dilluns, d’abril 26

25A - civisme i compromís


La jornada de Consulta Popular a 211 municipis catalans es converteix en una festa cívica de la ciutadania per exigir el dret de participar en un referèndum legal i vinculant. Cap moviment ideològic d'aquest pais és capaç de mobilitzar a tants ciutadans, que, amb una sabata i espardenya, han organitzat el procés de consulta.


Buscar arguments en contra, com per exemple que la participació és baixa, el que fa és reforçar aquest moviment sobiranista. Us imagineu una consulta amb la implicació institucional, amb falques publicitàries a la televisió pública catalana fomentant la participació, amb els centres habituals de vot, oberts... segur que els percentatges de participació es multiplicarien per 2 per 3 o per 4.


El moviment independentista d'aquest pais està més fort que mai, i ho està perquè ja no es propietat de ningú, ni de col·lectius ni partits polítics. Avui l'independentisme és patrimoni de milers de persones que no tradueixen les ganes de l'alliberament nacional en vots cap a organitzacions polítiques concretes.