dijous, d’abril 5

Residus a Torredembarra - Noticia extreta d'El Punt


La Torre se sent «maltractada» pel Consell Comarcal en la gestió dels residus


El regidor de Medi Ambient de Torredembarra, Lluís Suñé, va carregar ahir contra la gestió de la recollida de la fracció reciclable que fa el Consell Comarcal, a qui va responsabilitzar, en part, de les baixes xifres de reciclatge al municipi. «Torredembarra ha estat maltractada, mai no ens han ajudat quan ho hem demanat», va afirmar.


Suñé, juntament amb la tècnica de Medi Ambient, Elisenda Forès, va criticar que tot i que el municipi estigui per sota la ràtio de contenidors per habitant de la comarca, no se n'hagin instal·lat més i, fins i tot, «no s'hagin substituït els cremats o trencats». La deixalleria supramunicipal de Torredembarra també va ser blanc de les denúncies, ja que, segons el regidor, l'Ajuntament paga un preu massa elevat a causa del control «poc fiable» de les entrades que es fan a l'equipament.


EMPRESA MUNICIPAL


Un altre dels obstacles amb què ha topat la regidoria és la varietat d'interlocutors (Consell Comarcal, empreses i brigada municipal) amb què han de tractar segons el tipus de residu. Per això, Suñé va apostar ahir per la creació d'una empresa municipal pública que assumeixi la gestió de tots els residus un cop caduqui, al llarg d'aquest any, la concessió per la recollida de la fracció resta. La decisió final al respecte, però, es posposarà fins a l'inici de la propera legislatura. Tant el regidor com la tècnica de Medi Ambient van defensar que aquesta empresa seria assumible econòmicament per l'Ajuntament, que ara n'està estudiant la viabilitat.


Suñé també va celebrar que l'any 2006 el reciclatge augmentés fins al 20,9% al municipi (l'any 2005 era del 13,4%, fet que situava la Torre a la cua de la província), a més de l'èxit de la recollida de cartró comercial.


EL CONSELL ES DEFENSA


El president del Consell Comarcal, Carles Sala, va anunciar que la setmana que ve s'aportaran dades que desmenteixen les crítiques de Torredembarra, que vincula a la precampanya. Per Sala, les paraules són «impròpies» d'un vicepresident del Consell, càrrec que té Suñé.