divendres, de novembre 12

Vaga dels treballadors de COSBAPSA...


Ahir vaig estar amb els treballadors de la neteja viària que havien iniciat una vaga indefinida, amb l'objectiu de poder cobrar les nòmines de dos mesos. L'ajuntament de Torredembarra paga a l'empresa COSBAPSA, però aquesta no paga als treballadors.

Tot i que l'ajuntament no és el responsable directe de que els treballadors no cobrin, no podem permetre, com a administració local, tindre contractes amb empreses que no paguen als seus treballadors. Tot i així, la precarietat laboral d'aquests treballadors no acaba amb el tema de les nòmines, hi han d'altres aspectes com la nau de l'empresa, on es guarden les màquines de la neteja, no disposa ni d'aigua, llum i lavabo.

La intenció dels treballadors era passar la nit a la sala de plens de l'ajuntament, malgrat l'amenaça inicial del consistori d'enviar als Mossos d'Esquadra per desallotjar-los, finalment al vespre es va arribar a un principi d'acord. Durant la tancada vaig fer d'enllaç amb l'exterior, ja que si ells sortien ja no els deixaven tornar a entrar.