dimecres, de juny 23

Interessen més els sorolls de sabres, que debatre propostes?


En el darrer ple, l'Alternativa Baix Gaià va llençar diverses propostes i reflexions:
  • Un cop obert el pàrquing Filadors recuperar la zona verda del Carrer Lleida, actualment utilitzat com aparcament provisional.
  • Inserir publicitat a la ràdio local Ona la Torre, possiblement sigui de les poques emissores municipals del país que no té ingressos de publicitat i està finançada al 100x100 amb diners de les arques municipals.

  • Acompanyar les mesures obligatòries de l'estat per eixugar el dèficit públic municipal reduint els sous de les treballadores i treballadors, amb altres mesures de contenció i de retallades pressupostàries. Considerem injust que el sou dels treballadors sigui l'única mesura per reduir el dèficit municipal. El pressupost municipal, encara per aprovar, hauria de contemplar aquestes mesures.

  • Alternativa Baix Gaià no comparteix el criteri de la contractació del sr. Bisbal, però la respecta. L'únic que demanem és que si l'ajuntament decideix invertir diners en aquest tipus d'espectacles, no sigui a costa de reduir pressupost de les activitats de les entitats culturals de Torredembarra. També vam dir que estaríem d'acord en plantejar reduccions de pressupost, sempre i quant l'ajuntament fos capaç de reduir diners en altres despeses. No acceptarem que els sous dels treballadors i el pressupost de les entitats culturals siguin les mesures per eixugar dèficit, o per pagar altres tipus d'activitats.

  • Vam proposar potenciar espais comuns on totes les generacions i cultures puguin compartir, viure i respirar junts. Un dels principals dèficits de Torredembarra és la unitat i el sentiment de poble, de pertànyer a un projecte comú, en aquest cas Torredembarra. No podem comprendre i compartir la voluntat de separar, quan l'important avui es sumar.

  • La bona feina que estan fent els partits polítics amb el tema de l'Escorxador, amb la comissió gestionada i treballada a fons per l'Iris Gual.

Aquests i d'altres temes van sortir al ple, però que per desgràcia sembla que no interessen massa als que parlen dels plens. L'important és el soroll de sabres, la “bronca”, les sortides de to i el rés va bé. I així ens va.

Ah! I dir que els regidors de l'ABG van ser els únics que no van participar en les sortides col·lectives de la sala de plens, la primera sortida de regidors de part l'oposició, PSC, ERC i regidora no adscrita i la posterior sortida de la sala dels regidors de l'equip de govern, CIU, Agrupació, PP i GIT.

Som conscients que no agradem a un sector i que la crítica anirà en augment així s'acostin les eleccions municipals. Però les crítiques ens animen a no canviar i a seguir amb els nostres pensaments. Uns ens acusen de radicals, d'altres de poc radicals, i és que tenen tota la raó, nosaltres no som ni una cosa ni altre, som un grup de persones que intentem, sota els nostres valors i criteris, treballar per Torredembarra. Assumim els nostres errors, però també assumim les nostres petites victòries, amb orgull i serenitat. De fet si fem un repàs d'aquests darrers anys, els grans debats que han omplert els mitjans de comunicació i moltes hores de plens, han estat propostes de l'ABG.

Hi han els que han volgut apropiar-se de lluites que inicialment ningú es plantejava, tant sols l'ABG. I nosaltres contents que d'altres organitzacions hagin posat a la seva agenda temes que, fins ara, havíem defensat sols.

Sabem que molta gent ens segueix, que acudeix als regidors de l'ABG per informar-se o per demanar petites gestions i el nombre de persones que s'adhereixen al llistat de correus electrònics per rebre el butlletí informatiu setmanal, creix dia a dia. És per aquesta gent, per la seva confiança que continuarem al peu del canó.



No canviarem, la lluita continua!