dimecres, de setembre 26

Assemblea de la ciutat de Tarragona



Ahir va ser un dia molt especial i intens, durant el dia, constants bones noticies i a més, bon treball amb la gent que jo, dia a dia treballo. Realment, ahir donava la sensació que tothom estava motivat per els reptes polítics del futur proper. Però, alló que dien la "guinda" del pastís, va ser al vespre, al local d'ICV de Tarragona, hi havia Assemblea local, i entre els punts que es tractaven hi havia primàries, per proposar des de la ciutat de Tarragona al seu candidat a les properes eleccions al Congrès dels Diputats, a sigui, jo mateix.




Portava preparat el tipic discurs de dos fulls per explicar quins eren el motius que m'havien motivat a ser candidat, però finalment no vaig utilitzar el document i vaig intentar expresar les meves il.lusions, principalment, i els objectius m'havia marcat. La resposta dels i les militats va ser impresionant, vaig poder obtenir el millor premi que pot obtenir un polític, l'estimació i el respecte.




Des de el meu bloc, vull agraïr el tracte i l'estimació de l'Assemblea de Tarragona, n'estic convençut que podrem fer feina, molta feina, juntament amb tots els companys i companyes dels diferents territoris que formen la demarcació electoral de Tarragona.


dilluns, de setembre 24

Noticia diari Més





Caça en Barraca


Avui surt publicat al diari El Punt, una nota de premsa d'Ecologistes en Acció, demanen el pronunciament de les organitzacions d'ICV, del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, respecte a la caça en barraca. La setmana passada en Jordi Guillot i els Joves d'Esquerra Verda van deixar clar quin es el posicionament d'ICV respecte als plantejament que ens fa Ecologistes en Acció. De totes maneres, penso que seria bo, que també es demanés el mateix pronunciament a la resta de partits polítics, es possible que els seus posicionaments sorprenguessin a més d'un.




Ecologistes en Acció demana a ICV que els ajudi a abolir la caça en barraca






Tarragona.




Ecologistes en Acció de Catalunya va demanar ahir que Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre doni suport a la petició d'abolir la caça en barraca. Segons els ecologistes, aquest tipus de caça està prohibida per una normativa comunitària i per la legislació estatal perquè està catalogada com a mètode massiu. Els ecologistes van demanar el pronunciament de les organitzacions territorials d'ICV per tal que obliguin el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, a rectificar «o a dimitir si es veu amb contradicció amb els desitjos del seu propi partit». Ecologistes en Acció de Catalunya també va acusar ICV i el director dels serveis territorials de Medi Ambient a l'Ebre, Víctor Gimeno, de fer «clientelisme polític» amb el mètode de caça en barraca que es practica a les Terres de l'Ebre.

Eleccions al Congrés, Diari El Punt







Només Francesc Ricomà, del PP, i Lluís Suñé, d'ICV, tenen ja coll avall el camí com a futurs caps de llista per Tarragona





TarragonaLa cursa cap a les eleccions generals del 2008 ja ha començat, però en els dos principals partits catalans, CiU i el PSC, el procés de confecció de llistes encara és lluny d'arrencar formalment i a la demarcació tot es redueix a suposicions i rumors més o menys sòlids. Gairebé ningú no dubta que el reusenc Francesc Vallés tornarà a encapçalar la candidatura socialista, mentre que fonts de la federació situen l'aposta de CDC al voltant de l'alcaldessa de Valls, Dolors Batalla, tot i que ella més aviat s'ha mostrat reticent a ampliar el seu àmbit d'influència. Els que ho tenen clar són el PP, que es torna a encomanar a Francesc Ricomà, i ICV, en què Lluís Suñé (ABG) és l'únic candidat. A ERC, qui podria tenir ja el vistiplau de la direcció, és l'actual senador Lluís Aragonès.





Hi ha en joc alguna cosa més que uns quants abonaments del TAV entre la Secuita i Madrid, mitjà que ja acostumen a utilitzar els representants del territori a les Corts estatals. ERC té molt complicat repetir els excel·lents resultats del 2004. CiU pot tornar a quedar desplaçada pel bipartidisme (PSOE-PP) que marca les generals i ICV gairebé s'ha de remetre a un somni per aspirar a obtenir un diputat. Els resultats de fa quatre anys: tres per al PSC-PSOE, i un per a CiU, ERC i el PP.
Internament, amb vista a l'elaboració de les llistes, els moviments per buscar una bona posició de sortida ja s'han produït o s'estan coent. La crisi interna del PP, amb la marxa de Piqué, va provocar que Francesc Ricomà es posés ràpidament a disposició del partit per estabilitzar la situació si més no en el territori, on el comitè executiu provincial no ha vist alterada la seva composició. Seran els seus quarts comicis consecutius com a cap de llista. Ricomà ja treballa també com a coordinador de la campanya a la demarcació, però l'oficialització de la candidatura va per llarg, tot just acabat de proclamar Rajoy com a presidenciable. A ICV-IU, el termini de presentació de candidatures s'ha resolt amb més d'un centenar d'avals per a la figura de Lluís Suñé, de l'Alternativa Baix Gaià (ABG) de Torredembarra. No és militant d'ICV, però sí membre de la direcció nacional de l'Entesa de Progrés Municipal (EPM).
A ERC, fonts del partit donen per fet que l'actual diputat, Josep Andreu, no repetirà, després d'haver recuperat l'alcaldia de Montblanc. La majoria dels dirigents del sector més oficialista, inclòs un Sergi de los Ríos –portaveu a Tarragona i secretari nacional de política econòmica– a qui els rumors també havien situat com a hipotètic número u al Congrés, avalen la figura del fins ara senador Lluís Aragonès per encapçalar la llista. Aragonès és també l'actual president d'ERC al Camp de Tarragona. La conferència nacional del 20 d'octubre obrirà un període en què els congressos comarcals escolliran els seus representants per elaborar la llista.
Encara ho tenen més verd el PSC, que preveu que abans del desembre les agrupacions locals no faran les seves propostes als consells de federació, i CiU, que situa el seu procés a partir del mes de novembre. La direcció de CDC al Camp manté que està centrada en la constitució dels òrgans de govern de les associacions de municipis catalanes i estatals, per situar-hi algun representant territorial.
Externament, sí que tothom ja ha encetat la precampanya, sobretot amb estratègies per marcar perfil propi amb vista a la tramitació parlamentària dels pressupostos de l'Estat pel 2008. El recent acord entre el govern central i la Generalitat pot restar arguments a algunes formacions que reivindicaven el compliment exhaustiu de l'Estatut, però la punta de llança territorial serà el reclam de més inversions per al Camp i l'Ebre per contrarestar el perill que les solucions a la crisi de les infraestructures, en la mesura que aquesta ha tingut l'epicentre a Barcelona, puguin canalitzar els diners cap a l'àrea metropolitana i agreujar possibles desequilibris territorials.





FRANCESC VALLÈS PSC Molt benvist a Madrid, tant al Congrés com entre els companys del PSOE, fonts del partit valoren molt la seva tasca i tot indica que hi haurà prou consens perquè repeteixi com a cap de llista



DOLORS BATALLA CiU La seva trajectòria a Valls; la seva experiència, ara també al Parlament, i a la vegada la seva joventut i el seu discurs polític, la converteixen en la preferida i en sinònim de canvi



LLUÍS ARAGONÈS ERC Sembla que és l'home en el qual ha pensat la direcció republicana per substituir el montblanquí Josep Andreu, però el mateix partit se les haurà amb els corrents crítics i amb candidats alternatius



FRANCESC RICOMÀ PP Després de retirar-se de la primera línia municipal, havia demanat temps per replantejar-se la seva vinculació amb la política, però va sentir la crida de la crisi detonada per Piqué i hi tornarà



LLUÍS SUÑÉ ICV La primera sorpresa i ja és gairebé un fet consumat. El dirigent de l'ABG, soci d'ICV amb el paraigua de les EPM, es presenta com un candidat de consens i suplirà Lluís Balart

Inici de la cursa


La setmana passada va saltar a la premsa, que Lluís Suñé, possiblement, encapçalaria la candidatura d'ICV-EA de la demarcació de Tarragona al Congrés dels Diputats, aquest fet ha generat, i està generant, un cert interés als mitjans de comunicació de les nostres comarques. Evidenment, les reaccions són ben diverses, reaccions en positiu, i com no, també reaccions en sentit contrari. A partir d'ara, el meu bloc intentarà reflectir tot el procés de preparar la candidatura, el programa i l'organització de la campanya, així com les noticies que es generin.




Ahir vaig penjar al bloc, la nota de premsa que es va enviar a la premsa la setmana passada, un cop ja s'havia filtrat la noticia, avui penjo un article extret del bloc del periodista torrenc, en Jordi Salvat, http://www.salvat.blogspot.com/, que fa referència del fet que un torrenc encapçali una candidatura al Congrés.





Jordi, gràcies per l'article!






Un cap de llista de Torredembarra




Dimarts vaig llegir al bloc Torredembarra Confidencial un post que situava Lluís Suñé com a cap de llista per Tarragona d'Iniciativa a les eleccions generals properes. Un rumor? Doncs, no. Dimarts mateix m'ho va confirmar el president d'ICV al Camp de Tarragona, Lluís Balart, i el mateix interessat. Suñé ha recollit un centenar d'avals i serà l'unic candidat a la nominació. Per tant, el dissabte 29 de setembre serà nomenat oficialment cap de llista dels ecosocialistes.

Lluís Suñé es convertirà en el tercer polític torrenc que fa carrera més enllà de la política municipal, entenent el Consell Comarcal del Tarragonès com un ens amb un pes molt relatiu -hi ha hagut força regidors de Torredembarra que han ocupat un escó del ple comarcal. Primer va ser el convergent Santiago Segalà, vicepresident de la Diputació de Tarragona del 1995 al 2003, i després el republicà Josep Bargalló, diputat al Parlament del 1992 al 2003 i després conseller d'Educació i conseller primer, per acabar de president de l'Institut Ramon Llull, on està actualment. Ara li toca a Lluís Suñé.

Hem de reconèixer que la missió d'aconseguir un escó a Madrid, tot i que menys que el 2004, és molt difícil. A la circumscripció de Tarragona només es reparteixen sis escons al Congrés. El 2004 van quedar així: PSC 3 i CiU, PP i ERC, 1 cada un. El vot útil d'ICV cap al PSC produeix efectes dramàtics en els resultats dels ecosocialistes. Però il·lusió no l'in falta al Lluís. Dimarts parlava amb ell i transmetia optimisme. I és que es troba davant d'un repte molt important en la seva carrera política.

Suñé ha tingut una curiosa carrera política. Prové dels moviments veïnals i socials a favor de la gratuïtat de l'AP-7 i contra el Tren d'Alta Velocitat de la segona meitat dels 90. Esquerra Republicana el va "fitxar" com a número 3 de la seva candidatura a Torredembarra el 1999 i un sol vot el va separar de ser regidor. Com haurien canviat les coses si CiU no hagués remogut cel i terra per aquell regidor! Però Suñé es va anar allunyant d'ERC i apropant a Iniciativa, que a través de l'Alternativa Baix Gaià va presentar-se a les eleccions municipals de Torredembarra de 2003 amb ell de cap de llista i va esdevenir profeta de l'assemblerisme.

Va obtenir gairebé 400 vots i l'escó a l'Ajuntament de Torredembarra. Amb la moció de censura de l'octubre de 2004 Suñé entra el govern i se manté fins el final del mandat. A més, exerceix de vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès, començant a guanyar pes més enllà del municipi. La seva progressió continua amb un lloc d'assessor en el segon govern tripartit de la Generalitat. En els comicis locals de 2007 torna a ser cap de llista i l'Alternativa obté dos regidors, però es manté a l'oposició. Davant seu té ara el repte de ser cap de llista en unes eleccions espanyoles. Suñé genera moltes simpaties i també grans antipaties. El que ningú pot negar és que està teixint una carrera política ascendent que encara no ha trobat el seu límit.

diumenge, de setembre 23

Lluís Suñé, únic candidat a cap de llista d'ICV per la demarcació de Tarragona




El 29 de setembre, el Consell Nacional d’ICV proclamarà oficialment els caps de llista de les diverses circumscripcions. En el procés d’eleccions primàries que s’està duent a terme a ICV per tal d’anomenar els candidats que concorreran a les eleccions generals, Lluís Suñé, regidor de l’Ajuntament de Torredembarra, ha aplegat més d'un centenar d'avals a la seva candidatura.

En el procés d’eleccions primàries que s’està duent a terme a Iniciativa per Catalunya Verds per tal d’anomenar els candidats que concorreran a les eleccions generals de març de 2008, Lluís Suñé, regidor de l’Ajuntament de Torredembarra, ha aplegat prop d’un centenar d’avals a la seva candidatura procedents dels d’adherits i adherides de la formació ecosocialista per encapçalar la llista a la demarcació de Tarragona. Suñé, d’altra banda, ha estat l’única persona que s’ha presentat a aquestes primàries, i interpreta els avals rebuts, procedents d’agrupacions d’ICV del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, com una mostra del consens de l’organització a l’hora d’encarar la pròxima campanya electoral. D’acord amb la normativa interna d’ICV, per participar a les primàries cal un mínim de cinquanta avals, xifra que Suñé ha superat àmpliament.

El pròxim dia 29 de setembre, el Consell Nacional d’ICV proclamarà oficialment els caps de llista de les diverses demarcacions. Amb tota probabilitat, Joan Herrera, actual portaveu al Congrés dels Diputats, repetirà com a candidat per Barcelona.

Lluís Suñé és portaveu de l’Alternativa Baix Gaià (ABG), col·lectiu vinculat a ICV, i va ser regidor de Medi Ambient i Joventut de l’Ajuntament de Torredembarra entre 2004 i 2007. Durant el mateix període va exercir també de vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès. En l’actualitat és regidor a l’oposició a Torredembarra.

diumenge, de setembre 16

Gaià i dignitat




Tornem a posar en órbita el conflicte del riu Gaià, una lluita que dura 10 anys, l'objectiu és molt senzill, tindre un riu normal, amb el seu tram final amb aigua. Igual que Muntanyans II, igual que El Canyadell, el Gaià es una injustícia territorial, un insult a la nostra dignitat com a ciutadans i caldrà una forta rebel.lia per capgirar el transcurs de la història.

Les "fotos" són de la darrera reunió, dijous passat, a l'Auca.

Us animo a afergir-vos a la lluita...

dilluns, de setembre 10

Riu Gaià, la lluita continua!




Aquest dissabte ha estat el punt de partida per revifar la lluita per la dignitat d'un riu, el Gaià.

Festa Major



La festa Major del 2007 ja es història, i el Ball de Diables es va quedar a gust amb els seus versots.


Visca Santa Rosalia i visca el Ball de Diables!

dimecres, de setembre 5