dimarts, de maig 18

Propostes, diàleg i consens... no és tant difícil!



No cal donar masses voltes en el tema de la ubicació del CEIP MIRADES al centre de Torredembarra, on es volia ubicar quedava lluny de la majoria dels nens i nenes que l'utilitzaran. La reubicació estalviarà milers de desplaçaments mensuals, amb els conseqüents estalvis de les butxaques de les famílies torrenques, i potser amb l'estalvi d'haver de finançar, amb diners de tots, autobusos llançadora.


Hi han nuclis de Torredembarra que necessiten ajuda per revitalitzar l'economia, posar equipaments dins d'aquests nuclis és una bona manera de donar una empenta dinamitzadora. El CEIP MIRADES és un cas clar en la zona de la Rasa i Sort, així com el futur Centre Cívic i Ocupacional l'Escorxador ubicat al mig del barri vell del municipi. Dos projectes que sorgeixen des del màxim consens polític possible, dos projectes que la gent de l'Alternativa vam apostar per buscar el màxim consens polític i social.


D'aquest debat han sorgit elements importants, l'intent per part d'alguna formació política local d'aportar nous elements al debat sobre el futur dels equipaments al municipi. El PSC ha presentat una moció demanant debat sobre la ubicació del Centre d'Alta Resolució (CAR), equipament que vol fer la Generalitat de Catalunya i que estalviarà als ciutadans de Torredembarra els històrics viatges a Tarragona per fer-se una radiografia. Una proposta, la del PSC, que la podrem compartir amb més o menys mesura, però el que sí valoro es l'esforç de fer plantejaments que ens ajudin a pensar, reflexionar, i perquè no, arribar a un acord.


I parlant de propostes, cal dir que també haurem d'estudiar, amb tranquil·litat, la proposta que fa CIU de bellugar la rotonda del Pla Parcial la Rasa.


No hem de tindre por als reptes que se'ns plantegin, com no hem de tindre por a plantejar. L'Alternativa Baix Gaià fa anys que ho intentem, i el nostre desig és que el futur més immediat sigui el de proposar, dialogar i consensuar.


Amb aquest plantejaments deixarem enrere a tots aquells que treballen des del negativisme i la foscor. Deixarem en ridícul a tots aquells que, molts cops des de l'anonimat, es dediquen a destruir a les persones i els seus pensaments.


Els que som regidors tenim l'obligació a dedicar hores a la recerca de propostes que ajudin a millorar, en aquest cas, Torredembarra.


La lluita continua!