dilluns, de febrer 16

Llibertat + dret a decidir + respecte = Democràcia



País, nació, territoris de parla catalana, regió, comunitat autònoma... aquestes i moltes més son les definicions que li donem -i li donen- a Catalunya. Mentre no ens aclarim amb quin concepte tenim que anomenar la terra que ens acull, els enemics de tot allò que fa tuf a català continuen avançant amb l'estratègia de fer desaparèixer el sentiment de país, sobretot a través dels mitjans comunicació posats al servei del nacionalisme espanyol.


Ara que estrenem TDT estem descobrint cadenes de televisió que fan por, amb tertulians nocturns i matinals que disposen de la veritat més absoluta, que poden qualificar de terrorista a qualsevol ciutadà, sense que ningú els hi presenti querelles criminals pels insults i les acusacions que fan des de les seves poltrones televisives, radiofòniques i de diaris pamfletaris. Seguint el conflicte de l'antiga Iugoslàvia trobo com alguns mitjans de comunicació serbis publicaven que els kosovars es menjaven els nens serbis, el que realment estaven fent aquests mitjans era preparar al poble serbi per justificar la barbàrie ètnica que posterior s'iniciaria contra el poble kosovar. Aquesta es la sensació que tinc d'una part de la premsa espanyola.


Martin Scheinin, relator de l'ONU, ha redactar un informe demolidor en el cas de la democràcia a l'estat espanyol, fent referència a les eleccions al País Basc. Parla de retallada de la democràcia el fet de no permetre que una part de la ciutadania no pugui acudir a les urnes a votar al seu referent polític. La situació cada dia serà més incòmoda per els moviments socials i sobretot per els qui defensem la llibertat de la nostra nació. Un estat que no permet al poble exercir la seva sobirania, vol dir que confia poc amb la seva pròpia ciutadania.


En fi... pau, llibertat i respecte.