dimarts, de setembre 1

Festa Major








A Torredembarra estem en la setmana de Festa Major en honor a Santa Rosalia, tot i així quan realment serà festa en majúscules serà a partir de dijous fins diumenge. De moment aquest passat cap de setmana ja hem viscut moments importants, com la celebració dels 10 anys del Ball de Diables infantil, nois i noies de 7 fins a 12 anys imitant els moviments i actuacions dels grans -amb un molt bon nivell, tot s'ha de dir-. Diumenge, amb el grup musical Hort del Nap, vam fer el tradicional vermut que organitza al Ball de Diables. Al vespre vam veure com molta gent s'embotia en la Plaça de l'Escorxador per ballar al ritme de música country -gran feina de l'Assoc. de Country de Torredembarra amb el Toni, la Belen i l'Àxel al capdavant.




Ahir dilluns al vespre vaig estar, juntament amb les companyes i companys d'ABG, en el sopar a la freca que es va fer a la Plaça Mossen Joaquim Boronat, amb un gran èxit de participació, cal felicitar a les persones que van organitzar l'acte.




Dissabte hi va haver el pregó de Festa Major, la proposta era interessant, tres Rosalies de diferents edats ens explicaven com era la Festa Major en les seves èpoques, la sorpresa va ser quan ens vam assabentar que el pregó no estava escrit per les Rosalies, si no per el fill de la regidora de cultura. És el primer cop , que jo tingui coneixement, que el pregó l'escriu una persona que no és el pregoner d'aquell any. També em consta que la Comissió de Festa Major era desconeixedora d'aquest fet. També em va sorprendre les declaracions del pregoner no oficial que qüestionava el contingut dels pregoners anteriors, per fer pregons buits de sentiments... En fi, tant sols era un anècdota.




Demà dimecres al vespre aniré a l'assaig de castells, us convido a anar-hi., cal recordar que diumenge hi ha una diada castellera forta i tenim que ajudar a que els Nois de la Torre puguin fer la millor jornada de la temporada.