divendres, de febrer 27

dimarts, de febrer 24

Que passa amb Muntanyans II, Sr. Nadal?


El PSC del Govern de la Generalitat que gestiona Política Territorial (PTOP) ha posat, i posa, totes les dificultats possibles a qualsevol proposta de modificació del pla general per portar sostre de Muntanyans II a altres plans parcials del municipi. Conseller Nadal, digui la veritat d'una vegada, vostè no vol, ni ha volgut mai, cap tipus de solució per Muntanyans II, expliqui que des de fa temps vostè treballa per aconseguir que el tram final d'un torrent sigui edificat, amb les conseqüències que pot portar en el futur. Quan parlem de Muntanyans II ja no estem parlant tant sols d'ecologisme i de protecció del territori, estem parlant del perill que suposa edificar es una zona d'alt risc de inundabilitat.


Sigui valent, i digui públicament que vostè mai va voler salvar Muntanyans II

divendres, de febrer 20

Fem alguna proposta en defensa del col·lectiu de treballadors autònoms?



Haver parlat dels treballadors en règim d'autònoms en el meu bloc, ha provocat reaccions en alguns mitjans de comunicació. Ahir vaig rebre diverses trucades i correus electrònics de persones que estan en aquest règim explicant les dificultats que tenen. Em demanen fer una reunió per compartir informació de l'actual situació d'aquest sector de treballadors. Tots aquells que creieu que caldria convocar una reunió de treball a nivell del Camp de Tarragona per poder fer alguna proposta a les administracions per ajudar, i potenciar, al treballador autònom envieu un correu a epmtarragona@gmail.com. La reunió de treball la podríem fer a la ciutat de Tarragona en les properes setmanes.

dimecres, de febrer 18

Crisi, i els autònoms què?



Sigui crisi financera, o no, dia que passa, dia que llegim, veiem o vivim en primera persona que tanca una empresa. Ara toca allò que diuen ERO, -Expedient de Regulació Ocupacional-, digui com es digui, el final del trajecte es l'atur. Si seguim les notícies veurem que els governs volen posar mesures per ajudar al treballador, mesures, per mi, de moment més que qüestionables, ja que no es veu un diner que ajudi a dinamitzar la economia. Tot i així, escoltant i llegint premsa trobo, un cop més, que es deixen de parlar de la situació dels autònoms.

Autònom, aquell que decideix crear el seu propi lloc de treball i que de retruc crea un segon i tercer lloc de treball. Si escoltem a la Patronal veurem com defensen a l'empresari pur i dur, persona que gestiona una empresa gran amb molts treballadors i amb alts beneficis mentre les vaques grosses hi son. Els sindicats defensen -de manera molt legítima- als treballadors d'aquestes empreses, però... i l'autònom?, el petit empresari que per tindre feina es compra una furgoneta, una caixa d'eines i es passa el dia de casa en casa arreglant escalfadors d'aigua, o bé s'enreda en el lloguer d'un local i obre un petit bar o una botiga per vendre pantalons, qui defensa aquest sector?, son treballadors o empresaris?

La nació catalana ha avançat econòmicament en part gràcies al petit emprenedor, per lo tant gràcies a la persona que està en el règim d'autònoms. Tant sols una dada, Catalunya es el territori de l'estat espanyol que més persones utilitzen el diners de l'atur per crear-se la seva pròpia empresa, dit d'un altra manera, Catalunya es el territori on hi han més aturats que es creen el seu propi lloc de treball.

Penso doncs, que el Govern de la Generalitat hauria de fer polítiques dirigides a defensar, i potenciar, al petit empresari/treballador. En temps de crisi caldria reduir la pressió fiscal -temporalment- i ajudar al finançament de la petita empresa amb crèdits tous, crèdits que no haurien de gestionar els bancs i caixes. Cal tindre clar que els senyors de corbata que parlen en nom de la Patronal, en cap dels casos defensen a l'autònom.

dilluns, de febrer 16

Llibertat + dret a decidir + respecte = Democràcia



País, nació, territoris de parla catalana, regió, comunitat autònoma... aquestes i moltes més son les definicions que li donem -i li donen- a Catalunya. Mentre no ens aclarim amb quin concepte tenim que anomenar la terra que ens acull, els enemics de tot allò que fa tuf a català continuen avançant amb l'estratègia de fer desaparèixer el sentiment de país, sobretot a través dels mitjans comunicació posats al servei del nacionalisme espanyol.


Ara que estrenem TDT estem descobrint cadenes de televisió que fan por, amb tertulians nocturns i matinals que disposen de la veritat més absoluta, que poden qualificar de terrorista a qualsevol ciutadà, sense que ningú els hi presenti querelles criminals pels insults i les acusacions que fan des de les seves poltrones televisives, radiofòniques i de diaris pamfletaris. Seguint el conflicte de l'antiga Iugoslàvia trobo com alguns mitjans de comunicació serbis publicaven que els kosovars es menjaven els nens serbis, el que realment estaven fent aquests mitjans era preparar al poble serbi per justificar la barbàrie ètnica que posterior s'iniciaria contra el poble kosovar. Aquesta es la sensació que tinc d'una part de la premsa espanyola.


Martin Scheinin, relator de l'ONU, ha redactar un informe demolidor en el cas de la democràcia a l'estat espanyol, fent referència a les eleccions al País Basc. Parla de retallada de la democràcia el fet de no permetre que una part de la ciutadania no pugui acudir a les urnes a votar al seu referent polític. La situació cada dia serà més incòmoda per els moviments socials i sobretot per els qui defensem la llibertat de la nostra nació. Un estat que no permet al poble exercir la seva sobirania, vol dir que confia poc amb la seva pròpia ciutadania.


En fi... pau, llibertat i respecte.

divendres, de febrer 13

Expectació per el projecte de l'Escorxador

Estic content per l'expectació que ha creat el treball que han fet els companys i companyes d'ABG respecte a la proposta de rehabilitació de l'Escorxador, una proposta que s'ha fet des del treball col·lectiu. L'acte de presentació que farem el proper dimarts serà l'inici d'un procés participatiu on demanarem a la societat civil i al teixit associatiu, la seva ajuda per millorar la proposta que presentem. Però la feina d'ABG no es centra únicament amb l'Escorxador. Estem treballant molts altres temes que considerem imprescindibles per Torredembarra, i que al llarg de l'any anirem exposant a la ciutadania.

Tot això ho fem per que considerem que a Torredembarra ens falta la fàbrica de les idees. Considerem que treballem sense planificar i sense pensar globalment el futur del municipi en tots els àmbits. Torredembarra necessita urgentment crear aquesta fàbrica d'idees, amb taules i espais de treball, que busquin consens per planificar i prioritzar el futur. Nosaltres ja ho estem fent.

Des del meu bloc animo a la ciutadania a formar part d'Alternativa Baix Gaià, us animo a formar part de les nostres comissions de treball. Porteu les vostres preocupacions, les vostres il·lusions, les vostres propostes per millorar el poble que vivim i estimem. No esperem que ens facin la feina, fem-la!

dimecres, de febrer 11

Centre Cívic i Ocupacional l'Escorxador



CENTRE CÍVIC I OCUPACIONAL L'ESCORXADOR, UNA PROPOSTA OBERTA AL DEBAT

En els darrers mesos Alternativa Baix Gaià de Torredembarra ha estat treballant una proposta per recuperar l'edifici de l'antic escorxador municipal. La proposta està encaminada per reconvertir l'edifici en un Centre Cívic i Ocupacional, on es fomenti l'associacionisme i els tallers de formació laboral a la ciutadania. Tot i així considerem que el nostre treball és una proposta oberta que vol obrir el debat entre els partits polítics i la societat torrenca.

El dimarts 17 de febrer, a les 20h, farem la presentació de la proposta a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Torredembarra. Aquest acte serà l'inici del procés participatiu amb les entitats i amb la ciutadania de Torredembarra per poder definir el futur de l'emblemàtic edifici.

dimarts, de febrer 3

Els catalans viatgem amb trens de fa 27 anys. Finançament?, dignitat!


Ahir es va cremar un tren a l'alçada de Vilanova i la Geltrú, retards, col.lapse i cansament ciutadà. Avui sabem, gràcies a la premsa, que el tren es va construir fa 27 anys. Escandalós!
Imatges del diari El Punt

dilluns, de febrer 2

Ball de Serrallonga

Diumenge vaig participar en el vermut organitzat per el Ball de Serrallonga de Torredembarra, malgrat el temps el vermut es va fer. Cançons tocades i cantades pel Jordi, vermut, patates, tertúlia... i el Siscu dalt l'escenari llegint el missatge bandoler.

Ricard Fernández, brillant en la conferència sobre la crisi


Dissabte vaig estar a les Cotxeres de Sants, en un acte organitzat per EPM sobre l'origen de l'actual situació econòmica a Catalunya i al món, les possibles conseqüències i, sobretot, que fer des del món local per fer front a aquesta situació. Entretingut i profitós.