diumenge, de desembre 30

Adéu 2007


Els humans tenim la necessitat de mesurar el temps, si seguim el calendari Gregorià estem a punt d'acabar l'any. El 2007 s'ens va deixant la població catalana molt enfadada, la xarxa ferroviària, l'enfosquiment de ciutats com Barcelona, l'estatut-et pendent de més retallades per part de la justícia espanyola, la manca de valentia política del Sr. Zapatero, les constants i insultants actituds del Partit Popular, contra tot allò que fa tuf a català, la retallada de la llibertat d'expressió al País Valencià tancant els repetidors de TV3...


I és que passen els anys i poques coses canvien, ETA retorna, els presos dispersats a milers de quilòmetres de les seves families, un portaveu considerat vàlid per cercar solucions al conflicte basc, empresonat, el 20 per cent dels bascos sense sigles polítiques, perquè estan ilegalitzades, mitjans de comunicació tancats, el President dels bascos als jutjats per fer reunions amb Batasuna... Tampoc canvien les coses al nostre país, a part del tancament dels repetidors de TV3, aquest any hem vist com una revista d'humor, El Jueves, era segrestada per la justícia espanyola perquè a la portada sortien el príncep i la princesa follant. Hem vist com joves independentistes eren cridats a declarar a l'Audiència Nacional per cremar fotografies amb la imatge del Rei. Un any on hem vist la impunitat que gaudeixen els grups neonazis i feixistes (on està la llei de partits?), us enrecordeu de les repugnants imatges d'aquell fill de puta donant patades, en un vagó de metro, a una noia perquè era originària d'un altre país?, i de la Llibreria Europa de Barcelona? que continua fent apologia al nazisme.


A nivell local aquest any he viscut les eleccions municipals amb il.lusió, obtenint una regidora més, però desil.lusionat per l'actual situació política. Torredembarra viu una situació complicada, amb un govern en minoria i el que és pitjor, sense capacitat de buscar el consens dels grans temes municipals. Crec que els partits polítics, tots, tindriem que fer un exercici d'autocrítica important. En fi, i parlant de desitjos, us desitjo a tots el millor any possible i que la salut ens acompanyi.


Com deia Ernesto Che Guevara, si avanzo seguidme, si me detengo, empujadme y si retrocedo, matadme.