dilluns, de desembre 7

Treballar en positiu per Torredembarra, uneix-te a l'Alternativa!



CENTRE CÍVIC I OCUPACIONAL
S'ha iniciat, ara sí, el procés per a recuperar l'edifici de l'antic escorxador a través de la comissió creada en el darrer ple i que l'Iris Gual, regidora d'ABG, té la responsabilitat de tirar endavant. Un edifici que també ajudarà a resoldre el dèficit d'espai per la colla castellera Nois de la Torre, adequant part de l'edifici a les necessitats de la colla. La voluntat de l'ABG és aconseguir la unanimitat entre les forces polítiques, així com el consens amb el teixit social i cultural de municipi. El projecte de l'escorxador no ha de ser una obra on s'hagi de córrer per a fer inauguracions electoralistes, volem el consens i el treball ben fet.

ANTENES DE TELEFONIA MÒBIL
Fa un mes i mig que es va aprovar un moció presentada per ABG que demanava la regulació de les antenes de telefonia mòbil al nostre municipi, va ser recolzada per unanimitat. Les darreres setmanes hem mantingut reunions amb veïnes i veïns preocupats pels possibles efectes a la salut per les ones emeses per les antenes, això ens ha permès crear un front ampli de ciutadans que s'uneixen a la petició d'ABG, fet que ens obliga a exigir a l'ajuntament l'aplicació immediata de la moció.


TORREDEMBARRA DECIDEIX
ABG està immersa en el suport incondicional a la creació de l'entitat que haurà d'organitzar la consulta per la independència al nostre municipi, justament un dels actius d'aquesta entitat és en Francesc Mercadé membre d'ABG.


ZONA VERDA MALLA XIII
ABG va ser l'única organització política que va votar en contra del canvi de zona verda del Pla Parcial Malla XIII (Pirelli), per la zona d'equipaments del Pla Parcial Muntanyans II. Aquests dies veïns i veïnes de Malla XIII s'han reunit amb els regidors d'ABG per mostrar el descontent de la reducció de la zona verda fins a un 90%. Depenent del suport dels ciutadans que viuen en aquesta zona, no descartem augmentar la pressió política en aquest tema.


ELIMINACIÓ DE LES PLACES PER MINUSVÀLIDS NOMINATIVES
L'ajuntament va decidir retirar les plaques nominatives que reservaven plaça d'aparcament per a persones amb minusvalies, incomplint l'ordenança vigent al nostre municipi. Vam transmetre el malestar generat per la decisió i vam arribar a un acord per tornar a col·locar les plaques i iniciar una revisió de l'ordenança. Un acord que no ha estat aplicat -de que serveixen les reunions i els acords?-. ABG ha fet un comunicat de premsa denunciant l'incompliment de l'ordenança, i avui surt aquest article al
Diari de Tarragona. No ens aturarem fins veure les plaques al seu lloc.

VIVER D'EMPRESES
En el nostre programa electoral una de les propostes que plantejàvem era crear un Viver d'Empreses al municipi, era una de les propostes que volíem desenvolupar en cas de governar. Com tots sabeu la delicada situació política del municipi, i els pactes a la brava, van fer que ABG no hagi pogut governar -malgrat el creixement en vots i regidors en les passades eleccions municipals-, i per tant el projecte del Viver d'Empreses, com d'altres projectes que considerem engrescadors per dinamitzar l'economia local, es va quedar en el tinter. Ara hem decidit començar a treballar per fer un esborrany de com podria ser aquest Viver d'Empreses. ABG ha creat una comissió específica per aquest tema.


LA SANITAT AL MUNICIPI I LA COMARCA
Fa uns mesos vam denunciar la situació del Centre d'Assistència Primària (CAP), el ressò dels mitjans de comunicació va ser important, denunciàvem el dèficit en el servei, les hores espera, les limitacions d'urgències -qualsevol ciutadà del municipi té interioritzat que si no es troba bé i vol anar a urgències, marxarà directament a Tarragona-. Sabem que amb el ressò als mitjans de comunicació hi van haver moviments, tant a nivell polític, com a nivell d'empresa -cal recordar que el servei públic sanitari al nostre territori, està privatitzat mitjançant la Fundació Santa Tecla-, però que un cop passat el petit tsunami mediàtic les coses tornes a estar com estaven, malament. Ara, amb les noves queixes dels ciutadans, ABG continuarà pressionant per resoldre aquest greu dèficit sanitari que viu Torredembarra i la comarca del Baix Gaià.


IBI
Alternativa Baix Gaià continua insistint en el fraccionament de l'IBI, un impost que en els darrers 4 anys ha augmentat més d'un 100%, i que enguany ABG havia proposat com a mínim congelar el seu augment, tenint en compte la situació econòmica de moltes famílies torrenques afectades per la crisi econòmica. El proper any l'IBI tornarà a créixer, gràcies al vot de la majoria dels partits polítics, a excepció d'ABG, davant d'aquest increment, ABG ha demanat facilitats al ciutadans per pagar l'impost -enguany ja s'ha pogut pagar en dues vegades gràcies a la insistència del nostre col·lectiu-. ABG demana a l'actual equip de govern que fraccioni, tantes vegades sigui possible, el pagament de l'impost de l'IBI de l'any 2010. Considerem que aquest fraccionament facilitarà al ciutadà complir amb les obligacions.


Hi han més temes que s'estan treballant... uneix-te a l'Alternativa!
alternativabg@gmail.com