diumenge, d’agost 12

Ens ha deixat en Lluís Maria Xirinacs
En Xirinacs ha pres la darrera decisió de la seva vida, als 75 anys ha decidit morir. Xirinacs, independentista convençut ens ha deixat, però en la nostra memòria el tindrem sempre viu.

Som molts els que mantindrem viva la flama de la revolta, de la lluita per la llibertat d'un pais, Catalunya, i d'un poble, el català.


Aquest és el document que va escriure abans morir:


En ple ús de les meves facultats marxo perquè vull acabar els meus dies en la soledat i el silenci. Si em voleu fer feliç no em busqueu. Si algú em troba li prego que, estigui jo com estigui, no vulgui ell pertorbar la meva soledat i el meu silenci. Gràcies!


ACTE DE SOBIRANIA


He viscut esclau setanta-cinc anys en uns Països Catalans ocupats per Espanya, per França (i per Itàlia) des de fa segles. He viscut lluitant contra aquesta esclavitud tots els anys de la meva vida adulta. Una nació esclava, com un individu esclau, és una vergonya de la humanitat i de l’univers. Però una nació mai no serà lliure si els seus fills no volen arriscar llur vida en el seu alliberament i defensa. Amics, accepteu-me aquest final absolut victoriós de la meva contesa, per contrapuntar la covardia dels nostres líders, massificadors del poble. Avui la meva nació esdevé sobirana absoluta en mi.


Ells han perdut un esclau. ella és una mica més lliure, perquè jo sóc en vosaltres, amics!


Lluís M. Xirinacs i Damians


Barcelona, 6 d’agost de 2007