dimecres, de desembre 21

Cal que espavilem


Torredembarra supera les 1.500 persones aturades, i molts torrencs que encara tenen feina han de marxar diàriament per fer-ho. I es que Torredembarra ja és una ciutat dormitori, la indústria és inexistent, tant sols cal acostar-se al polígon suposadament industrial i podrem comprovar que hi han més magatzems que empreses que generin llocs de treball. Si anem al centre del municipi, ens trobem petites botigues, locals tancats d'antigues immobiliàries que encara ens recorden l'època daurada del totxo, més locals tancats, entitats financeres, bars i algun restaurant.
Ja fa temps que la principal economia del municipi, la construcció, va desaparèixer. Deixant al seu darrera centenars de persones aturades, empreses arruïnades, locals tancats i esquelets d'edificis sense acabar. I de moment no hi ha cap símptoma que ens indiqui que els propers anys puguin ser millors.
Davant d'aquesta llarga agonia econòmica, ja fa temps que l'administració local hauria d'haver reaccionat per adaptar-se a les noves situacions generades per la crisi.
Cal potenciar els serveis socials, som conscients que en els darrers anys ha augmentat la partida de diners, però cal revisar, de nou, els servei que s'està donant, per millorar sobretot l'agilitat per reaccionar de manera rapida i eficient.
Prioritzar la contractació de persones i empreses de Torredembarra per als serveis municipals. Cal recordar que per fer els servei de neteja dels centres escolars, s'ha contractat una empresa de Madrid.
Reduir la despesa municipal en tots els serveis que no siguin bàsics per a la ciutadania, que els polítics es paguin de la seva butxaca els dinars i sopars organitzats per l'ajuntament, que la despesa protocol·lària s'anul·li, etc. Fomentar les noves tecnologies per reduir la vergonyosa despesa de paper a l'ajuntament. Mesures d'estalvi energètiques i reduir a la meitat l'actual despesa de telèfon.
I de manera urgent caldria que l'ajuntament convoqués a tots els partits polítics per intentar crear una taula de treball, seriosa, per detallar un pla estratègic que ajudés a fomentar el treball al municipi. Cal parlar del polígon industrial, gestionar mesures que generin confiança perquè les empreses s'instal·lin al municipi, crear una oficina d'assessorament i suport a l'emprenedor...
Hi ha feina a fer.