dimecres, de juny 6

L'Alternativa, un procés obert


Aquest article surt avui publicat avui al diari El Punt


Jordi Suñé Morales


Aquests dies estem de debat a l'Alternativa Baix Gaià. Passades les 24 hores de l'escrutini vam iniciar un procés participatiu per tal de decidir de manera col·lectiva la posició que han de prendre els nostres dos regidors a l'Ajuntament de Torredembarra en aquesta legislatura.


Es tracta, com sempre hem fet, d'un procés obert on hi pot participar tothom, tant presencialment com per internet. És, de fet, una experiència iniciada ara fa quatre anys i que és hereva dels moviments socials que hi va haver a la Torre i a la comarca a finals dels anys 90. Democràcia directa, assemblees populars, debats extensos, intercanvi d'experiències, aprendre a escoltar i a respectar opinions diferents. És un procés on no hi ha carnets, ni quotes.


Entenc que es fa difícil definir-ho. Jo ho veig a través de la premsa. Els polítics de partits tradicionals i alguns periodistes van una mica perduts. Ens volen definir amb una paraula i no ho aconsegueixen. La nostra candidatura és dinàmica en el sentit que no hi ha una junta durant un període de temps que marca les directrius, sinó que hi ha una colla de veïns i veïnes que es van trobant de manera regular per debatre i aportar idees segons els seus coneixements i la seva disponibilitat de temps.


Quina és la feina? En primer lloc, avaluar la passada legislatura i veure què es pot millorar. Aquestes anàlisis es recullen i es passen a net.


Finalment, avui dia 6 de juny s'aprovaran tot cercant el màxim de consens. En segon lloc, presentarem aquestes conclusions a tothom, tant a veïnes i veïns com a la resta de candidatures. Serà llavors quan s'iniciaran les negociacions i s'arribarà al proper dia 16 de juny.


Us puc avançar que, veient el resultat de l'assemblea de dimecres passat 30 de maig, les qüestions socials i urbanístiques seran damunt la taula.