Aquests dies ja podem veure màquines als terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II, ejecutant el pas soterrat que l’ha d’unir amb l’urbanització Marítima Nord. El compromís de l’empresa Vegas de Guadaira amb l’Ajuntament era que iniciarien les obres del pas soterrat, en el moment que tinguessin les garanties de que podrien desenvolupar les obres del pla parcial. Així doncs, tenim que entendre que l’inici de les obres del pas soterrat és l’inici del desenvolupament urbanístic de la zona.
La classe política local poc ha escoltat la voluntat popular, expresada a través de manifestacions, recollida de signatures i d’altres tipus d’accions per mostrar el rebuig al pla parcial. Part del fracàs ha estat la doble actitut de les formacions polítiques, dient una cosa en el carrer i votant en sentit contrari en l’Ajuntament. Un moment clau d’aquest procés va ser l’expulsió del Govern de la Generalitat del senyor Salvador Milà, llavors Conseller de Medi Ambient, un polític que va sobreposar amn valentia el seu càrrec, per defensar que Muntanyans II és una injusticia urbanística, una incoherència moral i un suicidi per els valors urbanístics del segle XXI.
La marxa de Salvador Milà del Govern va ser un pas enrera per la lluita per salvar Muntanyans II, i una victoria per els defensors del projecte. Es possible que encara es tallin més caps, ja sabem que aquests projectes creen grans beneficis econòmics, i tots sabem que els diners estan per el damunt de la dignitat d’un poble.
L’Alternativa Baix Gaià no renúncia a salvar Muntanyans II, fent coherència política amb el vot contrari al projecte urbanístic, fet en el ple del mes de juliol del 2004. Hi ha qui ens deia que ja estaba bé de fer quixotades, peró que tinguin ben clar els defensors del pla parcial que la nostra organització no s’aturarà per aturar-lo.
Es per aixó que aprofitem aquest espai, per demanar a la ciutadania que estigui atenta a les possibles convocatories que es puguin fer al llarg dels propers dies, tenim que demanar a la ciutadania el compromís per sortir al carrer de nou. Cal recordar lluites com la gratuïtat de l’autopista, que durant 10 mesos els ciutadans del Baix Gaià van estar insistentment lluitant per l’alliberament del peatge de Tarragona, fet que finalment es va assolir. No ens ha de fer por fer quixotades, sobretot quan considerem que l’objectiu val la pena, i salvar Muntanyans s’ho val.