dimecres, d’abril 21

25A - Crida a la participació, tu decideixes!


ALTERNATIVA BAIX GAIÀ FA UNA CRIDA A LA CIUTADANIA A PARTICIPAR A LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA QUE ES FARÀ A TORREDEMBARRA


L'Alternativa Baix Gaià, des dels seus inicis, sempre ha apostat per la participació i implicació de la ciutadana en tots els àmbits de decisió política. A nivell local, l'ABG va organitzar el 29 d'abril de 2006 una consulta popular a Torredembarra preguntant a la ciutadania si volien que el Pla Parcial Muntanyans II fos aturat. Va ser una consulta organitzada amb pocs mitjans i amb nuls recolzaments logístics. Tot i així, 1200 persones van acudir a les tres urnes que teníem instal·lades al carrer.


El 25 d'abril se'ns planteja una important convocatòria a Torredembarra, una consulta popular sobre la independència de Catalunya, dins del context de les onades de consultes que s'estan realitzant arreu del país. Es tracta d' una consulta que porta a terme l'Associació Torredembarra Decideix amb el suport institucional de l'Ajuntament de Torredembarra.


Davant d'aquesta consulta l'Alternativa Baix Gaià vol fer les següents consideracions:


Celebrem la creació de l'Associació Torredembarra Decideix formada per persones que, a títol individual, treballen per fer possible aquesta consulta. Considerem que l'èxit de la convocatòria passa per evitar el protagonisme de qualsevol organització, sigui política, social, cultural o esportiva, fomentant així la participació ciutadana, sigui quin sigui el sentit del seu vot.


Considerem que aquestes onades de consultes serveixen per demostrar a les institucions que el debat sobre el futur de Catalunya està al carrer i que la ciutadania té la voluntat de participar i decidir.


L'Alternativa Baix Gaià centrarà la seva campanya en animar a la ciutadania a participar en la consulta del 25 d'abril. Considerem imprescindible que la ciutadania doni resposta a la pregunta, sigui quin sigui el sentit del seu vot.


Fem una crida als ciutadans a la participació massiva, especialment als col·lectius que habitualment no disposen del dret de fer-ho, com són els joves majors de 16 i els ciutadans immigrats. Per aquests dos col·lectius el diumenge és un bon moment per reivindicar els seus drets com a persones i com a ciutadans de Catalunya.


Finalment volem anunciar que divendres, en motiu de la diada de Sant Jordi, l'Alternativa Baix Gaià estarà present al carrer amb una parada repartint el seu darrer butlletí i fent una crida a la ciutadania a participar en la consulta del 25 d'abril.


ALTERNATIVA BAIX GAIÀ - EPM