dimarts, d’abril 7

Aturem Muntanyans II

A Torredembarra tenim un Pla Parcial anomenat Muntanyans II, una urbanització que té previst fer 550 habitatges al final d'un Torrent (d'en Gibert). Informes tècnics i la veu dels nostres avis ens alerten de la situació de risc que s'està creant al desenvolupar aquesta urbanització. La desídia d'uns, i la voluntat d'uns altres han fet que ara Muntanyans II sigui una urbanització amb els carrers fets, però sense edificis, ja que la crisi ha paralitzat qualsevol aventura a construir.

Malgrat que la informació que tots disposem ens fan pensar -i ens confirmen- que Muntanyans II és un greu error, les administracions han tancat les portes a qualsevol possible solució, des de l'Ajuntament de Torredembarra fins al Govern de la Generalitat -amb el Departament de Política Territorial al capdavant-. El nou govern local, liderat per CIU, va fer gestos per trobar possibles solucions, però el govern català no ha estat obert a ajudar. Recordo una reunió a Barcelona entre representants de l'Ajuntament de Torredembarra i responsables del Departament de Política Territorial, vam sortir amb alguns compromisos, com per exemple que PTOP estudiaria el cas de la Platja Llarga de Vilanova -cosa que no ha fet- i que l'Ajuntament de Torredembarra portaria una proposta concreta -cosa que desconec si ho ha fet-

La principal estratègia contra els moviments socials que lluiten als territoris és el temps. Ells saben que la gent que lluita i surt al carrer per defensar el territori són persones que treballen, estudien o estan a l'atur. Ells saben que la gent té el seus propis problemes per sobreviure el dia a dia. Ells saben que un dia es quedaran a casa cansats de clamar al vent i de picar contra una paret de ciment, ells saben que un dia definitivament abandonaran la lluita.

Un cop que l'Ajuntament de Torredembarra ha anunciat que abandona la lluita per salvar Muntanyans II, penso que ara és el moment per recuperar les energies perdudes. Penso que tenim que sortir de nou al carrer, amb força, com a mínim per denunciar la vergonya de Muntanyans II. A la propera assemblea de l'Alternativa Baix Gaià proposaré tornar a la lluita.