyol…el poc que he vist de Madrid, m’agrada. He vist poc per que el motiu del viatge era Muntanyans II, com deia en el post anterior, la sensació abans de la reunió, es que les coses no estan gens fàcils. El pla parcial està aprovat definitivament, la seva reparcelació també…

En la reunió m’ha acompanyat el diputat d’ICV al parlament espanyol, en Joan Herrera. Ens esperaven el sr. Fernández que es el Secretario General de Costas (el número dos de la Ministra Narbona) i el responsable d’administrar els diners (no m’enrecordo del seu nom), per adquirir terrenys afectats urbanísticament del litoral de l’estat.

L’acord assolit de la reunió:

El Ministerio de Medio Ambient farà un estudi d’impacte ambiental per poder evaluar els efectes que podria produïr, el desenvolupament de les 550 cases, al voltant del PEIN Muntanyans II.

Desde Costes diuen que el Pla Parcial Muntanyans II no està en espai marítimo-terrestre, i que per lo tant no hi poden intervenir, però que si que poden intervenir fent l’estudi d’impacte ambiental.

En el cas que l’estudi confirmi que el Pla Parcial Muntanyans II pot afectar a la supervivencia del PEIN Muntanyans, Costes podria intervenir demanant l’implicació de l’Ajuntament i del Govern Català, per trobar sol.lucions que evitin el pla parcial.

Malgrat que quan es va qualificar Muntanyans II, de zona urbanitzable l’any 1989, any que encara no existia el PEIN Muntanyans II, i que per lo tant no era obligatori fer l’estudi d’impacte ambiental. Tenint en compte que tots sabem que es una zona inundable i que també tots sabem que edificar serà tancar l’únic conector biològic del PEIN, Costes assuméix el paper de ser l’administració racional en aquest afer, i farà l’estudi.

La setmana que vé Costes es posarà en contacte amb el Govern Català i l’Ajuntament, per comunicar que faran l’estudi d’impacte ambiental. Demà especificaré millor la reunió, el texte segur que te errors d’expresió.

Apa, i demà tinc Subdelegación per tractar el tema del Guardia Civil Cristian, alies “Paco”. De fet avui he pogut avançar amb el tema, per que m’he trobat al Subdelegat del Govern a l’AVE…



Salut!