divendres, de maig 15

Comunicat de premsa - XN 2000 Salomó


ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DENUNCIA LA INTENCIÓ DEL GOVERN DE LA GENERALITAT DE REDUIR L'AREA PROTEGIDA PER XARXA NATURA 2000 AL TERME MUNICIPAL DE SALOMÓ

Des de l'Alternativa Baix Gaià volem denunciar la intenció del Govern de la Generalitat de reduir l'àrea protegida per Xarxa Natura 2000 en el terme municipal de Salomó (Baix Gaià). Considerem que la declaració que fan de "correcció dels límits en aquest sector sense valor natural" és tan desafortunada com incerta.

Una Xarxa Natura 2000 que ja limitava molt els espais protegits per garantir els connectors biològics. Considerem que qualsevol modificació de la XN 2000 ha d'anar encaminada a ampliar els territoris protegits, però mai a reduir-los. És més, el temor és que ara es pot crear un perillós precedent que podria permetre en el futur anar reduint els territoris protegits, segons les necessitats (interessos urbanístics) del moment. Volem recordar que aquest espai està inclòs dins de la proposta de crear el Parc Natural de les Terres del Gaià.

Des de l'Alternativa Baix Gaià anunciem que presentarem al·legacions a la proposta de modificar els límits de Xarxa Natura 2000 i que iniciem una campanya tot buscant la complicitat i el suport popular dels ciutadans.

Rebutgem el model econòmic que promociona el trinxament del territori, un model caduc que ens ha portat a una crisi econòmica sense precedents i a desdibuixar el patrimoni natural del Baix Gaià.

Més informació:

http://mediambient.gencat.cat/cat/ciutadans/participacio_publica/nov/xn2000.jsp


Permanent Comarcal
ALTERNATIVA BAIX GAIÀ