dijous, de maig 28

dimecres, de maig 27

divendres, de maig 22

Eleccions a Europa


Hi ha partits que es plantegen unes eleccions en clau espanyola. El PP vol demostrar que supera electoralment al PSOE i el PSOE vol demostrar que la societat recolza les polítiques que s'han fet fins ara des del govern espanyol.

Unes eleccions marcades per l'intent de l'estat d'anul·lar la candidatura Iniciativa Internacionalista, però que, finalment -i afortunada-, podran presentar les seves propostes i ser votats per la ciutadania. Unes eleccions marcades, un cop més, per l'anticatalanisme violent del Partit Popular, utilitzant Catalunya com a reclam a la resta de l'estat. Unes eleccions on el PSOE torna a repetir la fórmula de recordar-nos que el PP, Aznar, Bush, Berlusconi, etc. són molt, però que molt dolents, obviant que darrerament han fet el pacte del segle amb el seu -suposat i etern- enemic, el Partit Popular a Euskadi.

Unes eleccions marcades per partits que s'autoanomenen sobiranistes, per exemple CIU , tot oblidant el suport que va donar al que seria president d'Espanya durant 8 anys el senyor José Maria Aznar, ara ens venen un candidat que vol alliberar la nació catalana des del centre-dreta a més d'apel·lar al patriotisme (personalment hagués presentat a Carretero com a candidat de CIU). D'ERC tot el meu respecte pel seu candidat, tot i així veurem durant la campanya els missatges i potser podrem detectar si es confirma el gir cap al centre polític, per acostar-se a CIU i preparar el futur a Catalunya.

I finalment, unes eleccions marcades pel candidat d'ICV, el company Raül Romeva, un candidat amb experiència a Europa. Qui em coneix sap que penso que ICV ha d'apostar clarament per la via del catalanisme polític clar i contundent, una ICV que aposti pel dret a l'autodeterminació del poble català sense embuts. Tots sabem que aquest debat és present dins de l'organització i que l'evolució va per aquest camí. Dilluns vaig estar al Via Fora! de Gràcia escoltant al Raül. Va exposar una relació de les dificultats que posa Espanya a les voluntats catalanes al parlament europeu i va ser clar: cal una Catalunya sobirana a Europa, sense que ningú ens representi.

Raül trenca la grisor política catalana, té llum pròpia i penso que aviat hauria d'estar treballant en terres catalanes, treballant per una Catalunya que pugui exercir el dret a decidir amb llibertat, sense enfrontaments amb ningú. Un sobiranisme des de l'orgull de ser català, des del respecte cap a les diferents cultures i llengües que formen part del mosaic català, un nacionalisme que no exclogui a ningú, però que no renuncii a la plena llibertat d'aquest país. Davant de l'enfrontament entre salvapàtries d'un costat i de l'altre, ho tinc clar... votaré Raül Romeva.

Visca la terra
!

dilluns, de maig 18

Al.legació XN 2000 - Salomó


divendres, de maig 15

Comunicat de premsa - XN 2000 Salomó


ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DENUNCIA LA INTENCIÓ DEL GOVERN DE LA GENERALITAT DE REDUIR L'AREA PROTEGIDA PER XARXA NATURA 2000 AL TERME MUNICIPAL DE SALOMÓ

Des de l'Alternativa Baix Gaià volem denunciar la intenció del Govern de la Generalitat de reduir l'àrea protegida per Xarxa Natura 2000 en el terme municipal de Salomó (Baix Gaià). Considerem que la declaració que fan de "correcció dels límits en aquest sector sense valor natural" és tan desafortunada com incerta.

Una Xarxa Natura 2000 que ja limitava molt els espais protegits per garantir els connectors biològics. Considerem que qualsevol modificació de la XN 2000 ha d'anar encaminada a ampliar els territoris protegits, però mai a reduir-los. És més, el temor és que ara es pot crear un perillós precedent que podria permetre en el futur anar reduint els territoris protegits, segons les necessitats (interessos urbanístics) del moment. Volem recordar que aquest espai està inclòs dins de la proposta de crear el Parc Natural de les Terres del Gaià.

Des de l'Alternativa Baix Gaià anunciem que presentarem al·legacions a la proposta de modificar els límits de Xarxa Natura 2000 i que iniciem una campanya tot buscant la complicitat i el suport popular dels ciutadans.

Rebutgem el model econòmic que promociona el trinxament del territori, un model caduc que ens ha portat a una crisi econòmica sense precedents i a desdibuixar el patrimoni natural del Baix Gaià.

Més informació:

http://mediambient.gencat.cat/cat/ciutadans/participacio_publica/nov/xn2000.jsp


Permanent Comarcal
ALTERNATIVA BAIX GAIÀ


dimecres, de maig 13

Xarxa Natura 2000 i Salomó


De què serveixen el processos participatius si després es modifiquen buscant l'interès d'uns quants? Em faig aquesta pregunta després de rebre diversos correus electrònics queixant-se de les intencions del Govern de la Generalitat de modificar els límits protegits per Xarxa Natura 2000 en el terme municipal de Salomó (Baix Gaià). Ara creuen convenient modificar l'àrea protegida perquè consideren que no té cap valor ecològic i perquè consideren que està massa prop del nucli. Una Xarxa Natura 2000 que ja limitava molt els espais protegits per garantir els connectors biològics. Qualsevol modificació de la XN 2000 ha d'anar encaminada a ampliar els territoris protegits, però mai per reduir-los. És més, el temor és que ara es pot crear un perillós precedent que podria permetre en el futur anar reduint els territoris protegits, segons les necessitats (interessos urbanístics) del moment.

Ahir vam dir no al pressupost 2009


dimarts, de maig 12

Avui a les 13'30h ple extraordinari - Pressupost 2009



Ahir la gent d'ABG es va reunir per valorar la proposta del pressupost 2009. La maquinaria fa funcionar gairebé a la perfecció, gent, pluralitat i sobretot maduresa política per avaluar el document. La reunió d'ahir... engrescadora!

diumenge, de maig 10

No ens volen, independència!


Arriben les eleccions europees i es nota, el PP un cop més ha pres la decisió de centrar la campanya electoral enfrontant Espanya amb Catalunya. El primer argument l'utilitzava ahir el "vasco-español" Jaime Mayor Oreja acusant a la Generalitat de "despreciar la libertad de los padres con una inmersión lingüística sin precedentes, una inmersión en la ignorancia y en la limitación de miles de jóvenes catalanes" (La Vanguardia). Tot això ho diu dins del context de la nova Llei d'Educació de Catalunya, dient que la futura nova llei discrimina el castellà.


Aquests hereus del franquisme es continuen alimentant des de la violència contra el poble català, el PP sap que sense carregar contra Catalunya perdrien adeptes arreu de l'estat espanyol. Un cop passades les eleccions suavitzaran el discurs, diran que són més catalans que ningú i que estimen Catalunya "con el alma incluida" fins que arribin les properes eleccions.


Cada dia que passa estic més convençut de quin ha de ser futur d'aquest país... Independència!

divendres, de maig 8

Pressupost 2009 + crèdit de 2'5 milions d'euros


L'aprovació del pressupost 2009 va acompanyat de la proposta de demanar un nou crèdit a llarg termini per un valor aproximat de 2'5 milions d'euros. Aquest crèdit farà que l'endeutament per persona pugi fins a un 121%, 11 punts per damunt del que contempla la llei -cal deixar clar que es absolutament legal aquesta mesura-. Malgrat la legalitat considero que estem creant una situació perillosa per el futur, ja que l'actual context de crisi econòmica està provocant menys ingressos a les arques municipals, i els crèdits, amb crisi o sense, s'hauran de tornar amb els seus interessos. A qui haurem d'estrènyer encara més el cinturó en els propers anys?

dijous, de maig 7

Ple pressupost municipal, el proper dimarts


Avui l'actual equip de govern ens ha donat la proposta del pressupost municipal d'enguany, un pressupost que porta un important retard per la seva aprovació -cal recordar que estem al mes de maig-. La part que em sap més greu és l'hora que convoquen el ple extraordinari per debatre els pressupostos, a les 13h del proper dimarts. Entenc que és una hora dolenta per els regidors que treballem i sobretot una hora dolenta per els homes i dones que treballen i que voldrien assistir a un ple tant important pel seu contingut.


He demanat poder canviar l'hora del ple -jo mateix es justament el dimarts un dels dies més complicats laboralment-, en fi... pocs canvis a la vista.

La Verge de Cercs és del Barça



Al municipi de Cercs a la comarca del Berguedà tenen a la Verge del Barça, està dins d'una finestra enreixada amb els colors blaugrana. Té la particularitat que la figura no es dona, si no home, això sí, vestit de verge. Em dona la sensació que Iniesta va rebre ahir un cop de ma diví d'aquesta verge. La foto la vaig fer amb el meu mòbil i la qualitat es baixa. El partit d'ahir... emocionant!

dimecres, de maig 6

IBI, intel.lectualitats i pencar



Ahir vaig penjar la noticia que publicava el diari El Punt sobre el fraccionament del pagament del rebut de l'IBI, l'article deia que era proposta d'Alternativa Baix Gaià, i això es ben cert. Pensem que fraccionar el pagament comporta dues avantatges, donar facilitats al ciutadà per poder complir amb el pagament amb menys dificultats, fet que possiblement farà que l'ajuntament tingui més garanties d'ingressos.


Tot i així el decret signat per el regidor d'hisenda es queda a mig camí de la nostra proposta, considerem que limitar el pagament a dues vegades és insuficient. Considerem que s'hauria d'obrir la possibilitat de poder fraccionar més vegades el rebut, facilitant encara més que la ciutadania pugui pagar el rebut de l'IBI. No és per fer grans festes, però el cert es que aquestes petites mesures poden ajudar a moltes famílies.


La gent vol palpar que els seus representants polítics es posen a la pell dels problemes dels ciutadans, i des dels despatxos molts cops no es fa. Les persones que tenim el privilegi de ser representants de la ciutadania a les institucions podem fer moltes petites coses per alleugerar les dificultats del dia a dia, es més, tenim l'obligació de fer-ho.

Pensar, debatre i consens, sí, però tenim que ser humils. L'autotorgament del títol d'intel·lectual i d'estar per damunt del be i del mal, fa que els raonaments arribin a fantasies inaplicables. Aquest any faré 40 tacos, i tinc que dir que l'intel·lectualitat entesa com s'intenta vendre m'aburreix a quotes abismals, El cas de l'IBI es un clar exemple, l'intel·lectualitat d'aquest poble havia previst una mesura tant senzilla, com humana, de fraccionar el pagament de l'IBI?. Siguem realistes, Pensar, debatre, consens... i pencar!


Tot està per fer i tot es possible... si es penca.

dimarts, de maig 5

Els veïns de Torredembarra podran pagar l'IBI en dos cops


L'Ajuntament de Torredembarra permetrà finalment que els veïns que tinguin domiciliat el pagament de l'impost de béns immobles urbans (IBI) l'abonin en dues fraccions. Així ho estableix un decret signat pel regidor d'Hisenda, Santiago Ardèvol, amb l'objectiu de facilitar el tràmit als ciutadans, que respon a una petició feta per l'oposició per l'ABG en el darrer ple.


D'aquesta manera, la meitat de l'import del tribut es cobrarà el dia 17 d'agost i la part restant es pagarà el 20 d'octubre. Les persones que no tinguin el pagament de l'IBI domiciliat sí que hauran de pagar íntegrament l'impost en una sola vegada, tot i que fins al dia 29 de maig podran sol·licitar beneficiar-se també d'aquesta mesura.
Noticia publicada al diari EL PUNT