dimecres, de juny 13

El 16 de juny s'acosta


S'acosta el dia 16 de juny, data que el nou Ple de l'Ajuntament de Torredembarra haurà d'escollir el nou alcalde de Torredembarra. Durant aquestes setmanes molt s'ha especulat de quin pacte seria possible, renovació de pacte d'esquerres, govern socialista amb minoria, una sociovergència...


L'Assemblea de l'ABG va decidir explorar la reedició d'un pacte d'esquerres, la majoria, explorar la possibilitat d'un pacte amb CIU, la minoria, i la possibilitat de passar 4 anys a l'oposició, un posicionament defensat per un nombre important de membres de l'Assemblea.


El resultat del treball i debat intern, ha estat un document que s'està utilitzant com a base per poder assolir un acord polític que ens permeti gestionar, la voluntat de la ciutadania al llarg dels propers 4 anys.


El primer full del document parla de les 4 bases fonamentals, en les que s'hauria de suscriure el funcionament i treball del proper equip de govern.
La proposta de l'Alternativa Baix Gaià de Torredembarra es basa en quatre punts fonamentals: la TRANSPARÈNCIA, la PARTICIPACIÓ, la PLANIFICACIÓ i la COORDINACIÓ.


TRANSPARÈNCIA


Cal que el nou govern utilitzi tots els mecanismes necessaris per tal que la seva gestió basada en el treball d’equip sigui transparent i doni pas a la confiança de la ciutadania i a la seva participació.


PARTICIPACIÓ


El nou govern haurà d'utilitzar els mecanismes de Participació Ciutadana per a poder prendre decisions en els grans temes de la ciutat (model de gestió dels residus, desenvolupament urbanístic, PEMUs...). Cal fer de la participació ciutadana una eina imprescindible de l’acció de govern.


PLANIFICACIÓ


Cal un govern amb capacitat de treballar fent previsió de futur, planificant de manera global tots el grans temes de ciutat, com l'actualització dels Serveis Socials o la reconversió de l'antiga n-340, redactant un Pla de Mandat 2007-2011 desglossat en Plans d’Actuació Annuals.


COORDINACIÓ


Treball en equip i en comissions. Responsabilitat col·legiada de tots els membres de l’equip de govern. Consens de tots els grups abans d’engegar els projectes.