dimarts, de juliol 5

DISSIDÈNCIA: XARXA CIVIL PER LA INDEPENDÈNCIA


Un grup de persones dels diferents territoris dels Països Catalans estem impulsant DISSIDÈNCIA, una petita xarxa de dones i homes que pensem que l'independentisme en els darrers anys s'ha buidat de contingut i d'objectius. Entenem que el procés cap a la independència hauria d'anar acompanyat de clars objectius de transformació dels models socials i econòmics.


Les persones que iniciem aquesta xarxa no compartim l'expressió “primer fem la casa, després ja decidirem de quin color pintem les parets”. Considerem que crear un nou estat amb els valors i sistemes actuals és perdre el temps i en el futur, un fracàs. Precisament són les famílies polítiques conservadores d'aquest país les que ens recorden constantment que, en cas d'independència, ni ens plantegem grans canvis del model econòmic.


DISSIDÈNCIA neix amb la voluntat, utilitzant el debat, de dotar de contingut renovat i actualitzat la lluita cap a la independència. DISSIDÈNCIA no vol ser una marca electoral, ja renunciem des del primer dia a presentar-nos a les convocatòries electorals, per això ja hi han els partits polítics.


DISSIDÈNCIA vol desenvolupar tres eixos, -la transformació social, l'econòmica i la de crear una xarxa ciutadana que es plantegi estratègies populars per generar confrontació democràtica-, que ajudin a assolir l'alliberament nacional.


Les persones que iniciem aquest nou projecte ho fem des del respecte a totes les formacions polítiques i a les persones que no pensen com nosaltres. De fet no és incompatible ser militant d'una organització política i participar activament amb DISSIDÈNCIA.


Estem preparant una primera TROBADA DE LA DISSIDÈNCIA, on buscarem punts de coincidència per defensar-los conjuntament.